Hoppa till huvudinnehållet

Ett annorlunda år går mot sitt slut

När det närmar sig juletider brukar jag alltid tänka på året som gått, vad vi uträttat och vad vi kan bli bättre på. Jag har under det senaste året skrivit här på bloggen om det fortsatta arbetet med nya Nordnet och appen. Om det blivit lite färre blogginlägg än vanligt beror det på vårt arbete med att lotsa Nordnet till börsen –det har tagit en stor del av min tid under hösten. Men våra duktiga produktägare, designers och utvecklare har jobbat vidare i högt tempo.

Sedan jag skrev sist har verkligen mycket hänt. Två av de kanske mest synliga uppdateringarna är möjligheten att se era företagshändelser direkt på landningssidan, samt prislarm i såväl webb som app.

Vad gäller funktionen ”Mina händelser” så lanserade vi den i fredags, och ni hittar den längst upp till höger på landningssidan ”Min ekonomi”. Där kan ni se kommande och historiska bolagsstämmor, kvartals- och årsrapporter samt utdelningar. Det går att filtrera på dessa och även se beräknad utdelning baserat på dina innehav i aktien. Vi har också ett nytt sätt att introducera dig till det som är nytt på webben – så kallade “coach marks” – förvänta dig att se mer av dessa allt eftersom vi kommer med nya saker.

En mycket efterlängtad funktion har varit prislarm, och år 2020 vill vi alla förstås att prislarm kommer som notiser i mobilen och det är precis så vi byggt denna tjänst. Prislarm kan sättas på vilket instrument som helst på web eller app och du kan ange prisnivå eller procentuell ökning/minskning. Prislarmen kommer sen som notiser i appen (om du har dessa påslagna). Det kommer ytterligare förfiningar på denna tjänst snart inklusive en sida där du kan se och hantera alla dina prislarm.

En annan uppdatering på webben jag vill slå ett slag för är att du sedan oktober kan välja vilka indikatorer som ska visas längst upp på sajten. Vi jobbar kontinuerligt med att finslipa tabellerna och hur de kan sorteras. Snart ska du själv kunna välja densitet och vilka datapunkter som ska visas.

I appen har vi förutom prislarm fortsatt bygga ut inspirationssidan med en inbyggd videospelare, lite ”gyllene regler” kring sparande från allas vår investeringscoach Alexander Gustafsson som leder till vår nya fondguide, aktie- och ETF-listor där du kan sortera och hitta dina egna favoriter samt, förstås, från förra veckan möjligheten att läsa dina meddelanden från oss i appen. Snart ska du även kunna svara och skriva egna meddelanden, det kommer successivt.

Slutligen, vad gäller Shareville planerar vi nu inför en flytt av alla funktioner – möjligheten att följa andra, se deras portföljer på procentuell basis och diskutera varför man bör köpa, sälja eller behålla en aktie, fond eller ETF –till nya Nordnet och Nordnet-appen. Shareville är en av våra allra mest älskade tjänster och vi vill att ni ska kunna nå dessa funktioner utan att behöva byta webbplats eller ladda ner en annan app. Detta är ett stort projekt och vi kommer involvera våra mest passionerade Shareville-ambassadörer i arbetet!

Med det tackar jag för att du läste och önskar dig och din familj en God Jul och Gott Nytt År!

Rasmus Järborg
Produktchef

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2021-01-14 11:04

Hej Rasmus,
Nåt som vore trevligt vore om webben blev lite mer dynamisk avseende saldon/utveckling. Att den uppdaterar siffrorna automatiskt med några sekunders intervall. Som det är nu måste man ladda om hela sidan vilket känns lite B 🙂

Sen önskar jag att ni skapade en Innehavs-sida, eller adderar en box på “Min ekonomi” där samtliga/valda konton listas tillsammans och innehav spridda på flera konton slås ihop på en rad.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-01-14 11:30

Hej Erik! Tack för bra feedback. Vi tittar definitivt på den första, håller med dig om upplevelsen. Den andra hade vi faktiskt i beta versionen av Nya Nordnet men folk gillade inte den. Vi tar ett till varv på den ändå.

Anonym
Anonym
2020-12-28 19:30

hej
hur går det med funktionen att kunna se sina köp/sälj för resp aktie i prisgraf? Har för mig att den funktionen låg på backlog-listan i februari.
/Fredrik

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-12-28 19:59

Hej! Ja det stämmer. Några andra saker har behövts prioriteras (t ex kommande händelser) men det är på gång just nu. Den s k backend tjänsten är klar och produktägare jobbar nu med hur den ska bete sig i fronten innan utvecklingsteamet kommer tillbaks från jullov.

Anonym
Anonym
2020-12-09 14:20

Kommer det komma möjlighet att lägga till jämförelse med ett av sina konton? Det är väldigt svårt att jämföra dem mot varandra nu.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-12-09 17:07

Hej! Ja ambitionen är att man ska kunna jämföra vad som helst men vad som helst: en aktie med ett konto eller en fond mot en ETF eller två konton mot varandra.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm