Hoppa till huvudinnehållet

Spara tid och pengar

De senaste månadernas kursras har slagit hårt mot många småsparare. Och extra tufft kan det kännas om du är ny på börsen och saknar erfarenhet av dess nyckfulla svängningar.

Aldrig har väl intresset för börsen varit större än de senaste åren. Samtidigt som många tjänat mycket på aktiehandel har andra drabbats hårt av de gångna månadernas kursras. Det behöver inte vara ett problem, så länge man är långsiktig. Men, det vi vet är att det i stort sett aldrig är en bra idé att lägga alla ägg i samma korg. Riskspridning är en nyckel till framgång på börsen, något oerfarna och nya sparare ibland saknar.

Riskspridning är nyckeln

Vi på Nordnet ser en växande grupp av kunder som vill spara, men är osäkra på hur och i vad. Som varken har tid, lust eller kunskap att placera och investera i enskilda aktier eller bygga en egen portfölj med bred riskspridning. En nyckel är riskspridning. Men att spara kontinuerligt är även det en viktig framgångsfaktor. När du sparar varje månad slipper du tänka på att pricka börsen vid ett speciellt tillfälle och köper istället till olika kurser. Du drar också nytta av den så kallade ränta på ränta-effekten om du månadssparar.

Ta genvägen till ett framgångsrikt sparande

Nordnet One är ett verktyg som hjälper våra kunder att sätta upp ett månadssparande. Sparandet sker i någon av våra nya fonder; Nordnet Försiktig, Nordnet Balanserad och Nordnet Offensiv. Vilken fond man väljer beror bland annat på vilken förväntning man har på risk och avkastning, samt hur länge man planerar att spara.

Samtliga fonder är breda och investerar i sin tur i en mängd olika bolag, branscher och marknader. Perfekt för den som vill ha ett bra sparande – utan att följa det på daglig basis.

Den årliga avgiften är låga 0,35 procent. Det betyder att priset är bland det lägsta på marknaden, om man jämför med storbankerna så väl som de populära och nya sparapparna.

– Jag brukar säga att nyckeln till ett framgångsrikt sparande handlar om att sprida riskerna, välja låga avgifter samt sätta av pengar löpande och långsiktigt. Med Nordnet One kommer du igång med det här på bara några minuter, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm