Hoppa till huvudinnehållet

Så blir du bättre på att spara och investera

Oavsett hur mycket du kan eller hur erfaren du är kan börsen vara en utmaning. Idag finns det dessutom så mycket information tillgänglig att det kan vara svårt att gallra. Vem ska eller kan man ens lita på? Internet är fullt av anonyma, så kallade experter. Då kan vi trösta dig med att det faktiskt finns kunskap och inspiration att hämta från dokumenterat framgångsrika personer. Och chansen är god att du hittar dem på Shareville, vårt community för alla som är intresserade av sparande och investeringar.

Hur börsen går framåt, det vet ingen. Det vi däremot vet av historien är att börsen har gått upp över tid. Menkom ihåg att investeringar alltid innebär en risk.

Inspireras av de bästa

Här samlas nämligen aktiva entusiaster, kunniga proffs och engagerade investerare på ett och samma ställe. Tillsammans delar de kunskap, inspiration och sina portföljer med varandra. Och eftersom många är öppna med sina innehav och sin utveckling blir det enklare för dig att veta vem du ska lita på. Till skillnad från sociala medier till exempel. Här får du möjlighet att fråga någon som kan mer och som har lagt mer tid än du på ett ämne, bolag eller bransch. Vilket innebär bättre beslutsunderlag för dig. Kunskap gör skillnad. Framför allt kunskap du kan lita på. Välkommen till Nordens största community för kunskap och inspiration.

Följ inte vem som helst

Det är som sagt svårt att veta vem man ska lyssna och lita på. På Shareville kan du ta rygg på de bästa eller varför inte följa någon som liknar din investeringsfilosofi.Kanske hittar du någon som bara investerar i småbolag eller någon som är såld på utdelande ETF:er. Det finns garanterat någon för alla. Om inte annat kan du bjuda in och följa dina vänner för att ha lite koll på vad som i deras portföljer.

Bli först med att veta det senaste

Det svänger fort på börsen. Många gånger gäller det att hänga med när tåget går eller när björnen vaknar. Med funktionen ”Feed” får du all information samlad kring dina innehav och bolag du har på bevakning. Du kan också ta del av initierad information från andra användare, nyheter som kanske inte bekräftats eller ens nått nyhetsbolagen. Ibland handlar det om minuter för att inte missa chansen. Vid rapporter finns det också användare som gör analyser och generöst delar med sig av sina reflektioner.

Hitta andra som liknar dig

Intresserad av något specifikt bolag eller ett ämne som du vill lära dig mer om? På Shareville finns grupper för alla smaker. Är du ny på börsen kan du prova ”Aktiedagis”. Vill du hänga med i svängarna finns ”Börsen idag” som tar upp de senaste nyheterna. Är du nyfiken å utdelningsaktier finns givetvis gruppen ”Utdelningsaktier”. Och många, många fler grupper. Att gå med i en grupp kan ytterligare hjälpa till att sortera i bruset av information och åsikter. Framför allt kan du ställa frågor eller diskutera med andra som delar ditt intresse.

Sikta mot stjärnorna

Även om alla vill samma sak är vissa bättre än andra. De tre stjärnorna vidanvändarprofilen ger en indikation på hur framgångsrik användaren varit. Tre stjärnorinnebär till exempel att din portfölj tillhör den bästa tiondelen av alla portföljer påShareville. Tre stjärnor säger inte allt, men något. Om inget annat så är det ett intyg på att personen verkligen lyckats med sina investeringar.Till skillnad från andra många andra sociala nätverk kan du se användares portföljer och deras utveckling, något som avsevärt ökar trovärdigheten. Andra användare kan dock aldrig se hur mycket pengar du har, de kan bara dina innehav och din portföljs utveckling.

Pratar du inte finska, norska eller danska? Nemas problemas

Eftersom communityt består av användare från alla de nordiska länderna har vi tagit fram ett automatiskt översättningsverktyg. Nu kan du förstå en finländare lika bra som en landsman. Ibland kan översättningarna bli lite knasiga men oftast går poängen med inlägget fram ändå.

Hitta inspirationen att lyckas

Alla är såklart olika men det vi har gemensamt är behovet av inspiration och motivation. Inspiration att prova nya idéer, trender, bolag och strategier. Eller motivation för att komma igång, fortsätta investera och inte ge upp när det lyser rött på kontot. Att då få feedback, nya uppslag eller tips är ovärderligt. För det är det som är det fina med Shareville, vi vill alla samma sak men vi har alla olika vägar för att ta oss dit. Genom delad kunskap, tankar och klokheter kommer inspirationen på köpet. Och kanske är inspiration lösningen på det mesta, det gäller bara att hitta den. Lycka till med ditt sparande och dina investeringar.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm