Hoppa till huvudinnehållet

Valutahandel, med hävstång.


Möjligheten att gå kort eller lång.

Valutahandel (ibland förkortat FX) är en marknadsplats där all världens valutor handlas och det är den största finansiella marknaden i världen. Den erbjuder många fördelar för traders, bland annat bekväma handelstider, hög likviditet och möjligheten att handla med hävstång. Börshandlade produkter på valutor skapar en möjlighet att handla ett brett utbud av valutapar genom att följa globala händelser och den relativa styrkan hos större och mindre ekonomier.

Det stora antalet valutatransaktioner varje dag genererar miljarder dollar varje minut, vilket leder till stor volatilitet för vissa valutor. Traders kan potentiellt tjäna stora pengar på prisrörelserna i bägge riktningar. Dock innebär volatiliteten också att marknaden snabbt kan vända. Börshandlade produkter handlas med hävstång kan visserligen förstora din vinst men de kan även förstora din förlust om marknaden rör sig emot dig.

Bra att veta om risker och avkastning.

Produkterna som beskrivs på den här sidan är inte lämpade för alla investerare. Samtliga produkter är komplicerade och kräver en god förståelse för den underliggande marknaden och produkternas specifika villkor och egenskaper. Alla investeringar i finansiella instrument är förenade med risk och kan både öka och minska i värde. Med en hävstångsprodukt är risken stor att du förlorar hela det investerade kapitalet.

Läs mer om riskerna

Ett urval av våra produkter på valuta.

EUR/USDEUR/SEKUSD/SEKGBP/USDTa del av vårt utbud av börshandlade produkter.

Läs mer om Bull & Bear, Mini Futures, Unlimited Turbos med olika hävstång. Nordnet Markets erbjuder även Trackers som inte har någon hävstång.

Till utbudet

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att dessa produkter inte är lämpade för alla. De är komplicerade och kräver en god förståelse för den underliggande marknaden och produkternas specifika villkor och egenskaper. Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning och det är inte säkert att du får tillbaka de pengar du investerat.

Läs mer om riskerna