Hoppa till huvudinnehållet

Förvärv och nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om Axfood, Lovisagruvan, Karnov, BIMobject, Resurs Holding, Prisma Properties, Hernö Gin, ScandiDos, Transferator, Cinclus Pharma, Jetpak och Bonäsudden. Det bjuds också på nyheter kring Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Axfood – Till analysen (Upplåst)

Dagligvarukoncernen förvärvar City Gross – som tappat marknadsandelar senaste åren och nu gör förlust. Att stärka City Gross varumärke och positionering blir nog den svåraste nöten att knäcka, men lyckas Axfood finns rejäl vinsttillväxt på kartan.

Lovisagruvan – Till analysen (Upplåst)

Lovisagruvan är i ett knepigt läge efter att ha förlorat sin anrikningspartner.

Karnov – Till analysen

Budet föll liksom aktien, men om ledningen levererar på sina sparmål finns en tydlig chans till revansch.

BIMobject – Till analysen

Under senaste åren har det skett en hel del uppköp av mjukvarubolag på de nordiska börserna. BIMobject har tagit tydliga kliv mot lönsamhet och har en solid kassaposition. Knappt halva börsvärdet utgörs av nettokassan.

Resurs Holding – Till bud-kommentaren

Den eviga värdefällan ser ut att avsluta sin börsresa efter ett bud från huvudägaren familjen Bengtsson tillsammans med riskkapitalbolaget CVC. Det sker inte med flaggan i topp – budet motsvarar ungefär 6 gånger vinsten och kommer i ett läge där osäkerheten kring nischbanken är extra stor.

Prisma Properties – Till IPO-kommentaren

Det blev inget förstadagsrally i fastighetsbolaget Prisma vars aktie såg något dyr ut kring teckningskursen. Däremot kan det vara en intressant aktie att bevaka framöver.

Hernö Gin – Till analysen

Aktien tappar en tredjedel av värdet när handeln i det nynoterade destilleriet slogs på. De investerare som hjälpt till att finansiera uppbyggnaden av Hernö har fått betala dyrt, samtidigt som grundarna sålt aktier. Den ekonomiska nyttan av bolagets kommande storsatsningar är oklar.

ScandiDos – Till analysen

Medicinteknikbolaget ScandiDos har hankat sig fram med en handfull emissioner senaste åren. Nu under våren tog bolaget in cirka 18 Mkr. Senaste kvartalet var svagt försäljningsmässigt. Kommande år vill det verkligen till att bolaget levererar på sina utfästelser.

Transferator – Till analysen

Efter vår analys för ett år sedan har Transferators aktie rusat. Runt substansvärdet kan aktien vara en intressant investering

Cinclus Pharma – Till IPO-kommentaren

Läkemedelsutvecklingsbolaget Cinclus Pharma är den tredje noteringen på Stockholmsbörsens huvudlista i år. Aktien fick en svag start och faller över 10% i börsdebuten.

Jetpak – Till bud-kommentaren

Paradigm Capital lade i början av juni ett budpliktsbud på Jetpak uppgående till 93,32 kronor per aktie. Idag den 20 juni lägger Paradigm genom ett nytt konsortium ett sedvanligt bud som är värt 98 kronor per aktie.

Bonäsudden – Till bud-kommentaren

Investmentbolaget Spiltan har sett köpläge i ett av börsens konsultdrivna fastighetsbolag. Efter att nästan ha dubblat ägandet i slutet av maj kommer nu det väntade budpliktsbudet.

Börsgolvet – Till golvet

Förändringens vindar blåser i bankkorridorerna och inte bara marmorgolv verkar bytas ut. Gräddan hoppas på guldkantad inbjudan till årets mest maxade fest och modebolag närmar sig Stockholmsbörsen.

Investeraren Henrietta Theorell – Till intervjun

Det finns köplägen både i både den dissade fastighetssektorn och upphissade försvarssektorn, enligt Swedbank Robur-förvaltaren Henrietta Theorell.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var helt rätt att köpa ljudboksbolaget Storytel. Aktien var pressad ifjol och steg runt 50% sett över ett år. Det var däremot fel att sälja Hemnet som fortsatt upp. Hemnet återköper aktier samtidigt som insiders säljer.

Nytt poddavsnitt – Till podden AFV Analys

Peter Benson och Daniel Zetterberg diskuterar följande i veckans avsnitt: AFV-portföljen (1:13), SBB (9:10), JM (18:02), Prisma Properties (28:56) och Axfood (36:37).

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm