Hoppa till huvudinnehållet

Fondinspiration.

Låt inspirationen ta ditt sparande till nästa nivå.

Fonderna med bäst utveckling.

Bästa Sverigefonderna.

1 års utveckling


Bästa Europafonderna.

1 års utveckling

Bästa USA-fonderna.

1 års utveckling

Bästa globalfonderna.

1 års utveckling

Nyhet!

Nordnet Småbolag Sverige Index.

Sveriges billigaste* småbolagsfond, bara 0,35%

Till fonden

*Billigast jämfört med småbolagsfonder med andelsklass i svenska kronor (exkl. ETF:er) utan resultatbaserad avgift som erbjuds privatpersoner i Sverige. Källa: Morningstar 23/1 2024. Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat. Innan du investerar, kom ihåg att ta del av fondens informationsbroschyr och faktablad som du hittar här.

Toppinvesterarnas fondfavoriter.

Investera som de bästa.

Genom Nordnets sociala investeringsnätverk Shareville får du en exklusiv insikt i vilka fonder de bästa investerarna där placerar sina pengar i.

I listan till höger hittar du de tio mest ägda fonderna hos de bästa tio procenten, det vill säga toppinvesterarna, av de svenska användarna på vårt sociala investeringsnätverk Shareville. Användarna rankas genom bäst riskjusterad avkastning.

Nordnet one i mobilen

Spara enkelt med Nordnet One.

Nordnet One har snabbt blivit några av de populäraste fonderna bland våra kunder. Kanske på grund av den automatiska förvaltningen, en jämförelsevis låg avgift samt bred riskspridning.

Till Nordnet One

Nordnets egna indexfonder.

Ta ditt sparande till nästa nivå med våra billiga indexfonder. Våra indexfonder investerar du enkelt i flera olika spännande marknader. Från 0 % i avgift.

Indexfonder har genomgående låga avgifter och erbjuder ett diversifierat sparande. Det sänker risken jämfört med att spara i enskilda aktier. Fonderna passar både nybörjare och erfarna investerare.

Nordnet erbjuder idag tio egna indexfonder att spara i, alla med en mycket låg avgift. Flera av fonderna främjar hållbarhet.

Tre av våra indexfonder är helt utan förvaltningsavgift: Nordnet Indexfond Sverige, Nordnet Indexfond Norge och Nordnet Indexfond Finland.


Till Nordnets indexfonder

Månadsspara i fonder.

Att automatiskt föra över pengar till ditt sparande varje månad kräver väldigt liten insats utifrån vilka fördelar det medför. Du slipper oroa dig för att tajma marknaden, dina köp sker automatiskt och du får ett sparande som sköter sig självt.

Historiskt sett har regelbundet sparande på börsen varit en framgångsrik strategi. Med ränta på ränta-effekten får du ett långsiktigt sparande som jobbar på månad efter månad, år efter år, även i tider som präglas av börsoro. Och kom ihåg, det viktigaste är att komma igång eftersom det bästa sparandet är det som blir av.

Hur mycket bör jag spara varje månad?

En vanlig riktlinje är att försöka lägga undan 5 - 10 procent av din lön. Enligt statistiska centralbyrån är medianlönen i Sverige cirka 20 000 kronor per månad efter skatt. 5 procent av den summan innebär cirka 1 000 kronor i månaden, och en årsinvestering på cirka 12 000 kronor.


Upptäck månadssparande

Fonder som främjar hållbarhet

De fonder som främjar hållbarhet eller har till syfte att göra hållbara investeringar klassificerar sig som artikel 8 respektive 9. De kan arbeta med hållbarhet utifrån flera olika aspekter, socialt, miljö- eller bolagsstyrningspespektiv. Du hittar dessa fonder här.


Upptäck hållbara fonder
740x400_hållbara-fonder.jpg

Senaste nytt.

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Sparande i produkter med hävstång innebär ökad avkastningspotential, men också ökad risk och större nedgång vid perioder av negativ marknadsutveckling. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm