Hoppa till huvudinnehållet

Fastigheter, spel och mjukvara

Läs vad Affärsvärlden tycker om Hemnet, MTG, Public Property Invest, Gränges, Duni, Carasent, Wallenstam, Micro Systemation. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Månadens köp- och säljråd samt Lock-up-avtal.

Hemnet – Till analysen (upplåst)

Bostadsplattformen Hemnet har en mycket stark marknadsposition och fortsätter att höja priserna på produkterna. Hur mycket prishöjningar tål bostadssäljarna innan de börjar överge Hemnet?

MTG – Till analysen (upplåst)

Lönsamheten i mobilspelskoncernen är nu rekordhög.

Public Property Invest – Till IPO-kommentaren

SBB-avknoppningen PPI med Ilija Batljan som VD började i dag handlas i Norge. Teckningskursen hamnade underst i intervallet.

Gränges – Till analysen

Aluminiumbolaget Gränges parerade den svaga konjunkturen 2022-23 på ett bra vis. Det tyder på att bolaget går mot goda tider – även om efterfrågan från fordonssektorn saktar ned.

Duni – Till analysen

Duni har lyckats höja lönsamheten efter ett par tuffa år. Nu viker dock efterfrågan i slutkundsledet och tongångarna från ledningens sida är inte de muntraste. Är aktien intressant?

Carasent – Till budkommentaren

Serieförvärvaren EG har för avsikt att lägga ett bud på norska Carasent, som säljer mjukvarulösningar till sjukvården, uppgående till 20 kronor per aktie. Premien är 40% jämfört med fredagens (22/4) stängningskurs.

Wallenstam – Till analysen

Det har varit två turbulenta år för fastighetsbolag som Wallenstam. Nu börjar dock fastighetsbolagens omgivning stabilisera sig i ett nytt normalläge. Den stora frågan framåt är hur Wallenstam ska värderas i detta nya läge.

Micro Systemation – Till kommentaren

Sedan Peter Heuman tillträdde som VD i höstas har mjukvarubolaget MSAB tagit en hel del omstruktureringskostnader relaterat effektiviseringar i organisationen.

Viva Wine – Till analysen

Växelkurser och en pandemibaksmälla har distraherat börsen från Viva Wines operativa framgångar. Med försiktiga antaganden kanske aktien kan blomma ut.

Musti – Till analysen

Konsortiet som försökte köpa ut finska Musti Group från börsen fick bara in drygt 80% och aktien förblir noterad i Helsingfors. Nu slopas utdelningen och en expansion till nya marknader väntar.

Karnov – Till analysen

De amerikanska storägarna lägger ett bud på Karnov på 84 kr. Premien är 28% och styrelsen säger ja – men börsen vädrar mera och handlar upp aktien lite över den nivån.

Afv-portföljen – Till månadssummeringen

Index stod nästan stilla under april, liksom portföljen. Under ytan rör det på sig desto mer. Vi ökar i en rapportförlorare.

Börsgolvet – Till golvet

Kassaflöden läcker som såll rakt in i rapportfloden och hajarna kastar ur på botten. Techinvesterare gläds åt en Norgehistoria, medan fastighetsinvesterare räds en annan.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var rätt att gå emot oron kring fastighetsaktier med ett köpråd för Pandox, som gått urstarkt med en uppgång på 43%. Även köprådet i probiotikabolaget BioGaia blev lyckat.

Månadens köp- & säljråd – Till sammanställningen

Under april har Affärsvärlden köpstämplat 19 aktier och utfärdat säljråd för tre. Vi har även avhandlat ett antal budsituationer och IPO:er.

Krönika – Till krönikan

På Handelsbanken predikar man sparsamhet och decentralisering. Men nya VD:n Michael Green agerar tvärtom. Nervös detaljstyrning i bankverksamheten samtidigt som perifera sidoverksamheter får fria tyglar att slösa som de vill.

Lock-up – Till summeringen

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i K-Fast, Momentum Group, RevolutionRace, Mycronic, Bico och Ambea.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 19 – Veckan som kommer

Kommande vecka rapporterar bland annat Skanska, SBB, Peab, Sagax, Storytel och Sinch. Utdelning är att vänta från H&M, Investor och Peab. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 19.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm