Hoppa till huvudinnehållet

Spara i fonder.

Se dina pengar växa med hjälp av fonder.

Hitta de bästa fonderna.

Du behöver inte vara en expert för att få avkastning på dina pengar. Genom att spara i fonder hos Nordnet har du många olika alternativ att skapa avkastning på dina pengar.

Det finns fonder för alla behov, och vi har verktygen för du ska kunna hitta de bästa fonderna just för dig.

På Nordnets fondtorg hittar du ett av Sveriges största fondutbud - så att du får möjlighet att välja ut godbitarna. Välj bland världens mest kända förvaltare och spännande nykomlingar.

Vi erbjuder över 1 500 fonder från världens alla hörn, varav merparten är helt gratis att köpa och sälja.

  • Välj mellan 1 500 fonder.
  • Verkyg som hjälper dig att hitta rätt.
  • Köp och sälj utan avgifter.

Månadsspara i fonder

Fondspara med autopilot.

Med ett automatiskt månadssparande kan du vara säker på att du kommer igång med investeringarna. Du startar enkelt ett månadssparande via knappen nedan. Se till att vara inloggad på det konto du vill månadsspara i.

Flera fördelar med månadssparande.

Med ett månadssparande i fonder sparar du fasta summor på en bestämd tid varje månad. Eftersom fondandelarna köps månadsvis minskar risken att du prickar in en topp. På så sätt uppnår du en bra genomsnittskurs över tiden.

Psykologiskt sett kan det kännas svårt att köpa precis efter en kraftig prisnedgång, men precis när priset har fallit får du fler fondandelar för samma summa eftersom varje andel kostar mindre. När börsen senare vänder uppåt igen har du fler aktier som ökar i värde. Genom att sätta upp ett månadssparande drar du nytta av fluktuationerna på börsen.

Fondtyper.

Fondtyper.

Aktiefond.

Aktiefonder är den typ av fond som i regel ger dig den högsta avkastningen. I gengäld måste du uthärda att besparingarna kan fluktuera i värde. Under besparingsperioden kommer du att uppleva både upp-och nedgångar, men över tiden är uppgångarna fler än nedgångarna. Du får därför den allra bästa avkastningen om du är långsiktig. Aktiefonder måste ha minst 80% av fonden placerad på aktiemarknaden. Den rekommenderade investeringshorisonten är minst fem år.

Kombinationsfond.

Kombinationsfonder investerar i både räntor och aktier. Värdefluktuationerna och den förväntade avkastningen kommer därför att vara lägre än för aktiefonder, men högre än för räntefonder. Kombinationsfonden eftersträvar en perfekt fördelning mellan risken på aktiemarknaden och säkerheten på räntemarknaden.

Räntefond.

En räntefond investerar i värdepapper som ger en fast ränta. Räntefonderna har normalt mindre värdefluktuationer än kombinationsfonderna. Nordnet erbjuder ett brett utbud av olika räntefonder såsom penningmarknadsfonder, obligationsfonder och företagsobligationsfonder.

Nordnets indexfonder.

Investera i spännande marknader, till låga avgifter. Välj mellan Indexfond Sverige, Danmark, Norge, Finland, USA, Europa, Global, Tillväxtmarknad eller Teknologi . Alltid till låg eller ingen avgift. Läs mer här.

Bra att veta om risker och avkastning.

Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.