Hoppa till huvudinnehållet

En trygg hamn i stormiga tider

2020 låter sig inte sammanfattas så enkelt. Ett omtumlande år på många, många sätt. Samtidigt finns det mycket fint att berätta om, sådant som verkligen betyder något. Erfarenheter vi fått, som vi väljer att ta med oss till framtiden.

För oss har 2020 i mångt och mycket handlat om att finnas där för våra kunder, för privatsparare och för företag. Vi har genom egna kanaler och media arbetat hårt med att räta ut frågetecken och förklara för de som undrar. Att underlätta för företagare med likviditetsproblem och entreprenörer som tvingats ställa om.

I april dammade vi av Nordnet Live, vårt koncept för fysiska event, och arrangerade en digital mötesplats på temat sparande och investeringar i stormiga tider. Det blev ett tillfälle att utbyta kunskaper och erfarenheter med tusentals sparare. Det är sådant jag lägger i min minnesbank.

Under året har vi också fortsatt på inslagen bana och kämpat för en flytträtt värd sitt namn. Vi har drivit opinion och påverkat makthavare. Jag tror jag kan prata för många av oss när jag säger att vår bransch är orimlig när det kommer till rätten (eller bristen därpå) att som sparare själv bestämma var man vill flytta sin pension. I april nästa år kommer vår kamp att bära frukt. Då införs ett maxtak på 600 kronor för flytt av pension. Heja!

Såklart har vi också förbättrat våra interna pensionsprocesser. Vi lanserar i dagarna en helt digital process för företagare som vill öppna tjänstepension hos Nordnet. Min övertygelse är att bank ska vara enkelt. Först då kan vi få med oss alla. Jag tror att vi är en bra bit på väg.

Mitt under sommaren lanserade vi fyra nya internationella indexfonder, alla med en riktig låg avgift. Nu kan våra kunder, förutom att välja de kostnadsfria nordiska indexfonderna, även investera i Europa, USA, globalmarknad och tillväxtmarknad.

Min kollega Rasmus Järborg sammanfattade nyligen året som gått när det kommer till IT och teknik; vår webb och vår app. Utvecklingstakten har varit skyhög och nya funktioner och features har lanserats på löpande band. Min målbild har alltid varit att det ska vara kul att hänga på vår plattform. Där tycker jag faktiskt att vi är idag.

En sådan nyhet, värd att nämna, är vår nya tjänst för månadssparande. Vissa kan spara mycket, andra lite. Men de flesta kan sätta av något. Vi hjälper dig att skapa en fondportfölj baserad på dina förutsättningar och behov.

Känner du till vårt aktielåneprogram? Möjligheten att få extra avkastning på sparande inom ramen för kapitalförsäkring och pensionsförsäkring. Bara i år har vi delat ut över 60 miljoner kronor till våra kunder. Och mer ska det bli.

Vi har, under året, tagit varje tillfälle i akt att prata sparande och investeringar, privatekonomi och bolån. Och vi har väl sällan fått ett bättre gensvar. Intresset för börs och sparande tycks aldrig ha varit större. Naturligtvis gör det mig glad, att allt fler vill och väljer att ta makten över sin egen ekonomi och sina finansiella möjligheter.

Med det sagt vill jag tacka var och en av er som är med oss på resan mot en enklare, tydligare och mer kundvänlig finansbransch. Jag vill tacka varje privatsparare och varje företagskund för den input och de erfarenheter ni väljer att dela med oss. Vi är idag fler än 1,1 miljon kunder i Nordnet-familjen. En hisnande siffra.

Bästa hälsningar och tack för i år!

Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm