Hoppa till huvudinnehållet

Investera i världens första daglighandlade fond inriktad mot Augmented Reality (AR).

Detta inlägg är marknadsföring.

Nyligen lanserades Augmented Reality Fund, som är världens första daglighandlade aktiefond och som placerar i börsnoterade bolag inom Augmented Reality (AR), eller förstärkt verklighet som det heter på svenska.Fonden har startat året urstarkt med en uppgång på 30 % hittills i år. Tiden för att investera i AR är NU.

– AR är definitivt på frammarsch just nu, konstaterar fondens förvaltare Magnus Nicklasson och fortsätter:

– Titta exempelvis på hur tech-jättar som Apple, Facebook och Google agerar; de resurser som de satsar på området genom R&D, investeringar och uppköp ökar lavinartat.

Rätt tid för investeringar inom AR

AR innebär att man lägger ett digitalt informationslager på den verkliga världen, vilket spelet Pokémon Go är ett känt exempel på. Magnus Nicklasson anser att tidpunkten för att investera i AR-bolag är optimal. Det beror på att AR har kommit tillräckligt – men inte alltför – långt i utvecklingen.

– Som investerare vill man inte investera för tidigt och utsätta sig för risken att tekniken kan dö ut. Men man vill inte heller investera för sent och gå miste om uppgången. Gartners hype-kurva är bara ett exempel på att vi befinner oss vid rätt tidpunkt, berättar Magnus Nicklasson. 

Enligt Gartner befinner sig AR i början av den så kallade ”slope of enlightment” och kommer att utvecklas till att bli en vedertagen teknik.

AR nästa stora teknikvåg

Augmented Reality innebär att man kompletterar den verkliga världen med digital information av olika slag. Till skillnad från VR (Virtual Reality) – som skapar en helt artificiell värld – innebär AR att man använder sig av sitt verkliga synfält, men förstärker detta med information som läggs på som ett lager.

– Det finns i princip ingen sektor som inte kommer att påverkas. Utbildning, industrin, sjukvård och logistik är exempel på branscher där användningen av AR ökar kraftigt, slår Magnus Nicklasson fast.

Till exempel använder Boeing AR i sina monteringsprocesser där instruktioner genom PDF-blad byts ut mot levande steg-för-steg instruktioner, som visas direkt i medarbetarens synfält. Detta har visat sig spara 25 procent av monteringstiden och minskat antalet fel till nära 0 procent.

–AR kommer att konsumeras genom AR-glasögon, men framför allt genom smartphones. Eftersom AR främst kommer att användas genom smartphones så är sannolikheten stor att AR kommer att följa samma utvecklingskurva som smartphones, berättar MagnusNicklasson

Apple lanserade Iphone 2007 och i dag finns nästan 6 miljarder smartphones. Om Magnus Nicklasson har rätt kommer det att betyda flera miljarder AR-användare inom några år.

Ansvarig förvaltare: Magnus Nicklasson

magnus@arfonden.se

www.arfonden.se

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm