Hoppa till huvudinnehållet

Aktie- och fondkonto.

Investera med stor valfrihet.

Inga kontoavgifter.

När du blir kund hos oss får du automatiskt ett aktie- och fondkonto. Kontot är självklart kostnadsfritt att både öppna och ha. Ett aktie- och fondkonto är ett vanligt bankkonto med skillnaden att du har möjlighet att investera i vårt breda utbud av aktier, fonder och ETF:er. Du kan även ha pengar på kontot.

Courtagefritt upp till 50 000 kr.

Med vårt kom igång-erbjudande handlar du aktier courtagefritt på Stockholmsbörsen och får tillbaka alla fondavgifter tills du nått 50 000 kr i samlat sparande (max 500 aktieaffärer per år). I prislistan kan du läsa mer om alla våra courtageklasser.

Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden.

Varje kontohavare har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kontohavaren enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor.

Riksgälden betalar ut ersättningen inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Kontot skyddas även av det statliga investerarskyddet som du kan läsa mer om här. Du hittar också mer information om detta på Riksgäldens hemsida.


Inga fasta årsavgifter.

  • 0 kr i kontoavgift.

  • Välj en courtageklass som passar dig.

  • Investera i vårt breda utbud av aktier, fonder och ETF:er.

Flytta ditt sparande till Nordnet

Portföljbelåning.

Större frihet med belåning.

På ett aktie- och fondkonto kan du med tjänster som portföljbelåning och intradagslimit låna pengar med dina aktier och fonder som säkerhet. Pengarna kan du använda till att köpa nya aktier och fonder, eller ta ut pengarna. Du betalar bara ränta för de dagar du använder din belåning. Det är även möjligt att blanka aktier.

Har du aktier som du vill flytta till Nordnet?

Många uppskattar möjligheten att samla sina aktier och andra värdepapper på ett och samma ställe. Fyll i det här digitala formuläret, om du vill flytta ditt sparande till Nordnet.

Jämför AF vs. ISK och KF

AF
ISK
KF
Är kontot schablonsbeskattat?
Behöver jag deklarera mina affärer?
Får jag gå på bolagsstämma och rösta för mina aktier?
Kan jag flytta in värdepapper till mitt konto?
Kan jag utse en förmånstagare?
För privatpersoner
För företag
Är det någon kontoavgift?
Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm