Hoppa till huvudinnehållet

E-handel, bud och investmentbolag

Läs vad Affärsvärlden tycker om Linc, Footway, BHG, Loomis, NeoDynamics, Garpco, New Wave, Embellence, Rugvista och Nelly. Det bjuds också på nyheter kring Utdelningsportföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning samt Insiderkollen.

Linc – Till analysen (upplåst)

Tre år har gått sedan investmentbolaget Linc noterades på börsen. Aktien handlas kring teckningskursen men mycket har hänt underliggande.

Footway – Till analysen (upplåst)

Även om Footways rekonstruktion såklart skett enligt konstens alla regler är det lite snöpligt att den mest drabbat skattebetalarna och bolagets leverantörer, medan de stora banklånen finns kvar. Återupptagen utdelning på preferensaktien känns avlägset.

BHG Group – Till analysen

På en fortsatt trög marknad är det positivt att BHG ändå lyckats få ned varulagret samtidigt som stora omstruktureringar i bolagsgruppen pågått.

Loomis – Till analysen

Trots minskat kontantanvändande har Loomis lyckats växa organiskt under nio av de senaste tio åren. Däremot finns en del andra problem i Europa som riskerar pressa lönsamheten en tid.

NeoDynamics – Till bud-kommentaren

Erik Salén lägger genom sitt ägarbolag Salénterprise ett budpliktsbud på medicinteknikbolaget NeoDynamics uppgående till 1 krona per aktie. Det motsvarar en premie på 6,4% jämfört med stängningskursen dagen innan. Samt i linje med teckningskursen under vårens emission.

Garpco – Till IPO-kommentaren

Garpco förvärvar små och medelstora industri- och handelsbolag. Emissionen blev övertecknad.

New Wave Group – Till analysen

New Wave höjde sina finansiella mål i våras och satsar nu på att nå en rörelsemarginal på hela 20%. En viktig pusselbit är att koncernen fortsätter automatisera bolagens lager.

Embellence – Till analysen

Bland alla fula ankungar som kom till börsen under 2021 lutar vi alltmer åt att Embellence kanske ändå är en svan. Tapetbolaget bevisar fortsatt att man klarar upprätthålla såväl tillväxt som lönsamhet trots en motig marknad.

Rugvista – Till analysen

E-handelsbolaget Rugvista säljer mattor. Aktien har tappat en hel del efter Q1-rapporten. Kortsiktigt finns en del osäkerhet. Långsiktigt lockar bolagets affärsmodell och tillväxtmöjligheter.

Nelly – Till bud-kommentaren

Rite Ventures som är storägare i e-handelsbolaget Nelly har nyligen ökat sitt innehav till över 30% och lägger ett budpliktsbud uppgående till 17 kronor per aktie. Rite har ingen ambition att köpa ut Nelly och andra storägaren Stefan Palm tackar som väntat nej.

Utdelningsportföljen – Till portföljen

Efter en trög start har portföljen kämpat sig till ett försprång mot index. Nu tar vi in ett nytt innehav.

Krönika – Till krönikan

Teleoperatörer har i 25 år våndats över vilka de egentligen borde vara. Om de själva kunde välja! Många har valt riskabla operationer för att bli till något annat än bara operatörer. Ofta med ruskiga resultat. Framgångarna har gått till de som istället för komplexa transformationer valt den enklaste av alla strategier – kundfokus.

Investeraren – Till intervjun

På en tuff kapitalmarknad för life science-bolag är det svår att hitta medinvesterare. Retail-pengarna som flödade marknaden fram till 2022 lyser med sin frånvaro och Lincs grundare Bengt Julander är tveksam till om de någonsin återkommer. Hans eget bolag minimerar utvecklingsrisken genom att satsa på “garageprojekt” som använder beprövad teknik på nya sätt.

Börsgolvet – Till golvet

Kroppar och knoppar är i ständig träning runt Stureplan, även om det inte alltid ger resultat. Desillusionerade småsparare hamnar i indexfonder medan Bravida städar och IPO- och M&A-aktiviteten ökar. Åtminstone utomlands. Klockan tickar för Creaspac, som förmodas göra en Bure. Och alla undrar: när är det dags för Hagströmer?

Råduppföljning – Till uppföljningen

Vi gav lyckade köpråd i Volvo och Lindab som bägge såg billiga ut även om det också fanns farhågor om sämre konjunktur på radarn. Det var också ett enkelt beslut att inte lockas till köp i fastighetsbolaget SBB.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i SLP, Electrolux, Nordnet, Ericsson, Scandi Standard och Sandvik.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm