Hoppa till huvudinnehållet

Nordnets indexfonder.

Ta ditt sparande till nästa nivå med våra billiga indexfonder.


Med våra indexfonder investerar du enkelt i flera olika spännande marknader. Från 0 % i avgift.

Indexfonder har genomgående låga avgifter och erbjuder ett diversifierat sparande. Det sänker risken jämfört med att spara i enskilda aktier. Fonderna passar både nybörjare och erfarna investerare.

Nordnet erbjuder idag nio egna indexfonder att spara i, alla med en mycket låg avgift. Flera av fonderna är hållbara, då de uppfyller kriterierna för ESG-märkning.

Tre av våra indexfonder är helt utan förvaltningsavgift: Nordnet Indexfond Sverige, Nordnet Indexfond Norge och Nordnet Indexfond Finland.

 • Låg eller ingen avgift.

 • Investera enkelt i flera olika branscher.

 • Lägre risk än enskilda aktier.

 • Lätt att börja månadsspara i indexfonder.

 • Kom igång från 100 kronor.

Nyhet! Sveriges första techindexfond.

Tänk om du hade investerat en liten summa i Apple, Nvidia eller PayPal för tio år sedan. Vad hade det varit värt idag? Nu har du möjligheten att investera i nutidens främsta tech, och samtidigt ha chansen att vara med på nästa stora tekniksprång innan det händer. För enbart 0,40 % i årlig avgift.

Vår tech-inriktade indexfond speglar resultatet hos MSCI World Information Technology Index, som följer 185 stora och medelstora företag på 23 marknader. På så sätt investerar du automatiskt i företag som Apple, PayPal och Nvidia, utan att behöva köpa enskilda aktier.

770x460-tech-man.jpeg

Nordiska indexfonder.

Nordnet Indexfond Sverige ESG.
Årlig avgift
0%
Tillgångsklass
Aktier
Risk
Fonden är en indexfond med inriktning på den svenska marknaden och fondens målsättning är att efterbilda sammansättningen hos aktieindexet OMX Stockholm Benchmark ESG Responsible Index (OMXSBESG) som endast innefattar bolag som uppfyller särskilda hållbarhetskriterier. Fonden ska placera i sådana instrument som ingår i OMXSBESG. Fonden kan också investera i sådana instrument som nära följer OMXSBESG eller del av detta index.
Nordnet Indexfond Danmark ESG.
Årlig avgift
0,2%
Tillgångsklass
Aktier
Risk
Fonden är en indexfond med inriktning på den danska marknaden och fondens målsättning är att efterbilda sammansättningen av aktieindexet OMX Copenhagen 25 ESG Responsible Index (OMXC25ESG) som endast innefattar bolag som uppfyller särskilda hållbarhetskriterier. Fonden ska placera i sådana instrument som ingår i OMXC25ESG Index. Fonden kan också investera i sådana instrument som nära följer OMXC25ESG eller en del av detta index.
Nordnet Indexfond Norge.
Årlig avgift
0%
Tillgångsklass
Aktier
Risk
Fonden är en aktieindexfond med inriktning på den norska marknaden och fondens målsättning är att efterbilda sammansättningen hos aktieindexet OBX-index och därmed även återspegla den avkastning som indexet genererar.
Nordnet Indexfond Finland ESG.
Årlig avgift
0%
Tillgångsklass
Aktier
Risk
Fonden är en indexfond med inriktning på den finska marknaden och fondens målsättning är att efterbilda sammansättningen av aktieindexet OMX Helsinki 25 ESG Responsible Index (OMXH25ESG) som endast innefattar bolag som uppfyller särskilda hållbarhetskriterier. Fonden ska placera i sådana instrument som ingår i OMXH25ESG. Fonden kan också investera i sådana instrument, som nära följer OMXH25ESG Index eller en del av detta index.

Nyhet! Våra fonder främjar hållbarhet.

Sju av våra indexfonder är nu hållbarhetsklassificerade. De uppfyller förutsättningarna som ställs upp i EU:s regelverk för att främja hållbara investeringar. ESG står för Environmental, Social och Governance.

Våra hållbara indexfonder för Sverige, Danmark, Finland, USA, Europa, Tillväxtmarknad och Global följer varsitt ESG-index. Indexen som de följer väljer ut bolag med ett högt ESG-betyg jämfört med liknande bolag i samma sektor.

Strukturen i fonderna går i linje med disclosure-förordningens artikel 8. Det innebär att fonderna ska främja miljörelaterade eller sociala egenskaper. Det är den näst högsta klassificeringen och beskrivs ofta som ljusgrön.

Fondernas avgifter påverkas inte av ändringen.

Övriga indexfonder.

Nordnet Indexfond Tillväxtmarknad ESG.
Årlig avgift
0,4%
Tillgångsklass
Aktier
Risk
Fonden strävar efter att följa den totala nettoavkastningen i US-Dollar för MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index (”indexet”) med avdrag för avgifter och kostnader. Indexet är MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index (Bloomberg-kortnamn: M1EFESR). Det är ett aktieindex som är representativt för marknaderna med stora och medelstora bolag i tillväxtländer. Det omfattar företag som ingår i MSCI Emerging Markets Index som har höga miljömässiga, sociala och styrningsrelaterade betyg (”ESG”) i förhållande till sina sektorsgrupper. Risken för valutarörelser mellan indexets valuta och valutan för varje klass säkras inte. Fonden förvaltas gemensamt av Nordnet Bank AB och J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indexfond Europa ESG.
Årlig avgift
0,2%
Tillgångsklass
Aktier
Risk
Fonden strävar efter att följa den totala nettoavkastningen i Euro för MSCI Europe ESG Leaders Index (”indexet”) med avdrag för avgifter och kostnader. Indexet är MSCI Europe ESG Leaders Index (Bloomberg-kortnamn: NEUSIU). Det är ett aktieindex som är representativt för marknaderna med stora och medelstora bolag i 15 utvecklade europeiska länder. Det omfattar företag som ingår i MSCI Europe Index som har höga miljömässiga, sociala och styrningsrelaterade betyg (”ESG”) i förhållande till sina sektorsgrupper. Risken för valutarörelser mellan indexets valuta och valutan för varje klass säkras inte. Fonden förvaltas gemensamt av Nordnet Bank AB och J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indexfond Global ESG.
Årlig avgift
0,2%
Tillgångsklass
Aktier
Risk
Fonden strävar efter att följa den totala nettoavkastningen i US-Dollar för MSCI World ESG Leaders Index (”indexet”) med avdrag för avgifter och kostnader. Indexet är MSCI World ESG Leaders Index (Bloomberg-kortnamn: NGSINU). Det är ett aktieindex som är representativt för marknaderna med stora och medelstora bolag i 23 utvecklade länder. Det omfattar företag som ingår i MSCI World Index som har höga miljömässiga, sociala och styrningsrelaterade betyg (”ESG”) i förhållande till sina sektorsgrupper. Risken för valutarörelser mellan indexets valuta och valutan för varje klass säkras inte. Fonden förvaltas gemensamt av Nordnet Bank AB och J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indexfond USA ESG.
Årlig avgift
0,2%
Tillgångsklass
Aktier
Risk
Fonden strävar efter att följa den totala nettoavkastningen i US-Dollar för S&P 500 ESG Index (”indexet”) med avdrag för avgifter och kostnader. Indexet är S&P 500 ESG Index (Bloomberg-kortnamn: SPXESUN). Det är ett aktieindex som är representativt för ledande värdepapper som handlas i USA. Det omfattar företag som ingår i S&P 500 som har höga miljömässiga, sociala och styrningsrelaterade betyg (”ESG”) i förhållande till sina sektorsgrupper. Risken för valutarörelser mellan indexets valuta och valutan för varje klass säkras inte. Fonden förvaltas gemensamt av Nordnet Bank AB och J.P. Morgan Mansart Management Limited.

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Så här fungerar indexfonder.

En indexfond har en passiv förvaltning som håller nere avgifterna. Det är ett enkelt och billigt sätt att få en väldiversifierad portfölj med bred exponering över exempelvis olika länder eller branscher.

Målet är att återspegla utvecklingen för ett visst index. Förvaltaren tar inga investeringsbeslut, annat än för att bättre återspegla sitt jämförelseindex.

Motsatsen är aktiv förvaltning där ett team av förvaltare och analytiker tillsammans försöker förutspå vilka värdepapper som kommer att utvecklas bäst framöver.

Att spara i indexfonder är ett populärt val för både proffs och nybörjare. Det anses ofta vara ett lite tryggare val, eftersom att det är svårt att slå index långsiktigt, och den mänskliga faktorn av felbedömningar minimeras.

Hur du investerar i indexfonder.

 1. 1

  Logga in eller öppna konto.
  Bli kund på tre minuter med Mobilt BankID.

 2. 2

  Sätt in pengar till valfritt konto, till exempel ISK.
  100 kronor räcker för att komma igång.

 3. 3

  Välj en eller flera indexfonder.

Klart!

Du kan också passa på att starta ett automatiskt månadssparande i indexfonder.

FAQ.

Hitta fler fonder att investera i.

Hög avkastning, gröna fonder eller låga avgifter? Det finns garanterat något som passar dig och dina sparmål.

Förstå mer om indexfonder.

Det kan kännas svårt att välja rätt indexfonder. Hur avgör du vilka som är bäst för dig? Här läser du om fördelar och nackdelar med att spara i indexfonder och får tips om vilka du ska välja.

Index.. vad?

Vad är egentligen ett index? Det finns många olika index för aktiemarknaden. Här förklarar vi ingående vad ett index är och hur det fungerar kopplat till aktiemarknaden.