Hoppa till huvudinnehållet

Så här köper du aktier.

Få hjälp att handla med aktier.

Steg för steg-guide till att handla aktier gratis i sex månader.

Om du är nybörjare och vill köpa aktier kan du börja med att lära dig mer här. Kom igång från 0 kronor hos oss. Skapa ett konto på tre minuter och börja köpa aktier idag.

1. Skapa konto och välj kontotyp.

Bli kund på tre minuter med Mobilt BankID och välj mellan ISKöppnas i nytt fönster och aktie- och fonddepåöppnas i nytt fönster. ISK är det populäraste kontot och där slipper du att deklarera vinster och förluster. Istället betalar du en schablonskatt baserat på värdet på kontot.

Skapa kostnadsfritt konto

2. För över pengar.

Du kan enkelt överföra pengar till kontot med Swishöppnas i nytt fönster eller banköverföring.

Du kan börja handla med aktier från 0 kronor. På Nordnet erbjuds du gratis aktiehandel på Stockholms­börsen i sex månader, upp till 80 000 kronor*.

3. Hitta bra aktier att köpa.

När du har hittat en aktie du är intresserad av att köpa väljer du hur många aktier du vill ha och klickar på köp.

Tips! I vårt sociala nätverk för sparande och investeringar, Shareville, kan du följa andra investerare och få notifieringar i realtid när toppanvändare köper och säljer fonder och aktier.

*Gäller dig som har courtageklass Mini, gör max 500 affärer och är medlem på Shareville. Uppfyller du inte dessa kriterier gäller vår ordinarie prislista.

Vill du köpa aktier som nybörjare?

 • Om du vill börja med aktier - titta hit. Sparnätverket Shareville ger dig tips, kunskap och inspiration om aktier från bevisat framgångsrika investerare. Helt gratis.
 • I vår kunskapsbank kan du lära dig det du behöver om aktiehandel steg för steg.
 • För att ge dig en riktigt bra start på ditt aktiesparande handlar du aktier gratis första halvåret på Stockholmsbörsen, från att du har öppnat ditt konto och blivit medlem på Shareville. Erbjudandet gäller för dig med Courtageklass Mini, med köp upp till 80 000 kr och max 500 affärer.

Marknadsöversikt världen.

Aktiekurser.

Aktieinspiration.

Aktiehandel och inspiration i mobilen.

Nordnet app

Köp och sälj vad du vill. Var du vill.

Med appen får du full koll på dina konton och investeringar. Handla smidigt med aktier och fonder och följ utvecklingen på världens börser. Med appen får du praktisk överblick över orderdjup, realtidskurser och relevanta nyheter.

shareville

Följ de bästa och få inspiration från tusentals portföljer.

Lär dig mer.

Hur börjar jag handla med aktier?

Hur du analyserar aktier.

Hur värderas en aktie?

Senaste nytt.

 • Spara smart till barnen

  Jag får väldigt många frågor om barnsparandet. Hur ska man göra på bästa sätt? När ska man börja spara och hur mycket ska man spara? Många som har...

  → Läs inlägget
 • Skog, spel och IPO:er

  Läs vad Affärsvärlden tycker om Arjo, SCA, Budrabatter, Duni, Raketech och 4C Group. Det bjuds också på nyheter kring Utdelningsportföljen, Golvet,...

  → Läs inlägget
 • Investmentbolagen: Substansrabatten har ökat –...

  Hur har investmentbolagens substansvärde utvecklat sig under den senaste börsturbulensen? Finwire har gjort en genomgång som visar att Kinnevik har...

  → Läs inlägget

Frågor och svar om hur aktier fungerar.

Med vår kom-igång-rabatt kan du handla aktier gratis. Vår ordinarie prislista har fyra olika courtageklasser. Du väljer den som passar bäst för dig och storleken på det belopp som du handlar för. Här hittar du vår prislista.

När du köper aktier köper du andelar av ett företag, och följer med på företagets värdeutveckling med dina sparpengar. Ju större tro aktiespararna har på bolaget, desto mer värd blir varje aktie. Du kan läsa mer om vad en aktie är i Kunskapsbankenöppnas i nytt fönster.

Hos oss kan du handla i aktier på börserna i Norden, Tyskland, USA och Kanada.

I samband med årsbokslut beslutar bolagsstyrelsen om hur det gångna årets vinst ska användas. En del kan då betalas ut till aktieägarna i form av aktieutdelning. Ju fler aktier du har, desto mer utdelning kan du få. Mer om utdelning hittar du häröppnas i nytt fönster.

Tänk på att.

En investering i värdepapper både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.