Hoppa till huvudinnehållet

Börsnoteringar (IPO)

Om börsnoteringar.

Håll dig uppdaterad.

Vill du hålla dig uppdaterad om aktuella börsnoteringar och veckans viktigaste börshändelser? Då ska du prenumerera på Nordnets veckobrev (fyll i din mejladress längst ner till höger på sidan).

Aktuella erbjudanden.

Här nedan hittar du de senaste erbjudanden för börsintroduktioner (IPO:s) som går att delta i via Nordnet.

Diskutera nyintroduktioner med andra sparare.

Om du vill diskutera börsnoteringar med andra kan du gå in på den populära gruppen "IPO" på Shareville.​

Svar på vanliga frågor om nyintroduktioner.

​Längst ned på denna sida listar vi svaren på alla vanliga frågor kring börsnoteringar.

Aktuella börsintroduktioner & erbjudanden.

OX2 AB.

OX2 utvecklar och säljer vind- och solkraftsparker. Inom storskalig landbaserad vindkraft har OX2 de senaste dryga 16 åren intagit en ledande position, efter att ha utvecklat och sålt cirka 2,5 GW i Sverige, Finland, Polen och Norge åt kunder såsom Allianz, Ardian och IKEA.

→ Läs mer

First Venture Sweden AB.

First Venture investerar i bolag som befinner sig i eller nära en kommersialiseringsfas och oftast med en stark medvind i form av megatrender för att maximera potentialen att bli ledande inom sina respektive branscher.

First Venture har idag nio befintliga portföljinnehav inom teknik, hälsa och hållbarhet.

→ Läs mer

tbd30 AB.

tbd30 är ett Förvärvsbolag som grundats på initiativ av Anders Böös och Anders Lönnqvist. Syftet med Bolaget är att genomföra ett förvärv av ett företag med verksamhet inom affärstjänster. Det är en sektor som grundarna anser har intressanta och goda utsikter, med i vissa fall potential till att driva betydande förändrings- och utvecklingsarbete.

→ Läs mer

Aquaticus Real Estate AB (publ).

Aquaticus Real Estate AB (publ) (”Aquaticus” eller ”Bolaget”) är ett fastighetsbolag som från och med 1a juli 2021 äger fastigheten Sundbyberg Fröfjärden 3 (”Fastigheten”), vilken huvudsakligen är en kontorsfastighet där hyresgästen bedriver forsknings och utveckling.

→ Läs mer

Godsinlösen Nordic AB.

GIAB® grundades 2009 och är ett innovativt tillväxtbolag vars affärsidé är att optimera produktflöden enligt cirkulärekonomiska principer. Bolaget levererar en helhetslösning för hantering av returer och reklamationer åt e-handlare, producenter och distributörer på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt, samt erbjuder en komplett cirkulär skaderegleringsprocess åt försäkringsbranschen

→ Läs mer

Komplett ASA (publ).

Komplett är en nordisk ledande aktör inom e-handel med konsumentelektronik och IT-produkter, med en total omsättning på 9,9 miljarder norska kronor år 2020 och cirka 1,5 miljoner privat- och företagskunder. Företaget fokuserar på att vara den föredragna leverantören av elektronik och IT-produkter i Norden och att leverera den bästa kundresan på marknaden.

→ Läs mer

Physitrack PLC.

Physitrack grundades 2012 av Henrik Molin och Nathan Skwortsow och är en snabbväxande virtuell vårdgivare samt teknikleverantör inom distansbaserad vård för B2B-kunder globalt. Physitracks mission är att förbättra vårdresultat och samtidigt möjliggöra för demokratiserad vård genom teknik för telerehabilitering och virtuella vårdtjänster.

→ Läs mer

Amniotics AB.

Amniotics är ett biopharmabolag som arbetar med olika terapiformer med hjälp av vävnadsrelevanta mesenkymala stamceller (MSC) från fostervatten. Bolaget har idag utvecklat och kontrollerar hela processen, från extraktion av fostervatten med en patenterad medicinteknisk produkt till sortering och propagering av celler, samt produktion av vialer med MSC för användning som cellterapi.

→ Läs mer

Svar på vanliga frågor.

För att teckna aktier behöver du först bli kund hos Nordnet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Därefter besöker du Mina Sidor - Företagshändelser - Börsnotering (IPO:s) och övriga företagshändelser. Där väljer du Läs villkor/Svara för den eller de börsintroduktioner du vill delta i.

De aktier som erbjuds i samband med en IPO kan antingen vara nyemitterade eller befintliga aktier från tidigare ägare. Är det befintliga aktier som erbjuds kommer Nordnet, om anmälan resulterar i tilldelning, att förvärva motsvarande aktier i erbjudandet och vidareförsälja aktierna till kunden till det pris som gäller i erbjudandet.

1. Kontrollera att du skickat in en ansökan. Du ser alla IPO:er som du svarat på under Mina Sidor - Företagshändelser - Börsnotering (IPO:s) och övriga företagshändelser. Har du svarat på flera olika konton, se till att växla och kontrollera för samtliga.

2. Du säkerställer att du har pengar tillgängliga på den depå du har tecknat i senast klockan 23:59 det datum som är angivet i villkoren. Har du ett kreditkonto kopplat till din depå räcker det med att du har tillgängligt belåningsvärde.

3. Invänta besked om tilldelning från företaget du ansökt om att investera i.

Om du är inne på ett investeringssparkonto kan det finnas begränsningar att delta i vissa IPO:er. Se ovan för mer info.

Kan du se företaget på listan över tillgängliga IPO:er men saknar svarsknapp beror det på detta. Byt till en annan kontoform och prova igen.

Det kan skilja sig mellan olika IPO:er. För vissa kan du bara teckna inom ett konto , för andra är det möjligt inom flera konton.

Det framgår i villkoret för den specifika IPO:n vad som gäller.

Tänk på att.

En investering i värdepapper både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.