Hoppa till huvudinnehållet

Investera i räntefonder.


Vad är en räntefond?

En räntefond består av olika investeringar i räntebärande värdepapper, exempelvis obligationer, statsskuldväxlar, företagscertifikat med mera. Enkelt förklarat innehåller fonden olika typer av lån som ger fonden en ränta som ersättning.

Räntefonder är, som namnet antyder, kopplat till det nuvarande ränteläget i ekonomin. Jämfört med andra fondtyper som aktiefonder och blandfonder har räntefonder lägre risk, även om risknivån kan skilja sig mellan olika räntefonder.

Öppna konto

Fördelar med räntefonder.

  • Följer ränteutvecklingen

  • Välj bland 300 fonder

  • Lägre risk (men också lägre förväntad avkastning än t ex aktiefonder)

  • Avgift från 0,1%

Thumbnail Image

Typer av räntefonder.

Räntefonder kan ha olika inriktning så som kort räntefond, lång räntefond, företagsobligationsfond och realräntefond. Namnet indikerar vilken typ av värdepapper fonden placerar i.

Korta räntefonder.

En kort räntefond investerar i värdepapper med en löptid på mindre än ett år, och har en relativt låg risk och låg förväntad avkastning.

Långa räntefonder.

En lång räntefond placerar i värdepapper med löptid på mer än ett år och blir därför mer känslig för ränteläget. Om räntan höjs under löptiden faller räntefonden i värde.

Se andra ränteprodukter

Topplista.

Här kan du se de mest populära räntefonderna bland våra kunder. Använd listan som inspiration och tänk på att historisk avkastning inte garanterar framtida avkastning.

FAQ.

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm