Hoppa till huvudinnehållet

Börsnoteringar (IPO)

Om börsnoteringar.

Håll dig uppdaterad.

Vill du hålla dig uppdaterad om aktuella börsnoteringar och veckans viktigaste börshändelser? Då ska du prenumerera på Nordnets veckobrev (fyll i din mejladress längst ner till höger på sidan).

Aktuella erbjudanden.

Här nedan hittar du de senaste erbjudanden för börsintroduktioner (IPO:s) som går att delta i via Nordnet.

Diskutera nyintroduktioner med andra sparare.

Om du vill diskutera börsnoteringar med andra kan du gå in på den populära gruppen "IPO" på Shareville.​

Svar på vanliga frågor om nyintroduktioner.

​Längst ned på denna sida listar vi svaren på alla vanliga frågor kring börsnoteringar.

Aktuella börsintroduktioner & erbjudanden.

Map Denmark

Purefun Group AB.

Purefun Group AB grundades 2005 och är moderbolaget i en koncern inom e-handel. Bolaget är främst verksamt i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Idag äger Bolaget två webbutiker – Doggie och Vuxen, varpå Vuxen är det ledande e-handelsvarumärket inom sexuell hälsa i Sverige med en attraktiv marknadsposition.

→ Läs mer

Map Denmark

SMART VALOR AG.

Bolaget grundades år 2017 i Schweiz, där det har varit en del av Thomson Reuters inkubator. Det är den första och enda kompletta plattformen för investeringar i digitala tillgångar och kryptobörs som bedrivs under schweizisk reglering, där bolaget har tillstånd att vara verksam som en finansiell intermediär sedan 2018, och under liechtensteinsk reglering, där bolaget har tillstånd att bedriva kryptobörs och att agera förvaringsinstitut enligt blockchain-lagen sedan 2020.

→ Läs mer

Map Denmark

Lyckegård Group AB.

Lyckegård är ett innovativt företag som verkar för att ge lantbrukare bättre förutsättningar till att bedriva lönsamma och hållbara jordbruk. Bolagets erbjudande omfattar en unik produktportfölj av jordbruksredskap, ämnad för skonsammare nyttjande av jorden.

→ Läs mer

Svar på vanliga frågor.

För att teckna aktier behöver du först bli kund hos Nordnet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Därefter besöker du Mina Sidor - Företagshändelser - Börsnotering (IPO:s) och övriga företagshändelser. Där väljer du Läs villkor/Svara för den eller de börsintroduktioner du vill delta i.

De aktier som erbjuds i samband med en IPO kan antingen vara nyemitterade eller befintliga aktier från tidigare ägare. Är det befintliga aktier som erbjuds kommer Nordnet, om anmälan resulterar i tilldelning, att förvärva motsvarande aktier i erbjudandet och vidareförsälja aktierna till kunden till det pris som gäller i erbjudandet.

1. Kontrollera att du skickat in en ansökan. Du ser alla IPO:er som du svarat på under Mina Sidor - Företagshändelser - Börsnotering (IPO:s) och övriga företagshändelser. Har du svarat på flera olika konton, se till att växla och kontrollera för samtliga.

2. Du säkerställer att du har pengar tillgängliga på den depå du har tecknat i senast klockan 23:59 det datum som är angivet i villkoren. Har du ett kreditkonto kopplat till din depå räcker det med att du har tillgängligt belåningsvärde.

3. Invänta besked om tilldelning från företaget du ansökt om att investera i.

Om du är inne på ett investeringssparkonto kan det finnas begränsningar att delta i vissa IPO:er. Se ovan för mer info.

Kan du se företaget på listan över tillgängliga IPO:er men saknar svarsknapp beror det på detta. Byt till en annan kontoform och prova igen.

Det kan skilja sig mellan olika IPO:er. För vissa kan du bara teckna inom ett konto , för andra är det möjligt inom flera konton.

Det framgår i villkoret för den specifika IPO:n vad som gäller.

Tänk på att.

En investering i värdepapper både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.