Hoppa till huvudinnehållet

Tillväxtbolag och värdeaktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om Rugvista, Calliditas, Smart Valor, Qleanair, Latvian Forest, Hexpol, Learning to Sleep, MSAB, Addlife samt Purefun Group. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Råduppföljning och Insiderkollen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Rugvista – Till analysen

Hemmafixartrenden har kommit av sig. I alla fall på börsen. I verkligheten fortsätter Rugvista sin expansion och växer snabbt och lönsamt på den europeiska marknaden.

Calliditas – Till analysen

Läkemedelsbolaget Calliditas fick innan jul FDA-godkännande för preparatet Tarpeyo som skall användas för behandling av den kroniska njursjukdomen IgA-nefropati. Nu ömsar bolaget skinn och övergår till kommersiell fas.

Smart Valor – Till analysen

Schweiziska Smart Valor har utvecklat en plattform för kryptohandel och vill nu sälja in produkten till traditionella finansinstitut. Bolaget noteras på First North 10 februari. Är det värt att teckna en post?

Qleanair – Till analysen

Qleanairs affär bygger på rökkabiner. Bolaget lägger kraft på att öka försäljningen inom renrum och fristående luftrenare. Aktien är attraktivt värderad och verksamhet är stabil. Räcker det till ett köpråd?

Latvian Forest – Till analysen

Latvian Forest växer och på ett år är aktien upp över 20%. Nyligen gjorde bolaget sin första investering i Litauen samt tog in nytt kapital genom en företrädesemission. Hur ska man se på aktien och breddningen geografiskt?

Hexpol – Till analysen

En global världsledare på den fragmenterade marknaden för gummiblandningar. Kan Hexpol trappa upp förvärvstempot vore det nog gynnsamt för aktien.

Learning to Sleep – Till analysen

Årets andra börsnotering är Learning to Sleep. Bolaget har utvecklat en digital sömnklinik som hjälper personer med sömnsvårigheter. Aktien faller rejält i börsdebuten.

MSAB – Till analysen

Kriminalteknologibolaget Micro Systemation har ett par tunga år i ryggen utan tillväxt. 2021 blev dock ett bra år. Kan tillväxttrenden fortsätta så finns bra uppsida i aktien.

Purefun – Till analysen

E-handelsbolaget Purefun Group säljer framför allt vuxenleksaker men även produkter för hundar. Bolaget har uppvisat solid tillväxt under lönsamhet senaste åren. Är aktien värd att teckna?

Addlife – Till analysen

Addlife rasar på börsen efter en svag rapport och oväntat VD-avhopp. Aktien är nu ned 40% sedan Affärsvärldens säljråd. Finns det mer nedsida?

Afv-portföljen – Till månadsummeringen

Portföljen klarade januari bättre än jämförelseindex tack vare att vi undvikit de allra mest högvärderade aktierna. Vi fortsätter på den linjen när vi köper in ett förvärvskonglomerat.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var helt rätt att sälja danska Ørsted. Aktien har sjunkit rejält. Köprådet i SEB blev också bra då aktien steg klart mer än index.

Insiderkollen – Till sammanställningen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Efter rapporterna har insynspersoner i flera storbolag köpt aktier.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm