Hoppa till huvudinnehållet

Teknikbolag, uppköpskandidater och nya noteringar

Läs vad Affärsvärlden tycker om Dustin, Sectra, Bawat, Eltel, Readly, SLP, Dedicare, Potentiella uppköpskandidater, Digitala vinnare och Oljebolag. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Råduppföljning och Insiderkollen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Dustin – Till analysen

Intåget i Nederländerna innebär ett nytt kapitel för Dustin. Nu är siktet inställt på att bli en europeisk aktör att räkna med. Är aktien köpvärd?

Sectra – Till analysen

Sectra-aktien har halverats sedan toppen i november men handlas fortsatt till höga multiplar. Bolagets omställning mot mer återkommande intäkter kommer minska volatiliteten mellan enskilda kvartal.

Bawat Water Technologies – Till IPO-analysen

Bawat är sent ute med sitt värmebaserade system för ballastvattenhantering men en miljardmarknad finns. Håller sig denna IPO över ytan? Sista teckningsdag: 220317

Eltel – Till analysen

Det europeiska beroendet av rysk gas ska minska, vilket innebär en stor- och snabb- omställning av energiförsörjningen. Nordiska Eltel borde kunna gynnas av denna reform. Men är det nog för att stå emot bolagets övriga utmaningar?

Readly – Till analysen

Readly tillhandahåller en digital prenumerationstjänst för magasin och tidskrifter. Aktien är ned nästan 90% sedan noteringen hösten 2020. Nu värderas Readly i princip i paritet med bolagets kassa.

Swedish Logistic Property – Till analysen

Swedish Logistics Property (SLP) söker sig till börsen med logistikfastigheter för 6,5 miljarder. Bakom bolaget står flera rutinerade fastighetsfigurer. Stor del av erbjudandet är tecknat på förhand och prislappen rimlig. Sista teckningsdag: 220322

Dedicare – Till analysen

2021 var ett rekordår för Dedicare. Utvecklingen i Norge var riktigt stark. På den svenska marknaden gör bolaget förlust. Nyligen förvärvade Dedicare ett bolag med verksamhet inom Life Science-området.

Potentiella uppköpskandidater – Till sammanställningen

Hittills under 2022 har en handfull uppköp skett av svenska börsbolag. Men en svagare svensk krona ökar sannolikheten för fler förvärv. Affärsvärlden listar en rad tänkbara budkandidater.

Digitala vinnare – Till sammanställningen

Krig, skenande råvarupriser och struliga leveranskedjor är små bekymmer för bolag som levererar tjänster via nätet. Afv har vaskat fram 16 digitala bolag med lönsamhet och hög tillväxt där värderingen rasat. En köper vi dessutom till Afv-portföljen.

Oljebolag – Till sammanställningen

Höga oljepriser, hög geopolitiskt risk och en stigande räntebana karaktäriserar starten på 2022. Kanske kan oljebolag fungera som en intressant hedge i dessa tider. I alla fall för den som tror på ett högt pris under en längre period. Afv går igenom ett par av världens största aktörer och en handfull nordiska.

Afv-portföljen – Till portföljsummeringen

Vi köper in Spotify men tar förlusten i en annan av våra tillväxtaktier.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Vi kammade hem storkovan i två småbolag med tydliga förvärvsambitioner – Idun Industrier och Awardit. Även köpråden i Balco och Rugvista betalade sig väl.

Insiderkollen – Till sammanställningen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Det har skett flera stora förändringar i Stockholmsbörsens ägarlistor de senaste veckorna. Men några affärer förbryllar.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm