Hoppa till huvudinnehållet

Skog, spel och IPO:er

Läs vad Affärsvärlden tycker om Arjo, SCA, Budrabatter, Duni, Raketech och 4C Group. Det bjuds också på nyheter kring Utdelningsportföljen, Golvet, Investeraren, ett nytt poddavsnitt och råduppföljning.

Arjo – Till analysen

Arjo har handlats ned väsentligt sedan i höstas. Det ser ut att ha varit en hälsosam nedgång. Är aktien köpvärd?

SCA – Till analysen

Den svenska skogsjätten SCA levererar marginaler av sällan skådad sort. Men hur hållbar är utvecklingen egentligen?

IPO-kommentaren – Till sammanställningen

Dagens två börsnoteringar stiger i handelsdebuten. Det är ett trendbrott för IPO-klimatet senaste månaden. Av årets 24 noteringar hittills är det bara 6 aktier som handlas över teckningskurs.

Stora budrabatter – Till sammanställningen

Swedish Match handlas nu mer än 5% under budkursen 106 kr på börsen. Det finns fler stora bud som handlas på liknande vis eller till ännu större rabatter.

Duni – Till analysen

Omsättningsmässigt börjar det äntligen ljusna för pandemiförloraren Duni. En olycka kommer dock sällan ensam och nu tampas bolaget med höga insatskostnader. Lyckas ledningen höja priserna är bordet dukat för utdelning.

Raketech – Till analysen

Marknadsföringsbolaget Raketech värderas till P/E 5 om man räknar bort förvärvsavskrivningar. Lockande, även om de många förvärven och skuldsättningen är riskfaktorer.

4C Group – Till IPO-analysen

Mjukvarubolaget 4C Group säljer lösningar och rådgivning för krisberedskap och samhällssäkerhet. Bolaget har uppvisat fin tillväxt i kombination med stigande marginaler senaste åren. Kundlistan imponerar och tillväxtmöjligheterna är stora i en geopolitiskt osäker omvärld. Sista teckningsdag: 220523

Börsgolvet – Till sammanställningen

Multipelras, inflationsuppgång och så lite brustna peggar på det. Det blåser snåla vindar i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren – Till intervjun

Wilhelm Gruvberg förvaltar hedgefonden Alcur Select. För Affärsvärlden berättar han om en utsatt sektor, kortpositionen i Kinnevik och om fondens kliv in på den onoterade marknaden.

Nytt poddavsnitt – Till podden

I detta avsnitt tar vi upp buden på LeoVegas och Swedish Match. Vi analyserar Embracer, Synsam och Desenio, och så snackar vi fastigheter. Dessutom blir det en genomgång av IPO-guiden. I studion Daniel Zetterberg och Björn Rydell.

Utdelningsportföljen – Till portföljkommentaren

Vi tackar för budet i LeoVegas och tror inte det blir bättre än nu. Aktien säljs och kapitalet går bland annat till en gammal favorit i konsultsektorn.

Råduppföljning – Till sammanställningen

För drygt ett år sedan intog Afv en avvaktade hållning till merparten av de bolag som stod under lupp. Det var helt rätt att inte kasta sig på köpknappen för de neutrala råd som utfärdades. Köprådet på Boule utvecklades svagt.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att teckna en prenumeration.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm