Hoppa till huvudinnehållet

Serieförvärvare, kundtapp och rapportbesvikelse

Läs vad Affärsvärlden tycker om Tietoevry, Dala Energi, Kambi, Africa Oil, Fenix Outdoor, Storskogen, H&M, Lifco, NYAB och Mag Interactive. Det bjuds också på nyheter kring Månadens råd, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen och Lock-up-avtal.

TietoEvry – Till analysen (upplåst)

De planerade strukturåtgärderna ser inte ut att skapa de värden i Tietoevry som optimisten kunnat hoppas på. Men kanske skapar kursfallet ett köpläge ändå?

Dala Energi – Till kommentaren (upplåst)

Nu ligger ytterligare ett bud på Dala Energi. Den här gången är sannolikheten hög att bolagets tre kommunala huvudägare ställer sig positiva.

Kambi – Till analysen

Trenden med att allt fler speloperatörer själva vill ha kontroll över sportboken fortsätter. LeoVegas som sedan två år ägs av amerikanska jätten MGM köper nu Tipicos sportbok. Det betyder att Kambi kommer tappa ytterligare en kund.

Africa Oil – Till kommentaren

Africa Oil presenterade nyligen en storaffär som resulterar i att bolaget blir ensam ägare till bolagets huvudtillgång nigerianska oljebolaget Prime. Affären förenklar strukturen avsevärt.

Fenix Outdoor – Till analysen

Branschen har brottats med för stora lager i flera led i över ett års tid. Det, och diverse andra utmaningar, har pressat Fenix Outdoors lönsamhet rejält. Men bolaget har nu bantat kostnaderna samtidigt som det finns små tecken på ljusning i marknaden.

Storskogen – Till kommentaren

Den forna serieförvärvaren Storskogen säljer nio affärsenheter med svag lönsamhet och gör samtidigt en nedskrivning på 920 Mkr.

H&M – Till analysen

H&M rasar 13% på sämre utsikter. Men kanske är marknaden väl hård givet att mycket av “nyheterna” redan borde varit välkänd materia. Och det lönsamhetsmål som H&M nu ser större risk att bomma var det få som trodde på redan innan.

Lifco – Till analysen

Den organiska tillväxten har bromsat in för serieförvärvaren Lifco senaste året. Ifjol var omsättningen oförändrad organiskt sett och i Q1 var tappet 8%. Bolaget har dock en stark balansräkning och fortsätter att köpa bolag i rask takt. Hur ska man se på aktien?

NYAB – Till analysen

Bygg- och anläggningskoncernen NYAB bytte idag lista till First North i Sverige från finska motsvarigheten. Aktien har sedan listbytet rusat nästan 30%.

Mag Interactive – Till analysen

Det verkar aldrig lossna för det lilla mobilspelsbolaget som på 30 kvartal genererat försäljningsintäkter om närmare 2 miljarder kronor, men utan några meningsfulla vinster att tala om.

Månadens råd – Till sammanställningen

Under juni har Affärsvärlden köpstämplat elva aktier. Vi har även avhandlat tre budsituationer och IPO:er vardera.

Investeraren Carl Bennet – Till intervjun

Lifco går starkt och Getinge kämpar i motvind. En av Sveriges mest framgångsrika (och förmögna) affärsmän berättar om läget i hans portföljbolag, men också om: Bråket med Fredrik Karlsson: “Det var oskickligt”, att slopa betyget underkänt: “Människor på alla nivåer behöver känna sitt värde”, att ha röstat fel om euron: “Jag konstaterar bara hur bra det går för Schweiz”, vad han lär sin svärson som ska ta över: “Man kan inte mer än visa”.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var en fullträff att köpa IAR Systems kring vad som skulle visa sig bli bottennivåer. I övrigt neutrala råd varav två av aktierna utvecklades starkt.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i Note, EQL Pharma, BIMobject, Camurus och Bonesupport.

Lock-up-avtal – Till sammanställningen

Grundarna Nyrensten har som väntat sålt aktier efter att deras lock-up löpte ut i slutet av maj. Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i Speqta, Scandinavian Astor Group, Hansa Biopharma och Doxa.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm