Hoppa till huvudinnehållet

Konvertera dina svenska Nordea-aktier till finska, och få lägre källskatt på din utdelning, helt gratis!

Nu finns ett bra erbjudande för dig som är ägare av den svenska Nordea-aktien hos Nordnet! Nordnet erbjuder nu dig, helt konstnadsfritt, att konvertera dina aktier till den finsklistade versionen av Nordeas aktie. Denna konverteringen kostar annars SEK 1 500.

Varför ska jag konvertera mina aktier?

Genom att konvertera dina svensk-listade aktier till den finsk-listade versionen så betalar du lägre källskatt på utdelningen. Istället för 35% utländsk källskatt som utgår vid utdelning om du äger den svensk-listade aktien, betalar du endast 15% i utländsk källskatt, lite mer pengar i portföljen helt enkelt!

Vad behöver jag göra för att ta del av detta erbjudandet?

Du som äger de svensklistade versionen av aktien kan följa den här länken till erbjudandet. Erbjudandet hittar du även under dina företagshändelser på vår hemsida.

Notera att sista dag att svara på erbjudandet är den 13 mars.

Kan jag flytta mina Nordea-aktier som jag har hos en annan bank, till Nordnet?

Vill du flytta dina Nordea-aktier till Nordnet så hjälper vi gärna till. Du kan flytta aktier till/från en aktie- och fonddepå (AF) eller ISK. Det går tyvärr inte att flytta aktier in eller ut från försäkringar, så som kapitalförsäkring (KF) eller tjänstepension.

En flytt innebär inga negativa skatte-effekter och det går att flytta från AF till AF och från ISK till ISK. Tänk på att flytten måste ha genomförts senast 13 mars för att du ska kunna vara med i just detta konverteringserbjudande.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Currahee
Currahee
2024-03-06 11:50

Varför skickar ni det här till mig som redan har den finska Nordea – på en KF…? Skapar förvirring.

Anonym
Anonym
2023-03-08 11:13

Hur får jag tillbaka källskatten om jag har den på ISK. står bara att ni försöker få till baka om utdelningar i försäkringar så som KF, tjänstepensionsförsäkring eller privat pensionsförsäkring?

Anonym
Anonym
2023-03-03 18:31

Hej, gäller detta sampo också som att det är både listat i Finland och Sverige?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2023-03-06 15:40

Hej,

Nej, detta konverteringserbjudande gäller endast Nordea. Vi hade ett konverteringserbjudande för Nordea, Sampo och Nokia förra året men såg behovet att lägga upp ett nytt erbjudande för Nordea då vi har så många kunder som äger den svensknoterade Nordea-aktien. För tillfället finns ingen plan på att lägga upp ett konverteringserbjudande för andra aktier.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm