Hoppa till huvudinnehållet

Sparare i hela Sverige ryter ifrån: Rör inte vårt sparande!

Nu har 30 000 sparare skrivit under uppropet Rör inte vårt sparande! Engagemanget är otroligt stort och brett – underskrifterna kommer från Kalix i norr till Skanör i söder.

Läs mer om uppropet här.

Och bakgrunden till uppropet här.

Skriver under gör du här.

Det breda engagemanget om en bred ilska och stort motstånd från vanliga svenskar som tycker att det är fel att deras sparande ska straffas. Den som är intresserad av att botanisera kring statistiken varifrån sparare som skrivit under kommer kan följa den här länken.

Av statistiken kan vi utläsa att 19 % av de som skrivit under är hemmahörande i Stockholm, 7 % i Göteborg och 4 % i Malmö. Det innebär att 70 % av alla som skrivit på bor i någon annan av de 343 svenska städer eller orter som finns representerade i uppropet. Om vi zoomar in något ser det ut så här:

Förutom att jag får många mejl, meddelande och samtal så kan den som skriver uppropet lämna en kommentar. Det har tusentals tagit chansen att göra. Ett litet, litet, litet axplock från kommentarerna:

Gunhild Johansson från Borås skriver: 

”Jag sparar till att inte behöva jobba till jag är 67 år! Min kropp orkar inte det, hur har man mage till att lägga fram detta förslag till oss “småsparare” som bara vill ha ett drägligt liv”

Malin Hedin från Lomma skriver: 

”Det räcker med skatter på sparande! Hur ska vi kunna spara ihop till något för barn, barnbarn eller egen guldkant under pensionen om det ska straffas?!”

Jenny M från Umeå skriver: 

”Det är inte okej att försvåra för småsparare. Hur ska man kunna spara till sin pension och lägenhet och andra saker? Man sliter och jobbar för att ens kunna lägga undan pengar.”

Anders Åberg från Stockholm skriver: 

”Jag blir förbannad när löften bryts. Det går inte att planera sin framtid när spelreglerna ändras hela tiden.”

Håller du med om att det är fel att spararnde straffas? Skriv under du också!

 https://www.skrivunder.com/ror_inte_vart_sparande

Uppropet och namnunderskrifterna kommer att överlämnas till finansminister Magdalena Andersson. Preliminärt stänger vi uppropet på torsdag.

Sparande bör uppmuntras – inte straffas!

/Frida

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2021-06-11 10:21

Det är ju inte småsparare det handlar om.
Och jag anser att dom som har mycket, dvs miljoner, kan gott betala lite mer till det allmänna. Vad får vi annars för värld

Anonym
Anonym
2021-06-11 08:38

Hej! Finns det ngn statistik som visar fördelning mellan sk småsparare och mångmiljonärer på ISK hos er?

Anonym
Anonym
2021-06-08 19:02

Först slösar de pengarna och sedan ska vi skatta än en gång våra redan trippelskattade pengar!! Fy att alltid den lilla folket ska drabbats, dra in era egna bonusar och tjänstepensioner istället, vi sparar till pension fast man jobbat hela livet framtill 68års åldern. Att ni har mage ens att nämna det! Vill ni sätta skatt på skatt!! Helt ofattbart

Anonym
Anonym
2021-06-07 19:04

Jag tycker det är helt ok att jag, som har marginaler att spara, också betalar skatt så att personer som t.ex. jobbar som lågavlönade i vården får så pass drägliga anställningsförhållanden så att även de kan spara. Eller att mina barn ska få en utbildning. Eller att det finns ett försvar som kan avskräcka en eventuell invasion. Eller för den delen att jag har en insättningsgaranti som skyddar mina medel om Nordnet går under. Oj, jag kan ju visst hålla på så här väldigt länge, men jag tror ni fattar poängen.

Anonym
Anonym
2021-06-07 17:54

Hade ett samtal med en kvinna som jobbar som städare på Arlanda, hon är ursprungligen från Sierra Leone. Hon berättade att hon jobbat och slitit, skickat pengar hem till sin mor och försökt spara lite vid sidan om. Hon sa också att alla i hennes vänskaps o familjekrets är dåliga med pengar. Hon sa att de inte förstår vad pengar fyller för funktion. Bara konsumerar o väntar till 25:e varje månad på lön som en knarkare väntar på sin sil. Hennes filosofi är att respektera den tid o ansträngning man byter mot pengar genom att först betala sig själv i… Läs mer »

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm