Hoppa till huvudinnehållet

Kapitalförsäkring - KF

Investera utan att deklarera.

Med en kapitalförsäkring hos Nordnet betalar du inga fasta avgifter och väljer själv hur pengarna ska användas; som pension, ett startkapital till någon du bryr dig om eller för att placera företagets pengar. Du slipper deklarera köp och försäljningar och får samtidigt tillgång till ett av marknadens bredaste utbud av placeringsmöjligheter.

Dessutom omfattas du av vårt prisbelönta aktielåneprogram, som gör det möjligt för dig att få extra avkastning på de aktier du väljer att investera i.

Courtagefritt upp till 50 000 kr.Som ny kund hos oss handlar du courtagefritt på Stockholmsbörsen och får tillbaka alla fondavgifter tills du nått 50 000 kr i samlat sparande (max 500 aktieaffärer per år). I prislistan kan du läsa mer om alla våra courtageklasser.

Upptäck fördelarna med kapitalförsäkring hos Nordnet.

test

Slipp deklarera vinster och förluster.

En kapitalförsäkring är schablonsbeskattad, detta innebär att du inte behöver deklarera dina affärer. En avkastningsskatt betalas kvartalsvis i efterskott.

Illustration Badge (3).svg

Extra avkastning.

Luta dig tillbaka och få extra avkastning på dina innehav, helt utan motkrav eller motprestation från dig. Det enda du behöver göra är att äga aktier i en kapitalförsäkring hos Nordnet. Detta är möjligt genom Nordnets aktielåneprogram.

Illustration Badge (4).svg

Vi gör jobbet med källskatten.

Om du äger aktier i utdelande bolag med skatterättslig hemvist utanför Sverige så gör vi jobbet åt dig och kallar hem din källskatt. Denna skatt betalas ut efter ungefär en månad.

Illustration Badge (5).svg

Styr dina pengar.

Hos Nordnet kan du enkelt, helt själv, välja vem eller vilka som skall vara förmånstagare för ditt sparande.

Percent-Icon-64px.svg

Ingen avgift.

Storbanker brukar ta betalt för kapitalförsäkringar, det gör inte vi.Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Kapitalförsäkring hos NordnetMed vår kapitalförsäkring har du tillgång till aktier på 19 olika marknader i åtta olika länder och drygt 1 000 fonder. Dessutom kan du investera i warranter och mini-futures.

Fördelen med en kapitalförsäkring är att du inte betalar någon kapitalvinstskatt och inte heller behöver deklarera dina affärer. Istället betalar du en avkastningsskatt i slutet på varje kvartal.

En kapitalförsäkring kan öppnas av privatperson (myndig och omyndig) samt för företag. Kapitalförsäkring är som alla våra andra konton, kostnadsfria.


Investera i onoterade aktier.Som en av få aktörer på marknaden erbjuder vi dig möjligheten att investera i onoterade svenska värdepapper inom ramen för en kapitalförsäkring.

Du slipper deklarera köp och sälj, och dina vinster, utdelningar och ränteintäkter är fria från kapitalvinstskatt. Istället betalar du en årlig schablonskatt.

Nordnets kapitalförsäkring för onoterade värdepapper vänder sig till privatpersoner och entreprenörer som äger eller vill investera i bolag som inte är noterade på börsen.

Jämför KF vs. ISK och AF

KF
ISK
AF
Är kontot schablonsbeskattat?
Ja
Ja
Nej
Behöver jag deklarerar mina affärer?
Nej
Nej
Ja
Får jag gå på bolagsstämma och rösta för mina aktier?
Nej
Ja
Ja
Kan jag utse en förmånstagare?
Ja
Nej
Nej
För privatpersoner
Ja
Ja
Ja
För företag
Ja
Nej
Ja
Är det någon kontoavgift?
Nej
Nej
Nej
Kan jag få extra avkastning genom aktielåneprogrammet?
Ja
Nej
Nej
Kan jag förvara onoterade aktier?
Ja
Nej
Ja

Aktielåneprogrammet

Extra avkastning för dig som sparar i en kapitalförsäkring.

Om du sparar i en kapitalförsäkring hos Nordnet får du möjligheten till extra avkastning på dina investerade pengar. Detta beror på att om du har investerat i aktier i en kapitalförsäkring, kan dessa lånas ut till institutionella placerare, vilket i sin tur ger dig extra avkastning.

Vad behöver jag göra för att få extra avkastning?

Du behöver inte göra någonting annat än att äga aktier i en kapitalförsäkring hos Nordnet, resten sköter vi, helt automatiskt. Om dina aktier lånas ut, så dimper det kvartalsvis ner lite extra pengar i din depå.

Läs mer om aktielåneprogrammet

Relaterat.

Martin Ringberg

Kapital­försäkring vs. investeringssparkonto.

För dig som ska spara i aktier och fonder behöver du först välja att öppna ett konto där dina investeringar kommer att ligga. Vilket konto du väljer har en viss påverkan på såväl skatt, arvsrätt och ägandeskapet av dina investeringar.


Frida Bratt

Frida Bratt: "Så undviker du miss­arna i deklarationen."

Så här gör du för att undvika missar – som faktiskt kan kosta mer för dig än för Skatteverket. Relativt låg skatt, visst, men det finns flera anledningar till att investerings­sparkontot, ISK, blivit så populärt. En av dem är att deklarationskrångel undviks.

Uppåt pil av smarta klockor och smart phones

Öka din avkastning med aktielåneprogrammet

Genom Nordnets aktielåneprogram ställer du dina aktier till förfogande för bland annat blankning. Du får en ersättning för detta inbetald på ditt konto en gång i kvartalet. Allt sköts automatiskt och du kommer inte märka att dina aktier är tillgängliga för aktielån

Vanliga frågor om kapitalförsäkring.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm