Hoppa till huvudinnehållet

Börsnoteringar (IPO)

Om börsnoteringar.

Håll dig uppdaterad.

Vill du hålla dig uppdaterad om aktuella börsnoteringar och veckans viktigaste börshändelser? Då ska du prenumerera på Nordnets veckobrev (fyll i din mejladress längst ner till höger på sidan).

Aktuella erbjudanden.

Här nedan hittar du de senaste erbjudanden för börsintroduktioner (IPO:s) som går att delta i via Nordnet.

Diskutera nyintroduktioner med andra sparare.

Om du vill diskutera börsnoteringar med andra kan du gå in på den populära gruppen "IPO" på Shareville.​

Svar på vanliga frågor om nyintroduktioner.

​Längst ned på denna sida listar vi svaren på alla vanliga frågor kring börsnoteringar.

Aktuella börsintroduktioner & erbjudanden.

Map Denmark

Norva24 Group AB.

Norva24 är den ledande nordeuropeiska aktören inom UIM-industrin och erbjuder UIM-tjänster såsom tömningstjänster, högtrycksspolning och tjänster inom rörteknik. Per den 30 september 2021 drev Bolaget 66 filialer i Norge, Tyskland, Sverige och Danmark, med cirka 1 415 anställda och cirka 860 aktiva driftfordon i sin fordonsflotta.

Map Denmark

Devyser Diagnostics AB.

Devyser utvecklar, tillverkar och säljer genetiska tester till laboratorier i över 45 länder. Produkterna används för komplex DNA-testning inom ärftliga sjukdomar, onkologi och posttransplantationsmonitorering och för att möjliggöra skräddarsydd cancerbehandling, diagnos av ett stort antal genetiska sjukdomar samt uppföljning av transplanterade patienter.

Map Denmark

Mestro AB.

Mestro, utvecklar och säljer en molnbaserad plattform som hjälper fastighetsägare att ta kontroll över sin energianvändning. Genom att automatiskt samla in, analysera och visualisera fastighetsägarnas energidata i realtid ger Mestro dem verktygen till att minska sitt klimatavtryck och sina energikostnader.

Map Denmark

Nordic Asia Investment Group 1987 AB.

Asieninriktade investmentbolaget Nordic Asia är ett svenskt investmentbolag med fokus på långsiktigt och strategiskt aktieägande i marknadsledande bolag med exponering mot den växande konsumentmarknaden i Kina.

Map Denmark

Case Group AB.

Bolaget är specialiserat på förvaltning av fonder med placeringar i företagsobligationer. Bland ägarna finns tennislegenden Stefan Edberg, NHL-veteranen Nicklas Lidström och golfproffset Henrik Stenson. Case Group fokuserar på att leverera högkvalitativ fondförvaltning där kunder, medarbetare och delägare har förutsättningar att spara på samma sätt.

Svar på vanliga frågor.

För att teckna aktier behöver du först bli kund hos Nordnet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Därefter besöker du Mina Sidor - Företagshändelser - Börsnotering (IPO:s) och övriga företagshändelser. Där väljer du Läs villkor/Svara för den eller de börsintroduktioner du vill delta i.

De aktier som erbjuds i samband med en IPO kan antingen vara nyemitterade eller befintliga aktier från tidigare ägare. Är det befintliga aktier som erbjuds kommer Nordnet, om anmälan resulterar i tilldelning, att förvärva motsvarande aktier i erbjudandet och vidareförsälja aktierna till kunden till det pris som gäller i erbjudandet.

1. Kontrollera att du skickat in en ansökan. Du ser alla IPO:er som du svarat på under Mina Sidor - Företagshändelser - Börsnotering (IPO:s) och övriga företagshändelser. Har du svarat på flera olika konton, se till att växla och kontrollera för samtliga.

2. Du säkerställer att du har pengar tillgängliga på den depå du har tecknat i senast klockan 23:59 det datum som är angivet i villkoren. Har du ett kreditkonto kopplat till din depå räcker det med att du har tillgängligt belåningsvärde.

3. Invänta besked om tilldelning från företaget du ansökt om att investera i.

Om du är inne på ett investeringssparkonto kan det finnas begränsningar att delta i vissa IPO:er. Se ovan för mer info.

Kan du se företaget på listan över tillgängliga IPO:er men saknar svarsknapp beror det på detta. Byt till en annan kontoform och prova igen.

Det kan skilja sig mellan olika IPO:er. För vissa kan du bara teckna inom ett konto , för andra är det möjligt inom flera konton.

Det framgår i villkoret för den specifika IPO:n vad som gäller.

Tänk på att.

En investering i värdepapper både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.