Hoppa till huvudinnehållet

Privatlån.

Låna pengar utan säkerhet med Nordnets privatlån.

Låna upp till 500 000 kr.

Funderar du på att ta ett lån utan säkerhet, då är Nordnets privatlån ett smart val att få mer pengar för att förverkliga ett projekt eller för dig som vill renovera eller gör den där resan du drömmer om.

Med vårt privatlån kan du låna mellan 20 000 och 500 000 kr, amorteringsfritt första året. Betalar du med autogiro är det dessutom avgiftsfritt med ränta från 4,45 %. Du kan ansöka om lånet direkt här på sidan. Har du frågor om vårt lån är du mer än välkommen att ringa oss på 010 583 36 00 eller mejla till privatlan@nordnet.se

Fördelar med Nordnets privatlån.

  • Ränta mellan 4,45-11,90%.

  • Låna upp till 500 000 kr.

  • Möjlighet till amorteringsfritt första året.

  • Du får alltid lägre ränta när du ansöker direkt hos oss via vår webbsida.

Räkna ut din månadskostnad för lånet
Lånebelopp
200 000 kr
Återbetalningstid
10 år
Amorteringsfri första året
Total månadskostnad910:-/månadUnder första året, och sedan 2 352:-/månadMånadskostnaden är beräknad vid en exempelränta på 5,45%
Vi tillämpar individuell räntesättning 4,45% – 11,90% (räntesatser per 2023-02-27). Effektiv ränta beräknad vid exempelräntan 5,45% vid lånebelopp 200 000 kronor och en återbetalningstid på 10 år är 5,59%. Uppläggningsavgift 429 kr, aviavgift 0 kr vid autogiro samt amorteringsfritt första året. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 2352 kr (910 kr under det amorteringsfria första året) och det sammanlagda beloppet att betala blir 264 956 kr. För att ansöka om lån måste du vara minst 25 år, ha en årsinkomst på minst 200 000 kr, haft en inkomst i Sverige i minst 3 år och inte ha några betalningsanmärkningar. Vid låneansökan inhämtas kreditupplysning.

Så här fungerar det.

steg1-privatlan.svg
Ansök på nordnet.se

Din ansökan genomgår
en kreditprövning.

steg2-privatlan.svg
Signera med BankID

När ansökan godkänts får du en
länk via email och sms för att
signera avtalet.

steg3-privatlan.svg
Pengar på kontot

Efter att du undertecknat har
du normalt pengarna inom tre
bankdagar.

Vad krävs för att få låna?

För att kunna ansöka om ett privatlån vill vi att du uppfyller dessa villkor:

  • Du är minst 25 år.

  • Du har en årsinkomst på minst 200 000 kr.​

  • Du har haft inkomst i Sverige i minst tre år.

  • Du har inga betalningsanmärkningar.

  • Du betalar tillbaka lånet på högst 15 år och innan du fyller 71 år.​

Om oss.

Nordnet är mest känt som banken inom aktiehandel, fonder och pensioner, utan fasta avgifter. När vi bestämde oss för att erbjuda lån var förutsätt­ningen att vi skulle kunna erbjuda bland de bästa lånen på marknaden. För att kunna göra det ställer vi lite högre krav på våra låntagare när det gäller betalningsförmåga.

Allmänna villkor för lån utbetalat före 2020-03-12
Allmänna villkor för lån utbetalat efter 2020-03-12

Skydda dig och din familjs ekonomi.

Låneförsäkring.

Om du vill skydda dig mot oförutsedda händelser som skulle kunna påverka dig och din familjs ekonomi kan du teckna vår låneförsäkring. Blir du sjuk eller arbetslös betalar försäkringen din månadskostnad i upp till tolv månader. Om du skulle avlida betalas hela din återstående skuld. Skyddet för arbetslöshet gäller inte dig som är egenföretagare.

Om du utökar din försäkrade kredit och vill att det nya beloppet ska omfattas av försäkringen ska teckningsvillkoren vara uppfyllda. Om försäkringen beviljas får den ett nytt startdatum med ny kvalificeringsperiod.

Kostnad för låneförsäkring.

Premien är för närvarande 8,75 % av den månadskostnad du betalar. Lånar du 100 000 kr på 10 år blir premien 103 kr/ månad, lånar du 20 000 kr på 10 år blir premien 21 kr/månad (med exempelräntan 5,45 %).

För dig som fått lånet utbetalt från 2017-01-01
Ladda ner faktablad
Ladda ner förköpsinformation
Ladda ner fullständiga försäkringsvillkor

För dig som fått lånet utbetalt från 2015-04-01.
Ladda ner fullständiga försäkringsvillkor

För dig som fått lånet utbetalt från 2013-06-13.
Ladda ner fullständiga försäkringsvillkor

För dig som fått lånet utbetalt före 2013-06-13.
Ladda ner fullständiga försäkringsvillkor

Mitt lån.

Låna mer.

Vill du utöka ditt lån fyller du i en ny ansökan med beloppet som du vill utöka ditt befintliga lån med.

Betalningsfri månad.

Du har, om du vill, möjlighet att få upp till tre betalningsfria månader per år, förutsatt att du gjort minst tre betalningar utan förseningar före.

Ansök om betalningsfri månad.

Tänk på att en räntefri månad innebär att räntan, amorteringen och eventuella avgifter läggs till din skuld, så att den blir högre och därmed blir även kommande månadsbelopp något högre.

Vill du ha hjälp med att ansöka om betalningsfri månad? Ring vår kundservice på 010 583 36 00.

Teckna låneförsäkring.

För att skydda din och din familjs ekonomi kan du lägga till en låneförsäkring till ditt privatlån. För att teckna en låneförsäkring för ditt lån ber vi dig att fylla i uppgifterna i fälten nedan. Glöm inte att ange personnummer.

Lägg till en låneförsäkring.

Jag/vi har sökt låneförsäkring och intygar att jag/vi per dagens datum är fullt frisk/friska och fullt arbetsför/arbetsföra samt att jag/vi inte har kännedom om sjukdom, sjukdomstillstånd, fysisk skada eller förestående arbetslöshet eller varsel om uppsägning.

Förlänga löptiden på mitt lån.

Om du vill förlänga löptiden på ditt lån, ring vår kundservice på 010 583 36 00. Observera att lånet ska vara återbetalt innan du fyller 71 år.

Ansök om autogiro, få din månadsavi digitalt via Kivra.

Det enklaste sättet att betala månadskostnaden är via autogiro. Vi drar då månadsbeloppet från ditt konto på förfallodagen och du får din månadsavi digitalt via Kivra. Aviavgift: 0 kr om du använder autogiro, annars 30 kr/avi. Har du redan autogiro behöver du inte ansluta dig på nytt för att få månadsavi via Kivra.

Fyll i uppgifterna nedan, så skickar vi dig en ansökan. Skriv på och sänd tillbaka denna ansökan i det svarskuvert som medföljer, så ordnar vi resten.

Autogiro.


Insynsfullmakt.

Behöver du ge någon närstående behörighet att erhålla uppgifter om din kredit? Skriv ut och fyll i insynsfullmakten och skicka till Privatlån, c/o Nordnet Bank, Box 190, 952 22 KALIX

Vanliga frågor & svar.

Om du har andra frågor än de vi besvarar nedan är du välkommen att maila oss på privatlan@nordnet.se eller ringa oss på 010-583 36 00.