Hoppa till huvudinnehållet

Börsnoteringar (IPO)

Om börsnoteringar.

Håll dig uppdaterad.

Vill du hålla dig uppdaterad om aktuella börsnoteringar och veckans viktigaste börshändelser? Då ska du prenumerera på Nordnets veckobrev (fyll i din mejladress längst ner till höger på sidan).

Aktuella erbjudanden.

Här nedan hittar du de senaste erbjudanden för börsintroduktioner (IPO:s) som går att delta i via Nordnet.

Diskutera nyintroduktioner med andra sparare.

Om du vill diskutera börsnoteringar med andra kan du gå in på den populära gruppen "IPO" på Shareville.​

Svar på vanliga frågor om nyintroduktioner.

​Längst ned på denna sida listar vi svaren på alla vanliga frågor kring börsnoteringar.

Aktuella börsintroduktioner & erbjudanden.

Map Denmark

Candles Scandinavia AB.

Candles Scandinavia är med sin unika hållbara produktionsprocess Europaledande leverantör av helt naturliga doftljus. Tack vare sitt naturliga och hållbara vax är efterfrågan på bolagets produkter så pass hög vilket har resulterat i en genomsnittlig 50%-ig tillväxt årligen de senaste åren. 

→ Läs mer

Map Denmark

Compodium International AB.

Compodiums huvudinriktning har sedan 2001 varit säkra digitala videomöten. Bolaget tillhandahåller bl a en egen mjukvarulösning, Vidicue, som utvecklats för att passa organisationer och företag som ställer höga krav på IT-säkerhet och mötesintegritet.

→ Läs mer

Map Denmark

Qlucore AB.

Qlucores avancerade mjukvaror skapar dels förutsättningar för en snabbare, bättre och mer precis cancerdiagnostik och dels enklare och snabbare forskning.

→ Läs mer

Map Denmark

Movinn A/S.

Movinn A/S är ett ledande bolag inom uthyrning av servicerade lägenheter med verksamhet i Danmarks tre största städer, Köpenhamn, Odense och Aarhus. Movinn grundades 2014 och har sedan dess växt till närmare 300 lägenheter i drift.

→ Läs mer

Map Denmark

AutoStore Holdings Ltd.

AutoStore är ett innovativt robot- och mjukvaruteknologiföretag samt pionjär inom kub-baserad lagringsautomatisering, den yteffektivaste lagerorderhanteringslösningen som finns tillgänglig idag.

→ Läs mer

Svar på vanliga frågor.

För att teckna aktier behöver du först bli kund hos Nordnet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Därefter besöker du Mina Sidor - Företagshändelser - Börsnotering (IPO:s) och övriga företagshändelser. Där väljer du Läs villkor/Svara för den eller de börsintroduktioner du vill delta i.

De aktier som erbjuds i samband med en IPO kan antingen vara nyemitterade eller befintliga aktier från tidigare ägare. Är det befintliga aktier som erbjuds kommer Nordnet, om anmälan resulterar i tilldelning, att förvärva motsvarande aktier i erbjudandet och vidareförsälja aktierna till kunden till det pris som gäller i erbjudandet.

1. Kontrollera att du skickat in en ansökan. Du ser alla IPO:er som du svarat på under Mina Sidor - Företagshändelser - Börsnotering (IPO:s) och övriga företagshändelser. Har du svarat på flera olika konton, se till att växla och kontrollera för samtliga.

2. Du säkerställer att du har pengar tillgängliga på den depå du har tecknat i senast klockan 23:59 det datum som är angivet i villkoren. Har du ett kreditkonto kopplat till din depå räcker det med att du har tillgängligt belåningsvärde.

3. Invänta besked om tilldelning från företaget du ansökt om att investera i.

Om du är inne på ett investeringssparkonto kan det finnas begränsningar att delta i vissa IPO:er. Se ovan för mer info.

Kan du se företaget på listan över tillgängliga IPO:er men saknar svarsknapp beror det på detta. Byt till en annan kontoform och prova igen.

Det kan skilja sig mellan olika IPO:er. För vissa kan du bara teckna inom ett konto , för andra är det möjligt inom flera konton.

Det framgår i villkoret för den specifika IPO:n vad som gäller.

Tänk på att.

En investering i värdepapper både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.