Hoppa till huvudinnehållet

Nordnet One.

Ett komplett sparande. Till lågt pris.

Nordnet One.

Ett komplett sparande.
Till lågt pris.

Enkelt och komplett sparande. Till låg avgift.

Nu är det enklare än någonsin att ta ditt sparande till nästa nivå. Ta genvägen till en heltäckande fondlösning utan höga avgifter. Allt du behöver göra är att välja den fond som passar dig bäst, sedan är det klart.

Nordnet One in app
Woman in green jacket
Woman in green jacket

Så fungerar det.

Nordnet One låter dig välja mellan tre fonder som i sin tur innehåller en mix av fonder från hela världen. Fonderna är därmed inte lika beroende av upp- eller nedgångar på enskilda marknader som om du enbart hade investerat i aktiemarknaden.

Brett och balanserat.
Enkelt förklarat så investerar varje fond i flera olika breda fonder, vilket ger dig ett väldigt brett sparande. Du slipper därmed själv sprida riskerna, det gör fonden åt dig. I kombination med ett regelbundet månadssparande får du ett komplett sparande, i många år framöver.

Eftersom börsen ger och tar så kan förstås resan framöver innebära både upp- och nedgångar. Det finns alltid en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Hur länge vill du spara?

Hur länge du tänker spara är viktigt när det kommer till vilken risk du bör ta. En kortsiktig sparare bör normalt välja lägre risk än den som är långsiktig. I Nordnet One kan du välja mellan kort, medel eller lång sikt.

Nordnet One Försiktig.

Risk:

Nordnet One risk balanserad

Årlig avgift: 0,35%

Med fokus på räntor passar denna fond dig som vill spara längre än två år och föredrar trygghet framför möjlighet till hög avkastning.

Med fokus på räntor passar denna fond dig som vill spara längre än två år och föredrar trygghet framför möjlighet till hög avkastning.

Nordnet One Försiktig vågor

Aktier: 30 %

Räntor: 70 %

Fördelning

Nordnet One Balanserad.

Risk:

Nordnet One risk balanserad

Årlig avgift: 0,35%

Med en blandning av aktier och räntor passar denna fond dig som vill spara längre än tre år och önskar en balans mellan trygghet och möjlighet till avkastning.

Aktier: 60 %

Räntor: 40 %

Fördelning balanserad

Nordnet One Offensiv.

Risk:

Nordnet One risk offensiv

Årlig avgift: 0,35%

Med fullt fokus på aktier passar denna fond dig som vill spara längre än fem år och som är beredd att ta högre risk för att få möjlighet till högre avkastning, än vad Försiktig och Balanserad erbjuder.

Nordnet One Offensiv vågor

Aktier: 100 %

Fördelning offensiv

Viktig information.

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner i värde. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Tänk på att Nordnet One inte tillhandahåller personliga investeringsrekommendationer, du väljer själv vilken fond du vill ha utifrån dina förutsättningar. Ha i åtanke att dina behov kan förändras med tiden. Innan du investerar i en fond är det viktigt att du tar del av fondens villkor och egenskaper. Du har tillgång till väsentlig investerarinformation när du väljer en fond och alltid via fondens produktsida. Fonderna är Nordnets egna fonder. Du kan se kostnaderna för fonderna innan du bestämmer dig för vad du vill investera i. Läs mer om kostnader, provisioner och andra avgifter här.

FAQ.

Nordnet One är samlingsnamnet på tre olika fond-i-fonder och verktyget för att jämföra dem.

Fonderna investerar i en mängd aktie- och räntefonder (Nordnet Offensiv enbart i aktiefonder) och har tre olika nivåer av risk. Fördelningen mellan de underliggande fonderna sköts av Nordnets fondförvaltare, vilket innebär att ditt sparande håller sig uppdaterat utan att du själv behöver göra någonting.

Fonderna förvaltas av fondbolaget Nordnet Fonder AB som är ett bolag inom Nordnet-koncernen. Jämförelseverktyget Nordnet One utgör inte personlig investeringsrådgivning eller oberoende investeringsanalys.

Varje Nordnet One-fond har en årlig avgift på 0,35%. I avgiften ingår samtliga kostnader för de fonder som fonden investerar i.

Ja, du kan välja en av de tre fonderna som utgör Nordnet One och placera valfritt belopp i dem. De handlas precis som andra fonder på Nordnets fondplattform.

Du kan spara i Nordnet One på alla konton som tillåter fonder, det vill säga investeringssparkonto, kapitalförsäkring, aktie- och fonddepå, IPS och tjänstepension.

Nej, Nordnet One är samlingsnamnet på tre fond-i-fonder med tre risknivåer och ett digitalt jämförelseverktyg. Syftet är att underlätta för dig, men inte att ge ett personligt investeringsråd. Du väljer själv vilken av de tre fonderna du vill köpa eller månadsspara i.

All information som visas om de tre fonderna är allmänt tillgänglig information som finns tillgänglig via Morningstar och i respektive fonds faktablad. Presentationen i Nordnet One ska därför inte heller betraktas som oberoende investeringsanalys.

Nej, det finns lika många behov som sparare och ingen placering passar alla. Nordnet One är skapat för att passa så många som möjligt och bygger på väl underbyggda principer kring sparande.

Vi anser att de allra flesta sparare behöver följa tre grundprinciper för ett framgångsrikt sparande: en bred spridning av risker, rebalansering och (det vill säga att du inte behöver tajma marknaden). Nordnet One gör det enkelt att följa dessa tre principer. Dessutom till ett riktigt lågt pris.

Nordnet One-fonderna har en bestämd fördelning mellan aktie- och räntefonder som också indikerar vilken samlad risk som fonden har. En fond med större allokering till aktiemarknaden har generellt en högre risk än en fond med tyngdpunkt på räntemarknaden. Allokeringen mellan aktier och räntor är långsiktig och kommer inte att förändras över tid, istället säkerställer fondernas förvaltare att fondförmögenheten är fördelad enligt plan och att ingen enskild tillgång tillåts att växa sig större än förväntat. Detta kallas för rebalansering och innebär att fonden löpande justerar fördelningen mellan tillgångar så att den alltid följer den bestämda planen.

Fondernas exponering mot aktie- och räntemarknaden görs genom andra fonder. Nordnet One-fonderna är därmed så kallade ”fond-i-fonder”. Vid urvalet av aktiefonder väljs primärt passiva indexfonder med låg avgift och då oftast Nordnets egna indexfonder. För räntefonder samarbetar Nordnet med SEB och investerar i en mix av räntefonder och kreditfonder som är både passiva och aktiva.

Sammantaget är Nordnet One-fonderna ett enkelt sätt att köpa en samling av andra fonder där fördelningen mellan dem sköts löpande av en förvaltare från Nordnet. Mer information om fonderna finns att läsa i respektive fonds faktablad och informationsbroschyr