Hoppa till huvudinnehållet

Onoterade aktier inom kapital­försäkring.

Var med från början i onoterade bolag.

Nu kan du som är kund hos oss investera i onoterade svenska värdepapper inom din kapitalförsäkring. Du slipper deklarera köp och sälj och dina vinster, utdelningar och ränteintäkter är fria från kapitalvinstskatt. Istället betalar du en årlig schablonskatt.

Nordnets kapitalförsäkring för onoterade värdepapper vänder sig till privatpersoner och entreprenörer som äger eller vill investera i bolag som inte är noterade på börsen.

För priser, se prislistan under rubriken "Handel i Norden" och "Onoterade värdepapper".

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Så här går det till att investera i onoterade värdepapper:

Innan du investerar i onoterade tillgångar behöver du kontakta oss och berätta vilket eller vilka värdepapper du vill investera i. Därefter värderar vi de aktuella aktierna och återkommer till dig. Allt som allt brukar det ta någon vecka.

Hos oss förvarar du dina onoterade tillgångar tillsammans med dina noterade och följer utvecklingen direkt på nordnet.se. Enkelt och överskådligt, något många kunder uppskattar.

Checklista köp av onoterade aktier.

  • Omfattar svenska aktier.

  • ISIN-kod behövs.

  • Om kapitalförsäkringen ägs av ett företag får du som investerare inte vara kvalificerad ägare enligt 3:12.

1. Kontakta oss.Lämna dina kontaktuppgifter och berätta vilken eller vilka aktier du vill förvara i kapitalförsäkring, så återkommer vi strax till dig.

2. Öppna kontoÖppna en kapitalförsäkring privat eller en kapitalförsäkring för företag samt en aktie- och fonddepå direkt på nordnet.se.

Relevanta förköps- och villkorsdokument hittar du här.

3. Klart!Nu kan du se dina onoterade värdepapper när du är inloggad på nordnet.se.

Frågor och svar.