Hoppa till huvudinnehållet

Flytta pension.

Befria din pension från onödiga avgifter.

Välkommen till ett enklare
och friare sparande.

Det ska löna sig att spara. Ju tidigare du kan frigöra ditt pensionssparande från onödiga avgifter desto bättre. Över tid kan nämligen en flytt innebära hundratusentals kronor mer i plånboken. Att flytta din pension är enkelt. Allt du behöver göra är att fylla i dina uppgifter så återkommer vi till dig inom kort. Inte kund? Skapa ett konto först, det kostar ingenting och går smidigt med Mobilt BankID.

2x-770x440_app-placeholder.png
210422_Nordnet_09_6317.jpg

Fyra skäl att flytta
pensionen till oss.

  • Slipp onödiga avgifter.

  • Välj från ett stort utbud av fonder och aktier.

  • Vi bjuder på flyttavgiften. Upp till 600 kr.

  • Du får guidning till fonder som passar dig.

Hur mycket kan du spara på att flytta ditt pensionssparande?

Det är aldrig för sent att komma igång. Ju tidigare desto större skillnad i plånboken blir det.
Testa själv och se hur mycket du sparar på att flytta din tjänstepension.

Kapital
500 000 kr
Spartid
30 år
Avkastning per år* (efter avkastningsskatt)
6 %
Rörlig avgift
0,7 %
Fast avgift
360 kr/år
Totalt sparande
543 460 kr

Vanliga frågor om att flytta pension.

Lär dig mer om att flytta pensionssparande.

Maximera din framtida lön.

Den allmänna pensionen brukar motsvara ungefär 50 % av din lön. Har du tjänstepension kan du räkna med att få ytterligare 10-15 %. Det betyder att du ska klara dig på lite mer än halva din lön när det är dags att sluta jobba.

Men, det finns mycket du kan göra för att påverka din framtida pension. Och det är varken krångligt eller särskilt tidskrävande.

→ Ta mig till tipsen

500 000 kr mer i pension.

En vanlig prismodell på marknaden är 0,65 % i kapitalavgift och 360 kronor i fast årsavgift.

Avgifter som kan låta låga, men som i själva verket slukar stora delar av din pension. År efter år. Genom att flytta till Nordnet kan skillnaden faktiskt bli mer än en halv miljon*. Bara genom att skippa avgifterna. För många är det skäl nog att flytta.

→ Så här kan du få mer i pension

Bra att veta om risker, avkastning mm.

*Med en tjänstepension på 500 000 kr vid 35 års ålder och 6 procent i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 miljoner kr om du sparar hos oss, jämfört med cirka 2,4 miljoner kr om du sparar hos ett pensionsbolag som tar 0,65 procent i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift. Skillnaden på cirka 500 000 kr beror på att du hos det andra bolaget betalar cirka 230 000 kr i avgifter. I exemplet har vi räknat med en genomsnittlig årlig avkastning på 6 procent. Om vi istället räknar med det gemensamt framtagna avkastningsantagandet för prognosstandard på 2,10 procent blir skillnaden cirka 170 000 kronor.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.