Börsnoteringar (IPO)

Om börsnoteringar.

Håll dig uppdaterad.

Vill du hålla dig uppdaterad om aktuella börsnoteringar och veckans viktigaste börshändelser? Då ska du Prenumerera på Nordnets veckobrev. (Fyll i din mejladress längst ner till höger på sidan.)

Aktuella erbjudanden.

Här nedan hittar du de senaste erbjudanden för nyintroduktioner (IPO:s) som går att delta i via Nordnet. Samtliga erbjudanden hittar du via en länk längre ned på denna sidan.

Diskutera nyintroduktioner med andra sparare.

Om du vill diskutera börsnoteringar med andra kan du gå in på den populära gruppen "IPO" på Shareville.​

Svar på vanliga frågor om nyintroduktioner.

​Längst ned på denna sidan listar vi svaren på alla vanliga frågor kring börsnoteringar.

Aktuella nyintroduktioner & erbjudanden.

Spermosens AB.

Spermosens utvecklar en revolutionerende teknologi för manlig fertilitetsdiagnostik och fertilitetsbehandling. Med deras produkt, JUNO-Checked, kommer det för första gången vara möjligt att bedöma spermiers förmåga att fertilisera äggcellen.

→ Läs mer

Svar på vanliga frågor.

För att teckna aktier behöver du först bli kund hos Nordnet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Därefter besöker du Mina Sidor - Företagshändelser - Börsnotering (IPOs) och övriga företagshändelser. Där väljer du Läs villkor/Svara för den eller de börsintroduktioner du vill delta i.

Lagen begränsar möjligheten att lämna ansökan i ett Investeringssparkonto (ISK).
De aktier som erbjuds i samband med en IPO kan antingen vara nyemitterade eller befintliga aktier från tidigare ägare. Är det befintliga aktier som erbjuds så kommer det inte vara möjligt att ansöka på ett investeringssparkonto. Kontoformerna Kapitalförsäkring samt Aktie- och fonddepå har oftast inte några begränsningar.

Hur tecknar man sig?

Du hittar en lista med alla IPOer som är teckningsbara just nu här.

Tre vägar till IPO.

Nya aktier
Gör en nyemission i samband med IPO. = ISK fungerar

Befintliga aktier
Säljer ut befintliga aktier till allmänheten. = Begränsning ISK

Blandning av nya & befintliga aktier
Gör en nyemission men också några befintliga aktier säljs ut till allmänheten. = Begränsning ISK

1. Kolla så att du skickat in en ansökan. Du ser alla IPO:er som du svarat på under Mina Sidor - Företagshändelser - Börsnotering (IPOs) och övriga företagshändelser. Har du svarat på flera olika konton på Nordnet så se till att byta över och kolla i alla dina konton.

2. Du säkerställer att du har pengar tillgängliga på den depå du har tecknat i senast kl. 23:59 det datum som är angivet i villkoren. Har du ett kreditkonto kopplat till denna depå så räcker det med att du har tillgängligt belåningsvärde.

3. Invänta besked på tilldelning från företaget som du ansökt i.

Om du är inne på ett Investeringssparkonto så kan det finnas begränsningar att delta i vissa IPOer. Se ovan för mer info.

Kan du se företaget på listan över tillgängliga IPOer men inte en svarsknapp så beror det på denna anledning. Byt över till en annan kontoform så kan du svara.

Det kan skilja sig från olika IPOer hur villkoren ser ut. I vissa lägen så kan man bara teckna i ett konto och i andra lägen så kan du teckna i flera konton på Nordnet.
Det står i villkoren för varje IPO om det skulle vara någon begränsning för just det företaget du vill köpa aktier i.

Tänk på att.

En investering i värdepapper både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.