Hoppa till huvudinnehållet

Onoterade aktier
inom kapital­försäkring.

Onoterade värdepapper
inom kapital­försäkring.

Var med från början i onoterade bolag.

Nu kan du som är kund hos oss investera i onoterade svenska värdepapper inom din kapitalförsäkring. Du slipper deklarera köp och sälj och dina vinster, utdelningar och ränteintäkter är fria från kapitalvinstskatt. Istället betalar du en årlig schablonskatt.

Nordnets kapitalförsäkring för onoterade värdepapper vänder sig till privatpersoner och entreprenörer som äger eller vill investera i bolag som inte är noterade på börsen.

Relevanta förköps- och villkorsdokument hittar du här.

Checklista köp av onoterade aktier.

1. Kontakta oss.

Lämna dina kontaktuppgifter och berätta vilken eller vilka aktier du vill förvara i kapitalförsäkring, så återkommer vi strax till dig.

2. Öppna konto.

Öppna en kapitalförsäkring privat eller en kapitalförsäkring för företag samt en aktie- och fonddepå direkt på nordnet.se.

Relevanta förköps- och villkorsdokument hittar du här.

3. Klart!

Nu kan du se dina onoterade värdepapper när du är inloggad på nordnet.se.

Frågor och svar.

Onoterade aktier är aktier i ett bolag som inte är noterade på någon marknadsplats.

För de onoterade värdepapper du har i din kapitalförsäkring tar Nordnet ut en avgift på 3 000 kronor per värdepapper och år samt en årlig försäkringsavgift mellan 0,30 – 1,45 procent. Ju större kapital du har i onoterade värdepapper, desto lägre blir avgiften. Vi räknar ihop värdet för alla dina onoterade innehav.

Till prislistan (se rubrik "Onoterade värdepapper")

Du slipper deklarera dina köp och försäljningar och vinster, utdelningar och ränteintäkter är skattefria. Istället betalar du en årlig schablonskatt som är 0,375 procent för år 2021.

Hos oss kan du investera i onoterade bolag inom aktie- och fonddepå samt kapitalförsäkring. För att komma igång med onoterade aktier inom kapitalförsäkring börjar du med att fylla i formuläret "kontakta oss", som du hittar högre upp på den här sidan.

Det finns olika sätt att sälja onoterade värdepapper. Börja med att kontakta oss på teamcorporatesales@nordnet.se, så tar vi det därifrån.

Vi vänder oss till Kaptena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som i sin tur använder sig av vedertagna värderingsmodeller. Beroende på vad det gäller för typ av bolag och tillgångsslag väljer Kaptena den värderingsmodell som ger den mest rättvisande bilden av marknadsvärdet. Värdering sker löpande, som minst en gång per kvartal.

Nej, du kan ha dina noterade och onoterade värdepapper i samma kapitalförsäkring.

Att öppna kapitalförsäkring hos oss tar bara en dag och värderingen ytterligare några dagar. Hur lång tid det sedan tar tills de aktuella aktierna landar i din kapitalförsäkring beror på det bolag du flyttar dem från. Alla bolag har olika handläggningstider och det är inte ovanligt att det tar ett par veckor eller mer.

Tänk på att.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.