Hoppa till huvudinnehållet

Nordnet Markets.

En värld av möjligheter. I upp- och nedgång.

Bra att veta om risker och avkastning.

Produkterna som beskrivs på den här sidan är inte lämpade för alla investerare. Samtliga produkter är komplicerade och kräver en god förståelse för den underliggande marknaden och produkternas specifika villkor och egenskaper. Alla investeringar i finansiella instrument är förenade med risk och kan både öka och minska i värde. Med en hävstångsprodukt är risken stor att du förlorar hela det investerade kapitalet.

Läs mer om riskerna

Investera i aktier, råvaror och index. Med hävstång.

Börshandlade produkter öppnar dörren till världens finansiella marknader och möjliggör direkt exponering mot en mängd olika tillgångsslag. Investera i både upp- och nedgång och handla courtagefritt på orders över 1000 kr.

Något som är viktigt att tänka på och ha i beaktning är ett produkter med hävstång har en hög risk, det är därför viktigt att du läser på om de olika produkterna ordentligt innan du investerar.

  • Courtagefritt vid order över 1000 kr.

  • Brett urval av underliggande tillgångar.

  • Upp till 20x hävstång.

  • Konkurrenskraftiga spreadar

  • Riskfyllda produkter: Ta därför del av produktriskerna och de främsta, generella riskerna.

Thumbnail Image

Index


Investera i nordiska, europeiska och amerikanska aktieindex som t.ex. det amerikanska S&P500, tyska DAX eller svenska OMXS30 med hävstång upp till 20 gånger.

Aktier


Få hävstång på en aktieexponering mot enskilda aktier som annars kan vara svåråtkomliga. Handla produkter som utvecklas positivt även om den underliggande aktien skulle falla i värde.

Råvaror


Handla i råvaror som annars kan vara svåra för privatpersoner att nå. Vi erbjuder råvaruprodukter på bland annat olja, guld och silver.

Valutor


Med våra börshandlade produkter med valutor som underliggande får du möjligheten att handla ett brett utbud av valutapar genom att följa globala händelser och den relativa styrkan hos större och mindre ekonomier.

Vad är börshandlade produkter?

Tillgång till svåråtkomliga marknader.

Börshandlade produkter är en genväg och möjlighet att exponera sig mot en mängd tillgångsslag som annars kan vara dyra eller svåråtkomliga för dig som privatperson. Produkterna har en mängd olika egenskaper. Vissa ger avkastning när den underliggande tillgången stiger och andra när den faller. Vissa produkter har en fastställd löptid, andra inte. Det finns även flera möjligheter att handla med eller utan hävstång.Både avkastningsmöjligheterna och riskerna skiljer sig markant åt i de olika alternativen. Det är därför viktigt att du sätter dig in i hur de olika börshandlade placeringarna fungerar innan köp.

Möjligheter i upp- och nedgång.

Den gemensamma nämnaren för börshandlade produkter är att avkastningen är kopplad till en underliggande tillgång, till exempel en aktie, ett aktieindex, eller en råvara.De börshandlade produkter som vi erbjuder är noterade på börsen och kan köpas och säljas under dagen i både små och stora poster. Du kan alltså dra nytta av både upp- och nedgångarna på börsen.För att handla börshandlade produkter bör du ha erfarenhet, intresse och god kunskap om de finansiella marknaderna.


Läs mer om våra produkter

Vad innebär hävstång?

Hävstång fungerar på olika sätt, beroende på produkt. Det finns däremot några likheter som kan vara bra att känna till. En hävstångsprodukt innebär att du köper ett underliggande instrument, exempelvis ett bull&bear-certifikat i en aktie med hävstång där X2 innebär gånger 2 på värdeutvecklingen, X8 innebär gånger 8 på värdeutvecklingen osv.

15x21 light-bulb cyan Exempel:
Om du har köpt ett bull&bear-certifikat i en aktie med X10 i hävstång innebär det att om aktien går upp 1% så kommer ditt värde att öka med 10%. Däremot gäller även det omvända, att om aktien går ner 1% så kommer du förlora 10% av ditt investerade kapital.


Det är viktigt att veta att hävstången också gäller i nedgång, och inte bara i uppgång. Det kan därför svänga fort, i synnerhet i volatila instrument. Du kan således förlora hela det investerade kapitalet och det är viktigt att du läser på hur varje produkt fungerar och vilka risker som förknippas med hävstångsprodukter innan du investerar.

Vanliga frågor och svar.

Finner du inte svar på din fråga nedan? Läs gärna mer om produkterna i våra produktbroschyrer eller besök våra kundservicesidor

Support eller feedback?

Hör gärna av dig till oss. Nordnet Trading Support finns tillgänglig inom 30 sekunder. Är du Active Trader har du dessutom ett VIP-nummer direkt till Nordnets mäklare.

Telefon: 010-583 31 99

E-post: info@nordnet.se

Twitter: @NordnetSE

SE-NN-markets-support-770x400.jpeg
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm