Hoppa till huvudinnehållet

Sparskola med Günther Mårder

Få svenskar är lika beryktade för sitt sparande som Günther Mårder. I detta inlägg kommer du få lära både den sparande Günther men likväl hans sätt att hitta köpvärda aktier. Det är med glimten i ögat han delar din kunskap, håll tillgodo.

Aktieskola med Günther Mårder

I detta klipp kollar vi på hur Günther bygger sin aktieportfölj. Det första steget är att kolla på människorna bakom varje aktie. I slutändan är det någon som ska exekvera på affärsidén, och utan någon som är tillräcklingt handlingskraftig så kommer inte företaget att flyga. Här berättar han hur du ska analysera människorna och kulturen i företag.

I slutändan är det priset på aktien du köper så viss mått av analys på aktiekursen behövs. Vi kollar in vilka parametrar som är relevanta och sen även vad Günther tycker att många investerare lägger för mycket tid på.

Sparskola med Günther Mårder

Sparande är en central del av hans karaktär. Han startade #sparadkrona på twitter och även #Sparpodden under sin tid på Nordnet. Därför grottar vi oss ner i hans sparsamhet och vad det är som gör honom så sparsam.
Du kommer få inblick i både praktiska spartips såväl filosofin bakom ett sparsamt leverne och varför det inte behöver vara så obekvämt som många tror.

Hoppas du gillar klippen. Dela gärna vad dina bästa spartips är! Håller du med om Günthers sätt att se på bra aktier? Lägg gärna en kommentar nedan.

/Alexander Gustafsson

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-01-02 10:59

En sann förebild…

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-01-03 16:24

Vi hade kul på inspelningarna iaf. Günther har mycket bra att säga! 😀