Hoppa till huvudinnehållet

Spara till barn.

Gör stor skillnad för de små. När de blir större.

Ett regelbundet sparande ger ditt barn en flygande start den dag det är dags att prova vingarna på egen hand. För barnsparande rekommenderar vi kapitalförsäkring. Då får du kontroll över pengarna och möjlighet att bestämma när det är dags för barnet att ta del av dem.

Se hur ditt barnsparande kan växa.

Startbelopp
0 kr
Investering per månad
1 200 kr
Avkastning per år*
7 %
Spartid i år
18 år
Totalt sparande
507 958 kr
Totalt sparande

*Stockholmsbörsens genomsnittliga årliga avkastning senaste 10 åren är 12 %, inklusive utdelning och ränta på ränta-effekt (OMXXSGI, 2009-12-31 till 2019-12-31 ). Utan utdelning är avkastningen 9 % (OMXSPI). Observera att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning.

Spara till barn i kapitalförsäkring.

De flesta väljer att barnspara inom kapitalförsäkring i eget namn. På så sätt har man som förälder kontroll över pengarna och själv möjlighet att välja när de ska betalas ut. På 18-årsdagen eller kanske senare. Här hittar du en sammanställning över hur det går till att spara till barn inom kapitalförsäkring.

Vanliga frågor om barnsparande.

Kan jag flytta ett barnspar från en annan bank till Nordnet?

Ja, du kan flytta ett investeringssparkonto eller en aktie- och fonddepå från en annan bank till Nordnet. En kapitalförsäkring kan du inte flytta i sin helhet, du måste sälja av dina innehav och starta upp ett nytt sparande hos oss. Nedan har vi samlat allt du behöver veta om att flytta fonder och aktier till Nordnet.

→ Gå till flyttservice

Vilken fond ska jag välja åt mitt barn?

Du väljer själv om du vill sätta ihop en egen portfölj eller få konkreta förslag på fonder. Att spara till barn och barnbarn behöver inte vara svårt.

→ Börja spara

Vilken trygghet omfattas jag av?

Behållningen på kontot omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Hur mycket ska jag spara till barnet?

Du kan spara både engångsbelopp eller löpande. Det är upp till dig hur mycket du vill spara. Även små regelbundna insättningar gör stor skillnad i det långa loppet. Använd gärna vår kalkylator högre upp på den här sidan, för att se hur pengarna kan utvecklas över tiden.

Kan mitt barn öppna ett konto i eget namn?

Ja, du kan ansöka om ett sådant konto här.

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm