Hoppa till huvudinnehållet

Rapportflod och uppköp

Läs vad Affärsvärlden tycker om Tomra, Consensus Asset Management, Sweco, Albert, ABAS Protect, Nolato, Orkla, Storytel, Bravida och Stillfront. Det bjuds också på nyheter kring Branschsvep kontraktstillverkare, Afv-portföljen, Investeraren, Råduppföljning och Insiderkollen.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Tomra – Till analysen (inget inlogg krävs)

Den norska världsledaren inom returautomater och industriella sorteringsmaskiner värderas högt samtidigt som klimatet för investeringar i tunga kapitalvaror nu försämras.

Consensus Asset Management – Till analysen (inget inlogg krävs)

Den cykliska kapitalförvaltaren Consensus Asset Management kämpar mot dubbla motvindar där kostnadsbasen har ökat samtidigt som rörelseintäkterna har försvunnit.

Sweco – Till analysen

Börsen gillade inte teknikkonsulten Swecos Q3-rapport. Aktien föll 12% på rapporten och i år har aktien halverats.

eEducation Albert – Till analysen

Albert har utvecklat en app som hjälper elever att lösa matematikuppgifter. Sedan noteringen ifjol har bolaget gjort en del förvärv av kompletterande produkter.

ABAS Protect – Till IPO-kommentaren

Det blev en svag börsstart för stängselleverantören ABAS Protect. Aktien handlas i skrivande stund 15% under teckningskursen.

Nolato – Till analysen

Kontraktstillverkaren Nolato har haft det motigt under 2022. Den betydelsefulla kunden British American Tobacco använder numera flera tillverkningspartners vilket påverkar affären inom e-cigaretter negativt.

Orkla – Till analysen

Den norska konsumentvarujätten planerar att organisera om sig till ett “industriellt investmentbolag”. Är det vägen till framgång för ett Orkla som just nu kämpar med tuff inflation?

Storytel – Till kommentaren

Ljudboksbolaget presenterar siffror för tredje kvartalet som fick aktien att rusa 19%. Det kraftigt förbättrade kassaflödet var den stora ljuspunkten.

Bravida – Till kommentaren

Bravidas konkurrent Caverion köps ut från Helsingforsbörsen av Bain Capital. Prislappen ger inget extra plus för Bravida-aktiens del men det gör däremot tajmingen.

Stillfront – Till analysen

Stillfront är i blåsväder kring misstänkt gamblingverksamhet i Bangladesh vilket har satt aktien under ny press.

Branschsvep Kontraktstillverkarna – Till sammanställningen

Många av de nordiska kontraktstillverkarna har uppvisat stark operativ utveckling senaste åren. Majoriteten av bolagen har nu hunnit rapportera räkenskaperna för årets tredje kvartal. Vilka rapporter sticker ut och hur skall man se på aktierna?

Afv-portföljen – Till månadsummeringen

Portföljen steg rejält och vi tog hem vinsten i Swedish Match under oktober. November har inte startat lika bra.

Börsgolvet – Till golvet

Rapportflod, uppköpskandidater och så har årets slugaste affärsman utsetts. Ännu en intensiv vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren – Till intervjun

“Starkare än väntat”, säger fondförvaltaren Lars-Erik Lundgren om verkstadsbolagens rapporter för årets tredje kvartal. Dessutom berättar han om en sektor med egen konjunkturcykel och varför ett tomtenisserally ligger i korten.

Insiderkollen – Till kommentaren

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Insynshandeln har släppts på efter rapporthandeln, och det syns i statistiken. Denna vecka har intressanta transaktioner skett i bland annat Volvo, Bioarctic, Addlife, Vitrolife och SLP.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2022-11-08 19:53

Till analysen ingen inloggning krävs? Det betyder ju att man är idiot om man tror på den så kallade analysen. Pump och dump

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm