Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

Du har rätt till tjänstepension – så gör du

Pensionen består av tre delar: Allmän pension, tjänstepension och privat sparande. Man brukar säga att den allmänna pensionen ger ungefär halva lönen när det är dags att sluta jobba. Vill man ha mer, behöver man både spara själv och säkerställa att man omfattas av tjänstepension via jobbet.

De flesta har idag pension från sin arbetsgivare, så kallad tjänstepension. Konkret betyder det att din arbetgivare löpande sätter av pengar till din pension och tecknar viktiga riskförsäkringar för din räkning. Men det finns fortfarande grupper som saknar tjänstepension och som därmed riskerar att få ett rejält inkomstbortfall i framtiden. Det kan handla om tiotusen kronor eller mer – varje månad.

Det räcker inte att kompensera med högre lön

Vissa aktörer är sämre än andra när det kommer till att erbjuda tjänstepension. Reklambranschen brukar vara ett sådant exempel, men det finns många fler. Arbetsgivaren försvarar sig ibland genom att erbjuda en högre lön. Men det räcker inte med några tusenlappar. För att kompensera en utebliven tjänstepension behöver man normalt ett rejält lönepåslag. Dessutom omfattar tjänstepension viktiga försäkringar, som ger stor ekonomisk skillnad den dagen de behöver realiseras.

Du har makten

Många egenföretagare brinner för sin verksamhet och sin affär, men inte nödvändigtvis för pension. Man förstår kanske inte hur stor skillnad det faktiskt blir för den enskilda medarbetaren, eller hur viktig pensionsfrågan är om man vill fortsätta vara en konkurrenskraftig arbetsgivare. Det är för alla dem vi tagit fram ett enkelt och digitalt pensionspaket. Det innehåller pensionssparande, premiebefrielse och sjukförsäkring. Man ansöker digitalt på mindre än fem minuter. Vi har till skillnad från många andra i branschen skippat alla onödiga avgifter på sparandet – något som kan ge en avsevärt högre pension den dagen det är dags att sluta arbeta.

Som modern och medveten arbetsgivare behöver man erbjuda tjänstepension för att attrahera och behålla kompetent personal. Det borde alla anställda utan tjänstepension inte bara upplysa sin arbetsgivare, utan till och med kräva.


Vi tar gärna en första kontakt

Om du och din arbetsgivare saknar tjänstepension är det en bra idé att hänvisa honom eller henne till oss. Vi kan också kontakta din arbetsgivare och berätta om vårt enkla pensionspaket. Allt du behöver göra är att ange företagets uppgifter i formuläret nedan, så tar vi en första kontakt.

Avgifter som gör skillnad

Vi pratar ofta om att man slipper onödiga avgifter hos oss – och att det gör stor skillnad i plånboken.

Med ett tjänstepensionssparande på 3 000 kr per månad från 35 års ålder och 6 procent i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 miljoner kr om du sparar hos oss jämfört med cirka 2,6 miljoner kr om du sparar hos ett pensionsbolag som tar 0,65 procent i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift.

Skillnaden på 300 000 kr beror på att du hos det andra bolaget betalar cirka 190 000 kr i avgifter.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer