Hoppa till huvudinnehållet

Så snabbt sparar du ihop en miljon

För de flesta är månadssparande något ”man kanske borde ta tag i”, men inte riktigt har gjort. Med dagens låga räntemiljö är det ett bra alternativ för att bygga en säker ekonomisk framtid, och fördelarna är många.

  • Det är enkelt att sätta upp månadsspar,några enkla stegså är du igång.
  • När du satt upp det sköter det sig själv.
  • Du kan alltid ändra belopp och de fonder som pengarna ska ligga i.

Det behöver dessutom inte vara ett stort belopp varje månad för att grunden till en ökad ekonomisk frihet ska börja läggas.

Prova gärna vår kalkylator för att se vad ett månadssparande kan ge dig.

Ränta-på-ränta-effekten

Enligt statistiska centralbyrån är en medianlön i Sverige cirka 20 000 kronor per månad efter skatt. Tio procent av den summan innebär cirka 2 000 kronor månaden, det innebär en årsinvestering på 24 000 kronor.

Om pengarna investeras i en indexfond med snitt åtta procent per år i avkastning, är de 2 000 kronorna i månaden värda över en miljon kronor efter 20 år. Efter det sker ökningen aningen snabbare tack vare ränta-på-ränta-effekten, vilket innebär att nästa miljon kommer redan efter sju år.

Tips för dig som vill månadsspara

Okej, du har bestämt dig för att komma igång och börja månadsspara – men vad behöver du tänka på?

Här är några grundläggande tips:

  • Fokusera inte på summan utan det viktiga är att komma igång.
  • Handla minst tre olika fonder för att sprida dina risker
  • Låt pengarna vara tills du ska använda dem.
  • Sätt en summa som du känner dig trygg med att spara. Eftersom det är flexibelt att ändra kan du alltid spara det belopp du känner att du kan lägga undan en viss månad. Du kan även välja vilken dag i månaden pengarna ska dras.
  • Kom igång!

Lycka till med ditt sparande!

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer