Hoppa till huvudinnehållet

Fastigheter, bud och HM

Läs vad Affärsvärlden tycker om Cibus Nordic, Orkla, Awardit, Intrum, CombinedX, H&M, Bokusgruppen. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Cibus Nordic – Till analysen (upplåst)

Trist ägarbild och en styrelse med lite väl stelbent förhållningssätt till bolagets aktieutdelning är minusposter i vår bok. Den som kan se förbi det hittar en aktie som värderas till under 12 gånger vinsten och är vinnare på successivt lägre räntor.

Orkla – Till analysen

Norska livsmedelsjätten Orkla är uppe i en stor omställning som kan resultera i ett mindre men också mer lönsamt bolag. Framgång kräver dock en stor uppryckning jämfört med nuläget.

Awardit – Till bud-kommentaren

Efter sju sorger och åtta bedrövelser lägger huvudägare och nyckelpersoner ett bud på 132 kronor som värderar lojalitetsbolaget till drygt 1,1 miljarder kronor. Premien är hög, men budet kommer efter en längre svacka som satt aktien under rejäl press.

Intrum – Till analysen

Även om inkassokoncernen Intrum gör allt i sin makt för att undvika nyemission så behöver den som investerar i aktien vara redo för ett sådant scenario.

CombinedX – Till analysen

IT-konsulten CombinedX uppvisade god organisk tillväxt ifjol och gjorde även ett förvärv. Hitintills i år har två nya bolag köpts.

H&M – Till analysen

Klädkedjans aktie rusar 13% på en rapport där rörelseresultatet förbättras med 2,4 miljarder kronor jämfört med samma kvartal föregående år. Åtminstone två stora utmaningar kvarstår dock på vägen mot marginalmålet om 10%.

Bokusgruppen – Till analysen

En stark julhandel gjorde 2023 till ett bra år för Bokusgruppen. Avgörande för aktien blir om marginalerna kan hållas uppe här och helst stärkas lite. I så fall är aktien klart billig vilket är delvis motiverat men också delvis lockande.

Börsgolvet – Till golvet

Stockholmsbörsen närmar sig bolagen i city, aggressiva säljare blundar för IFRS och fastighetsbolag satsar på fryspizza i vårsolen!

Råduppföljning – Till sammanställningen

Köprådet i Spotify blev en home run, vilket även kan sägas om vår skeptiska inställning (sälj) till Swedish Stirlings aktie. Bäst av alla aktier gick Pagero som steg över 200% efter en rafflande budstrid.

Nytt poddavsnitt – Till poddden AFV analys

Daniel Zetterberg och Björn Rydell diskuterar följande i veckans avsnitt: Hanza (1:35), Addtech (8:37), Midsona (14:26), Cibus (21:37), Karnell (30:29), Awardit (34:18) och Surgical Science (42:33).

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anne
Anne
2024-03-30 20:31

Betyder inte upplåst att vi kan läsa hela artikeln då vi är inloggade på Nordnet? Det fungerar inte med artikeln i Affärsvärlden om Cibus Nordic. Falsk marknadsföring från Nordnet?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm