Hoppa till huvudinnehållet

Månadsspara
som du vill.

Välj det upplägg som funkar bäst för dig
och ta ditt sparande till nästa nivå.

Vad passar dig?

Robot-icon.svg

Enkelt och automatiskt.

Med Nordnet One får du tillgång till ett komplett månadssparande till låg avgift. Ett smart val om du vill göra ditt fondsparande enkelt för dig.

Guidance-Icon-64px.svg

Hjälp på vägen.

Låt dig guidas och filtrera fram din egen fondportfölj med hjälp av Fondguiden. Passar dig som önskar ett individuellt sparande varje månad.

Skraddarsy-Icon-64px.svg

Skräddarsy.

Välj från över 1 600 fonder och skräddarsy ditt regelbundna sparande precis så som du själv vill. Handplockat och personligt.

ETF-Icon-64px.svg

Börshandlade fonder.

Sök bland över 1 500 ETF:er och bygg din egen portfölj med upp till fyra innehav. Att månadsspara i ETF:er är courtagefritt.

Ta en titt i din framtida plånbok.

Se hur snabbt dina pengar kan växa med vår sparkalkylator. Det kan gå fortare än du tror. Ju tidigare du kommer igång, desto bättre. Tiden är din bästa vän.

Startbelopp
200 000 kr
Investering per månad
2 000 kr
Avkastning per år*
7 %
Spartid i år
10 år
Totalt sparande
737 468 kr
Totalt sparande

*Stockholmsbörsens genomsnittliga årliga avkastning senaste 10 åren är 12 %, inklusive utdelning och ränta på ränta-effekt (OMXXSGI, 2009-12-31 till 2019-12-31 ). Utan utdelning är avkastningen 9 % (OMXSPI). Observera att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning.

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Varför månadsspara?

Att automatiskt föra över pengar till ditt sparande varje månad kräver väldigt liten insats utifrån vilka fördelar det medför. Du slipper oroa dig för att tajma marknaden, dina köp sker automatiskt och du får ett sparande som sköter sig självt. Historiskt sett har regelbundet sparande på börsen varit en framgångsrik strategi. Med ränta på ränta-effekten får du ett långsiktigt sparande som jobbar på månad efter månad, år efter år, även i tider som präglas av börsoro. Och kom ihåg, det viktigaste är att komma igång eftersom det bästa sparandet är det som blir av.

Hur mycket bör jag spara varje månad?

En vanlig riktlinje är att försöka lägga undan 5 - 10 procent av din lön. Enligt statistiska centralbyrån är medianlönen i Sverige cirka 20 000 kronor per månad efter skatt. 5 procent av den summan innebär cirka 1 000 kronor i månaden, och en årsinvestering på cirka 12 000 kronor.

Nordnet Academy

Vill du lära dig mer om månadssparande? Kika in i Nordnet Academy.

Till Nordnet Academy

Thumbnail Image
770x325 axel månadssparande 1

Vinnarstrategi med månadssparande.

Att månadsspara är en tidlös strategi som funkar! I detta inlägg får du detaljerna kring hur skapar ett så bra månadssparande som möjligt.

770x325 frida månadssparande

Barnsparande: Spara smart till barnen.

"Nej, det behöver inte vara komplicerat och nej, du behöver inte sätta av mycket för att sparandet ska göra någon skillnad."

770x325 axel månadssparande

Indexfonder: Allt du behöver veta.

Vad är egentligen en indexfonder och hur fungerar de? Nordnets Axel Karlsson reder ut och ger dig hjälp på vägen.

Svar på vanliga frågor.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm