Hoppa till huvudinnehållet

Börja månadsspara.

Ta nästa steg - börja månadsspara.

Månadssparande är ett bra sätt att komma igång utan att du själv behöver vara aktiv. Fördelen med att månadsspara är att du sprider risken då du handlar varje månad och slipper tänka på att pricka in börsen vid ett specifik tillfälle. Det är även ett effektivt sätt att få dina pengar att växa långsiktigt genom den så kallade ränta-på-ränta-effekten.

Vår tjänst för månadssparande hjälper dig att hitta rätt i vårt breda fondutbud. Genom några enkla steg har du skapat en egen fondportfölj på bara några minuter. Du väljer själv hur mycket och hur ofta du vill spara.

 • Enkelt att komma igång.
 • Pengarna växer över tiden.
 • Få hjälp att skapa en färdig fondportfölj.

Så startar du ett månadssparande.

Att komma igång med ett månadssparande är enkelt och går snabbt, oavsett om du är nybörjare eller expert. Följ stegen nedan för att komma igång och låt sedan ränta-på-ränta-effekten göra jobbet över tid.

 1. Öppna konto.
  Först behöver du öppna ett konto. Den mest populära kontoformen är ett investeringssparkonto (ISK) eftersom det är en låg skatt som betalas årligen istället för när du säljer fonderna.
 2. Välja fonder själv eller få hjälp.
  Vill du sätta upp ditt eget månadssparande där du själv väljer vilka fonder du vill spara i går det bra. Vill du istället ha hjälp kan du använda vår tjänst för månadssparande. Du väljer själv hur mycket du vill spara varje månad, och du kan alltid ändra detta i efterhand. 
 3. Klart!
  Ditt sparande är igång. Du kan när som helst ändra hur mycket du sparar varje månad, när pengarna ska dras, och vilka fonder du sparar i.

Är du inte kund? Öppna konto här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Index funds sweden

Sparkalkylator - så snabbt kan dina pengar växa.

Genom att spara regelbundet är det enklare att nå dina sparmål. Testa vår sparkalkylator och se din framtida avkastning.

Totalt sparande

*Stockholmsbörsens genomsnittliga årliga avkastning senaste 10 åren är 12 %, inklusive utdelning och ränta på ränta-effekt (OMXXSGI, 2009-12-31 till 2019-12-31 ). Utan utdelning är avkastningen 9 % (OMXSPI). Observera att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning.


Beräkningen i sparkalkylatorn är framtagen för att ge exempel på hur ett regelbundet sparande kan få dina pengar att växa över tid. Beräkningens resultat utgör inte en utfästelse, ett råd eller en rekommendation. Beräkningen är en förenkling av verkligheten. I beräkningen har vi endast tagit hänsyn till ett begränsat antal parametrar (startbelopp, månatligt sparbelopp, spartid i år och förväntad avkastning per år). Den förväntade avkastningen per år har i beräkningen fördelats jämt över varje månad och varje månad realiseras avkastningen och adderas till sparkapitalet. Det går inte att säga i förväg hur stor avkastningen blir i verkligheten, avkastningen i beräkningen är endast ett antagande. Sparande påverkas av inflation, skatteeffekter, valutakurser och avgifter, vilket vi inte har tagit hänsyn till i beräkningen. Beräkningen bygger inte på någon särskild sparform.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar eller felaktiga beräkningar som kan uppkomma.

Svar på vanliga frågor.

Du väljer själv vilken dag pengarna ska dras från ditt konto. Om du för över pengar från en annan bank, kan det ta upp till fem dagar innan de syns på ditt Nordnetkonto.

Det kan finnas flera anledningar till att ditt månadssparande inte syns på ditt konto, här är de vanligaste:

 • Om den dag du valt är en röd dag kan det ta ytterligare några dagar innan transaktionen genomförs.
 • Du hade inte ett tillräckligt saldo på ditt konto när pengarna skulle dras.

Du väljer fördelning mellan olika fonder och/eller ETF:er genom att ange hur många procent av ditt månadssparande som ska gå till respektive placering.

Nej, det går inte att flytta ett månadssparande från en depå till en annan depå.