Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

IPO:er och emissioner.

Spana in aktuella börsnoteringar.


Bli kund och teckna IPO.

För att kunna delta i börsintroduktioner på Nordnet behöver du först bli kund hos oss. Att komma igång är enkelt och går fort. Med hjälp av ett BankID kan du vara igång som kund hos Nordnet på bara ett par minuter.

När du väl blivit kund kan du enkelt delta i aktuella emissioner genom att navigera till "Mina sidor" -> "Företagshändelser & IPO:er", eller genom att följa denna länk.

Håll dig uppdaterad.

Vill du hålla dig uppdaterad om aktuella börsnoteringar och veckans viktigaste börshändelser? Då ska du prenumerera på Nordnets veckobrev.

Diskutera börsnoteringar med andra sparare.

Vill du diskutera aktuella börsnoteringar med andra börsintresserade? På Nordnets populära investeringsnetvärk Shareville finns det en hel grupp dedikerad till just detta ämne. Klicka vidare dig till gruppen genom knappen nedan.

Aktuella börsintroduktioner & erbjudanden.

Här annonserar vi aktuella emissioner och börsintroduktioner som du kan delta i, där vi agerar selling agent.
Övriga IPO:er och och emissioner hittar du under ”alla erbjudanden”.

700x350_agtira.jpg

Företrädesemission - Agtira AB

Agtira erbjuder livsmedelskedjor, butiker och andra intressenter sitt upplägg FaaS (Farming as a Service). Det innebär att Agtira själva eller tillsammans med en tredje part investerar, uppför och sedan driftar sina odlingssystem för produktion av en rad olika grönsaker och fiskarter.

Vad är en IPO?

IPO betyder Initial Public Offering på engelska och på svenska översätts det till börsintroduktion eller börsnotering. En börsnotering innebär att ett bolag helt enkelt noteras på börsen.

Vi en IPO erbjuder ett bolag för första gången ut sina aktier till offentlig handel på en marknadsplats, exempelvis Stockholmsbörsen. Ett bolag kan vara både privat och publikt, men efter en börsintroduktion kallas bolaget sedermera ett publikt bolag eftersom vem som helst kan köpa aktier i bolaget.

Teckna en IPO.

När du tecknar i en IPO är det inte alltid säkert att du får full tilldening för det du har tecknat. Vid en IPO anmäler du ett intresse för ett antal aktier du vill teckna, men beroende på efterfrågan för respektive IPO, så kan antalet aktier som är efterfrågat överstiga det antal som erbjuds. Detta innebär att din tilldelning kan bli mindre än de du anmält intresse för, eller att du helt blir utan aktier.

Läs mer om hur tilldelning fungerar vid en IPO.

Senaste nytt om IPO:er.

Svar på vanliga frågor.

Bra att veta om risker och avkastning.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du anmäler dig för teckning bör du ta del av prospektet eller erbjudandehandlingarna på respektive emissions eller IPO:s landningssida.