Hoppa till huvudinnehållet

Flytta pension.

Befria din pension från onödiga avgifter.

 

Befria din pension från onödiga avgifter.

Flytta pension - App

Välkommen till ett enklare
och friare sparande.

Det ska löna sig att spara. Ju tidigare du kan frigöra ditt pensionssparande från onödiga avgifter desto bättre. Över tid kan nämligen en flytt innebära hundratusentals kronor mer i plånboken. Att flytta din pension är enkelt. Allt du behöver göra är att fylla i dina uppgifter så återkommer vi till dig inom kort. Inte kund? Skapa ett konto först, det kostar ingenting och går smidigt med Mobilt BankID.

Fyra skäl till att flytta pensionen

Fyra skäl att flytta
pensionen till oss.

Fyra skäl att flytta pensionen till oss.

  • Slipp onödiga avgifter.
  • Välj från ett stort utbud av fonder och aktier.
  • Vi bjuder på flyttavgiften. Upp till 600 kr.
  • Du får guidning till fonder som passar dig.

Hur mycket kan du spara på att flytta ditt pensionssparande?

Det är aldrig för sent att komma igång. Ju tidigare desto större skillnad i plånboken blir det.
Testa själv och se hur mycket du sparar på att flytta din tjänstepension.

Angivna avgifter medför att hela kapitalet försvinner p.g.a. avgiftsuttag under perioden

Så här mycket försvinner på grund av avgifterna

Vanliga frågor om att flytta pension.

Om du bara först vill få reda på vad du har, för att sedan ta ställning till en eventuell flytt kan vi naturligtvis hjälpa dig med det. Allt du behöver göra är att fylla i och signa den här informationsfullmakten, så återkommer vi med en sammanställning inom ett par veckor. Självklart tar vi inget betalt för detta.

På Nordnet har vi även en flyttgrupp, som enbart arbetar med att flytta pensionsförsäkringar. Flyttgruppen kan bistå dig med svar på eventuella frågor och är tillgänglig alla vardagar på telefon 010-583 30 00.

Nordnet ersätter flyttavgifter upp till 600 kr per pension* som flyttas till oss. Du får ett kvitto från det bolag du flyttar från som visar vilken flyttavgift som tagits ut. Om du skickar det underlaget till oss kommer vi att betala tillbaka motsvarande belopp till dig.

Så här gör du:

  • Ta en bild eller skanna in kvittot där avgiften framgår.
  • Skicka ett meddelande till Nordnet i inloggat läge. Meddelandet ska skickas från den depå som återbetalningen gäller. Välj kategori "Pension och försäkring" och ärende "Flyttavgift".
  • I meddelandet skriver du vilken avgift som ska återbetalas och bifogar ditt kvitto.
  • Nordnet genomför återbetalningen inom två månader.

* Avser tjänstepensionsförsäkring, privat pensionsförsäkring och IPS.


När du flyttar din tjänstepension till Nordnet är vår hållbara pensionsfond förvald.

Nordnet Hållbar Pension är en aktivt förvaltad fond, framtagen för att passa det långsiktiga pensionssparandet. Fonden placerar i globala aktier, svenska aktier och räntepapper. Alla innehav uppfyller våra högt ställda krav inom hållbarhet.

→ Nordnet Hållbar Pension

Ja, det kan du. Nordnet har två olika typer av pensionsförsäkringar; depåförsäkring och fondförsäkring. I depåförsäkringen kan du investera i både aktier och fonder.

Om du aktivt väljer att behålla din depåförsäkring när det är dags att börja ta ut din pension kan du fortsätta handla med aktier även under den här perioden.

Ja, du kan numera flytta alla fond- och depåförsäkringar - oavsett när de är öppnade. Efter 1 april 2021 kostar det dessutom max 600 kr att flytta. Kollektivavtalad tjänstepension (t ex ITP, KAP-KL, SAF-LO och PA03) kan du inte flytta till Nordnet.

IPS är alltid flyttbart. Så här går det till:

1. Öppna IPS
Om du redan är kund räcker det att du i inloggat läge öppnar ett IPS-konto. Klicka på menyfliken Mina Sidor/Min ekonomi följt av "Nytt konto" och "Öppna IPS". Om du redan har ett IPS-konto hos Nordnet får det inte vara äldre än 6 månader.

Du kan även öppna en IPS genom att skicka in följande blankett: Öppnande av pensionssparkonto

2. Flytta pension
För att flytta pensionen till Nordnet skickar du in följande flyttblankett: Byte av pensionssparinstitut
Flyttblanketten går jättebra att skicka inskannad, via meddelande från inloggat läge.

Blanketterna kan också skickas till oss per post, tillsammans med en ID-kopia, och du kan skicka dem portofritt till följande adress:

Nordnet Frisvar
Att: Pension - IPS
Box 30068
104 25 Stockholm

Det tar normalt mellan 1-4 månader.

Lär dig mer om att flytt pensionssparande.

Maximera din framtida lön.

500 000 kr mer i pension.

Bra att veta om risker, avkastning mm.

*Med en tjänstepension på 500 000 kr vid 35 års ålder och 6 procent i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 miljoner kr om du sparar hos oss, jämfört med cirka 2,4 miljoner kr om du sparar hos ett pensionsbolag som tar 0,65 procent i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift. Skillnaden på cirka 500 000 kr beror på att du hos det andra bolaget betalar cirka 230 000 kr i avgifter. I exemplet har vi räknat med en genomsnittlig årlig avkastning på 6 procent. Om vi istället räknar med det gemensamt framtagna avkastningsantagandet för prognosstandard på 2,10 procent blir skillnaden cirka 170 000 kronor.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.