Hoppa till huvudinnehållet

Nya bud och branschsvep

Läs vad Affärsvärlden tycker om Electrolux, Pricer, Swedencare, Lovisagruvan, Toleranzia, Seafire, Physitrack, AdderaCare med flera. Det bjuds också på nyheter kring Branschsvep prenumerationsbolag, välfärdsbolag, Afv-portföljen, Investeraren och Råduppföljning.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Electrolux – Till analysen (inget inlogg krävs)

Sällanköps-aktier har varit mycket svaga på börsen när placerarna tagit höjd för en tuff lågkonjunktur nästa år. Electroluxär inget undantag. Vitvarutillverkaren har rasat 27% under senaste året.

Lovisagruvan – Till analysen (inget inlogg krävs)

Lovisagruvan bryter zink och bly i en gruva utanför Lindesberg. Malmkroppen är liten men har å andra sidan höga halter. Bolaget bedriver även utvecklingsprojekt av andra fyndigheter. Hur man ska se på aktien beror på vad man tror om zink- och blypriset.

Pricer – Till analysen

Prismärkningsföretaget har haft stark orderingång under 2022. VD-avhopp, kraftigt sjunkande brutto- och rörelsemarginal oroar däremot. I somras presenterade Pricer nya ambitiösa finansiella mål. Är aktien köpvärd?

Swedencare – Till analysen

Djurhälsovårdskoncernen Swedencare har pressats rejält på börsen senaste året. Aktien är ned cirka 70%. Den organiska tillväxten har saktat in samtidigt som skuldsättningen oroar.

Toleranzia – Till kommentaren

Thomas Eldered som är största ägare i bioteknikbolaget Toleranzia lägger ett budpliktsbud på 1,02 kronor per aktie. Det är cirka 7% lägre jämfört med fredagens stängningskurs.

Seafire – Till analysen

Stockholmsbolaget Seafire är en av börsens mindre serieförvärvare som aldrig fick samma höga värdering som de stora bolagen i haussen. Numera ser aktien rätt billig ut. Men kanske inte utan orsak.

Physitrack – Till analysen

Physitrack utvecklar digitala lösningar för sjukgymnastik men har i år breddat sig mer mot företagshälsa genom ett par förvärv. Det verkar inte falla investerarna i smaken. Balansräkningen är tunn och bevisbördan vilar nu tung på ledningen.

AdderaCare – Till budkommentaren

MedCap lägger ett bud på börskollegan tillika hjälpmedelsbolaget AdderaCare på 3,60 kronor per aktie. Det är en premie på 18% jämfört med gårdagens stängningskurs och värderar Addera till 121 Mkr.

Branschsvep prenumerationsbolag – Till sammanställningen

Ibland är det missvisande att stirra blint på tillväxt och marginaler. Det gäller inte minst prenumerationsbolag som trots hög bruttomarginal kan dölja trasiga affärsmodeller under ytan.

Branschsvep välfärdsbolagen – Till sammanställningen

Välfärdsbolagen har haft det tufft på börsen under 2022. Både på grund av riksdagsvalet och den politiska debatten samt kostnadsinflation som pressat marginalerna. Vilka rapporter stack ut under Q3 och hur ska man se på aktierna?

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Portföljen gick upp med en procent under en vecka fylld av nyheter kring flera av våra innehav.

Börsgolvet – Till golvet

Förlustrekord, bankstress och kaffepengar. Det luktar lågkonja i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren – Till intervjun

Fondförvaltaren Oscar Karlsson har efter sju år lämnat Sverigefonden på Handelsbanken för att starta en ny fond på Enter Fonder. För Affärsvärlden berättar han om sin definition av mikrobolag, sektorn han håller sig borta ifrån och en mekanisk effekt som kan ge skjuts åt börsen.

Råduppföljning – Till sammanställningen

En stor del av omgångens råd var av bolag som vid analystidpunkten var nynoterade. De flesta av nykomligarna har sedan råden gått uselt. Värst har förhoppningsbolaget Nattaro gått.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm