Hoppa till huvudinnehållet

Enkelt sparande från hängmattan

Nu är äntligen sommaren här och vi har lata dagar i hängmattan framför oss. Sommaren ger oss möjlighet att ta det lugnt, kanske med familj och vänner, men det är också ett utmärkt tillfälle att se över sparandet. Sparandet som man kanske inte alltid har tid för att underhålla och titta på annars. På Nordnet har vi en perfekt lösning som gör det enkelt att komma igång med sparandet; så enkelt och bekvämt att det går att göra från hängmattan. Jag syftar på Nordnet One.

Vad är Nordnet One?

Nordnet One är en lösning för dig som gärna vill spara och göra det på ett så enkelt sätt som möjligt. Du väljer mellan tre olika inriktningar, Försiktig, Balanserad eller Offensiv. Du kan välja att handla för ett engångsbelopp, eller starta ett månadssparande. Sedan lutar du dig tillbaka och slappnar av i hängmattan, medan Nordnet gör jobbet. Alla tre inriktningar kommer med en låg årlig avgift om 0,33-0.34%, där samtliga avgifter för fonden är inkluderade.

Försiktig

Nordnet One Försiktig, den tryggaste versionen av Nordnet One. Denna inriktning passar dig som vill spara över en längre tidshorisont än två år och prioriterar trygghet framför möjlighet till hög avkastning. Fonden placerar framförallt i räntor, vilket innebär en lägre risknivå jämfört med en fond som fokuserar på placeringar i aktier.

Balanserad

Nordnet One Balanserad, eller fonden “Lagom”. En balanserad fond som passar för dig som vill ha en bra blandning av risknivå och avkastning. Fonden placerar i både räntor och aktier och passar för dig som vill investera på ungefär tre års sikt eller längre.

Offensiv

Nordnet One Offensiv, den lite aggressivare fonden i sammanhanget. Passar för dig som är bekväm med lite mer risk i dina placeringar och planerar att placera dina pengar på en längre tidshorisont, ungefär 5 år och längre. Denna fond placerar endast i aktier och ger dig möjlighet till högre avkastning, men då till högre risk.

Hur kommer jag igång med månadssparande i Nordnet One?

Navigera till Nordnet One och klicka på “Börja spara”. Det enda du sedan behöver göra är att välja inriktning för ditt sparande; Försiktig, Balanserad eller Offensiv. Sedan väljer du vilket belopp du vill månadsspara, vilket konto du vill månadsspara på, vilket konto du vill att pengarna dras ifrån varje månad och det datum pengarna ska dras.

När detta är gjort är du helt klar – du kan luta dig tillbaka i solstolen eller hängmattan och njuta av ett sparande som sköter sig själv. Bra jobbat!


Till sist vill jag passa på att önska dig ett stort lycka till med ditt sparande. Jag hoppas att du får en riktigt härlig sommar!

Viktig information.

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner i värde. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Tänk på att Nordnet One inte tillhandahåller personliga investeringsrekommendationer, du väljer själv vilken fond du vill ha utifrån dina förutsättningar. Ha i åtanke att dina behov kan förändras med tiden. Innan du investerar i en fond är det viktigt att du tar del av fondens villkor och egenskaper. Du har tillgång till väsentlig investerarinformation när du väljer en fond och alltid via fondens produktsida. Fonderna är Nordnets egna fonder. Du kan se kostnaderna för fonderna innan du bestämmer dig för vad du vill investera i.Läs mer om kostnader, provisioner och andra avgifter här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Pär Carlsson
Pär Carlsson
2023-09-03 07:15

Fem år är väl en för kort tid.
Det bör väl vara flera generationer framåt??
Minst bör man tänka på barnbarnen, och då är väl egna aktier bäst?
Pär Carlsson

Thomas
Thomas
2023-07-03 17:31

Kan man se vilka tillgångar som de respektive fonderna innehåller?

Rasmus Järborg
Svara till  Thomas
2023-07-05 05:23

Ja den informationen finns på varje fonds instrumentsida. Då dessa är fond-i-fond kan du behöva gå till respektive underfonds innehavslista för att se bolagen.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm