Hoppa till huvudinnehållet

Flytta ditt sparande

till Nordnet.

Flytta till Nordnet.

Samla ditt sparande.

Att samla ditt sparande hos oss skapar enkelhet och kontroll. Men det stannar inte där. Vi erbjuder flera fördelar för våra lojala och långsiktiga kunder, exempelvis förmånligt bolån.

Här har vi samlat allt du behöver veta för att flytta till oss. Flytten sätter du enkelt igång här direkt här på webben, helt kostnadsfritt.

Så enkelt flyttar du ditt sparande.

  1. Skicka in flyttansökan enkelt med hjälp av BankID.
  2. Vi kontaktar din nuvarande bank och påbörjar flytten.
  3. Flytten är klar! Njut av en enklare överblick över din ekonomi.

Vad vill du flytta?

Aktier, fonder och övriga värdepapper.

Du kan enkelt flytta in aktier, fonder och andra värdepapper från en ISK eller aktie- och fonddepå till oss. Flytten sätter du enkelt igång på några minuter med BankID. Har du inte BankID, kan du själv fylla i en flyttblankett och skicka in till oss. Du hittar blanketterna för respektive kontotyp nedan.

Är du inte kund? Öppna konto här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pension.

Hos många pensionsbolag riskerar din efterlängtade pension att ätas upp av avgifter. Så är det inte hos oss. Vi har skippat alla onödiga avgifter, du betalar bara för det du sparar i. Courtage för aktier eller förvaltningsavgift för fonder. Läs mer om att flytta pension här.

Vanliga frågor.

Så funkar det
1. Starta flytten.
2. Välj vilket konto du vill flytta från.
3. Välj konto att flytta till och bekräfta.

När flyttuppdraget skickats till oss så kontaktar vi din andra bank och ordnar med flytten så fort som möjligt.

Flytt för övriga banker eller utan BankID
Saknar du din bank i listan kan du själv fylla i vårt digitala formulär.

Om du inte har BankID kan du fortfarande flytta genom att fylla i en blankett som du hittar ovan under "Flytta utan BankID".

Bra att veta om flytt av fonder
När du flyttar fonder så tar det ungefär 6-8 veckor. Detta beror helt och hållet på din andra bank samt de fondbolag vi behöver kontakta.

Bra att veta om flytt av aktier och andra värdepapper
Vid flytt av aktier och övriga värdepapper tar det ungefär 3 veckor. Den exakta tiden beror på den andra bankens rutiner och prioriteringar.

Om vi inte har en fond du vill flytta kan detta bero på flera anledningar, där den vanligaste är att fonden endast erbjuds av din andra bank. Ofta har vi en motsvarande fond som du kan enkelt filtrera fram här.

Vid flytten får du välja om du vill behålla fonden eller sälja av den och föra över de pengar du får från försäljningen tillsammans med övriga pengar du eventuellt har på kontot.

I dagsläget är det endast möjligt att flytta värdepapper från en aktie-och fonddepå eller ett investeringssparkonto. En kapitalförsäkring tillåter inte flytt av värdepapper varken ut eller in utan endast uttag och insättning av pengar.

Vi tar inte ut någon avgift för flytt av värdepapper. Det är dock inte ovanligt att din andra bank gör det för att administrera flytten. Kolla gärna vad som gäller för just din bank innan du flyttar.

Ingen skatteeffekt tillkommer när du flyttar ditt eget konto mellan två banker, förutsatt att ingen försäljning görs i samband med flytt från aktie- fonddepå.

Vi kommer göra vårt yttersta för att dina aktier och fonder flyttas direkt, men för vissa banker måste en försäljning ske för att flytten ska kunna genomföras.

I de fallen kommer vi att sälja av dina värdepapper och flytta över det till ditt konto hos oss, sedan får du köpa tillbaka de aktier och fonder du vill ha igen. Inga avgifter, utöver ev. courtage, tillkommer för detta. Om flytten avser ISK så tillkommer det heller ingen skatteeffekt när en flytt genomförs på detta sätt.

Om flytten avser aktie- och fonddepå och aktierna och/eller fonderna måste säljas för att flyttas så kommer du behöva deklarera och skatta för de försäljningarna i nästa års K4-blankett. Om aktierna och fonderna kan flyttas, utan försäljning, så har flytten ingen skattepåverkan. Tänk på att spara ned dina omkostnadsbelopp så att de enkelt kan läggas till på Nordnet när sparandet flyttats in.

Du kan inte göra en direkt flytt från ett Aktie-och fondkonto till ett ISK mellan två banker. Däremot kan du flytta in ditt Aktie- och fondkonto till oss och därefter kan vi hjälpa dig att genomföra flytten från ett AF till ett ISK. Här hittar du mer information om att flytta värdepapper mellan dina konton.

Flytta värdepapper utan BankID.

Fyll i och skicka in den här blanketten.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du väljer att skicka in blanketten manuellt kan du fylla i den digitalt direkt på datorn och spara ner som pdf. Sedan skickar du in den genom meddelandefunktionen som du hittar högst upp till höger när du är inloggad. Att flytta ett investeringssparkonto konto är enkelt och kommer inte att innebära någon skattekonsekvens. Däremot kan din tidigare bank i vissa fall ta ut en flyttavgift. Kolla vad som gäller. 

Bankerna har olika namn på den här kontoformen, hos oss på Nordnet heter den Aktie- och fonddepå.

Gäller det flytt av fonder, aktier och andra värdepapper utan BankID behöver du fylla i och skicka in den här blankettenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan fylla i den digitalt direkt på datorn och spara ner som pdf. Sedan skickar du pdf:en till oss via meddelandefunktionen som du hittar högst upp till höger när du är inloggad.

Vill du hellre skriva ut och posta blanketten går det också bra. Kom ihåg att bifoga en bild på giltig ID-handling.

Adress: Nordnet Bank AB, Frisvar, Box 30099
104 25 Stockholm


Bra att veta om risker och avkastning.

Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i aktier och fonder kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.