Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

Spara i fonder.

Se dina pengar växa med hjälp av fonder.

Handla med fonder.

Hos oss är det väldigt enkelt att komma igång med handel i fonder, både köpa och sälja. För dig som vill leta och hitta dina fonder själv kan vi glädjande berätta att vi har ett av Sveriges bredaste fondutbud med över 1 600 fonder på plattformen. Är du ny i fondvärlden och, som inte riktigt vet vad du ska välja eller hur du ska gå tillväga, har vi också väldigt smidiga lösningar.

Här hittar du allt ifrån inspiration, de bäst presterande fonderna och våra olika tjänster och produkter som passar både den erfarna investeraren och den som är ny på börsen.

 • Välj bland över 1 600 fonder.

 • Verktyg som hjälper dig att hitta rätt.

 • Köp och sälj utan avgifter.

 • Nordnet One - Enklare än så blir det inte

Startbelopp
200 000 kr
Investering per månad
2 000 kr
Avkastning per år*
7 %
Spartid i år
10 år
Totalt sparande
737 468 kr
Totalt sparande

Hur kommer jag igång?

Att komma igång med handel i fonder kan kännas både svårt och jobbigt, men det är faktiskt enklare än man tror.

 1. 1

  Om du inte redan har ett konto, öppna ett konto och välj kontoform. ISK är ett poplärt konto som passar de flesta.

 2. 2

  Välj vilka fonder du vill investera i. Indexfonder är omtyckta av många sparare. Vi har nio styckna egna, alla till låg avgift eller till och med gratis.

 3. 3

  Starta ett månadssparande så slipper oroa dig för att tajma marknaden. Dina köp sker automatiskt och du får ett sparande som helt sköter sig självt.

Börja spara, snabbt och enkelt.

770x325_nordnet-one_1.jpg

Nordnet One.

Ett komplett sparande. Till lågt pris. Nordnet One ger dig bred riskspridning och automatisk förvaltning av dina pengar, till ett ovanligt lågt pris. Välj bara hur mycket och hur länge du vill spara.

770x325_månadssparande.png

Månadsparande.

Att automatiskt föra över pengar till ditt sparande varje månad kräver väldigt liten insats utifrån vilka fördelar det medför. Du slipper oroa dig för att tajma marknaden, dina köp sker automatiskt och du får ett sparande som sköter sig självt.

770x325 pension

Fondinspiration

Få inspiration till ditt sparande på vår sida för fondinspiration. Vilka fonder har gått bäst senaste året? Vilka fonder väljer våra toppinvesterare på Shareville?

Kanske hittar du ett par nya fonder som passar perfekt till ditt fondsparande!

De vanligaste fondtyperna.

Indexfonder.

Indexfonder har genomgående låga avgifter och erbjuder ett diversifierat sparande. Det sänker risken jämfört med att spara i enskilda aktier. Fonderna passar både nybörjare och erfarna investerare.

Nordnet har nio egna indexfonder. Och med våra indexfonder investerar du enkelt i flera olika spännande marknader. Från 0 % i avgift.

Aktiefonder.

En aktiefond är en investeringsfond som huvudsakligen investerar i aktier. Syftet med en aktiefond är att ge investerare en bred exponering mot aktiemarknaden och utvecklingen är helt beroende av de underliggande aktiernas utveckling.

Blandfonder.

En blandfond är en typ av fond som investerar i en kombination av olika tillgångar, såsom aktier, obligationer och ibland råvaror. Syftet med en blandfond är att erbjuda en diversifierad portfölj av tillgångar som kan minska risken för investerare genom att sprida ut investeringarna över olika marknader och tillgångsklasser.

Räntefonder.

En räntefond består av olika investeringar i räntebärande värdepapper, exempelvis obligationer, statsskuldväxlar, företagscertifikat med mera. Enkelt förklarat innehåller fonden olika typer av lån som ger fonden en ränta som ersättning.

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.