Hoppa till huvudinnehållet

Mina intryck från Almedalsveckan

Förra veckan var det dags för Almedalsveckan, där politiker, media och näringsliv träffas under en intensiv vecka. Från Nordnet hade vi som vanligt ett team på plats. I år bestående av mig, Eva Trouin som är Sverigechef, Joakim Bornold som är sparekonom, vår kommunikationschef Johan Tidestad och Henrik Edström som är PR-chef.

Vi var på plats för att belysa och debattera våra kärnfrågor sparande, investeringar och innovation. Almedalen är verkligen ett myller av aktiviteter och det är en suverän mötesplats vilket ger en svårslagen möjlighet till nätverkande. Mitt intryck är att fokus på bank och finans ökar för varje år. Ett tecken på intresset och betydelsen branschen har för samhället.

Under veckan deltog vi på Nordnet i ett antal seminarier samt spelade in vår podcast Sparpodden live hos Svenska Dagbladet.

Hållbarhet växer i betydelse och mängder av seminarier i Almedalen handlade om ämnet. Jag debatterade hållbarhet hos Veckans Affärer och ett framtida hållbart arbetsliv hos Dagens Industri.

Grant Thornton arrangerade ett jämställdhetsseminarium modererat av Alice Teodorescu; en mycket spännande diskussion om utmaningarna som finns kring jämställdhet.

På temat ”Finns storbankerna kvar om 10 år?” arrangerade Affärsvärlden en paneldebatt med mig och Nordeas vd Casper Von Koskull. En intressant diskussion där slutsatsen blev att konkurrensen kommer öka och bankerna måste bli snabbare i sin produktutveckling vilket kräver samarbeten med fintech-bolag.

Vår sparekonom Jocke var med i två seminarier arrangerade av Lannebo Fonder/Skagen Fonder på temat indexfonder vs aktivt förvaltade fonder och hållbarhet kring fondsparande. Jocke tog en annorlunda utgångspunkt än fondbolagen, och drev tesen att för de flesta sparare är indexfonder ett utmärkt alternativ. Han har också starka åsikter kring aktivt förvaltade fonder som följer index, som han anser är en avart som måste försvinna.

Eva deltog i två seminarier som arrangerades av revisionsjättarna PwC och EY. Hos PwC diskuterades hur finanssektorn i Sverige kan växa, där förutom Eva bland annat Stockholmsbörsens nye chef Lauri Rosendahl deltog. EY hade en diskussion om  konsumenten som vinnare eller förlorare i framtidens finansmarknad. Föga förvånande blev den gemensamma inställningen att ökad konkurrens ger större makt och möjligheter för kunderna.

Vi spelade in Sparpodden live i Svenska Dagbladets tält. De inbjudna gästerna Adam Kostyal, europeisk noteringschef från Nasdaq och Emma Persson, boendeekonom från SBAB, bjöd på insikter kring ämnen som noteringsklimatet i Stockholm, bosparande och amerikanskt presidentval.

Jocke höll även sitt eget Almedalstal vid Almedalens stora scen. På temat ”Bornolds budord” gjorde Jocke premiär i denna politikens högborg.

Allt som allt några väldigt givande dagar där vi på Nordnet fick chansen att diskutera våra profilfrågor, träffa många intressanta människor och få nya intryck genom de seminarier vi deltog i både som deltagare och åhörare.

Sommarhälsningar

/ Håkan

PS. Jag blev nyligen utsedd till bästa vd på Twitter bland Mid Cap-bolagen. Något jag är stolt över och kommer fortsätta utveckla ytterligare. Följ mig gärna! DS.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm