Hoppa till huvudinnehållet

Full fart på IPO-fronten

Läs vad Affärsvärlden tycker om Cellink, Stillfront, Cedergrenska, Zesec of Sweden, Maven Wireless, Ngenic, Twiik, Arla Plast, Odinwell, Checkin, Linc och APAC. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Cellink

Göteborgsföretaget Cellink har tagit en ledande roll på en marknad som kan bli mycket stor, bioprinting. Den potentialen speglas i en hög aktievärdering.

Stillfront

Spelkoncernen har varit en förlorare på börsen i år och viss tillfällig motvind väntas kommande kvartal. Men på sikt lär förvärvsresan fortsätta.

Cedergrenska

Skolkoncernen Cedergrenskas tillväxtstrategi baseras på att etablera geografiska kluster. Bolaget har uppvisat stabil tillväxt med höga marginaler. Bolaget genomför nu en emission för att finansiera ytterligare tillväxtsatsningar. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 210521

Zesec of Sweden

Ett nytt bolag inom digitala nycklar söker sig till börsen. Nischen är intressant men bolaget är i tidig fas och viljan att betala för produkten något oklar. Sista teckningsdag: 210521

Maven Wireless

Kistabolaget Maven Wireless är en uppstickare inom telekomutrustning. På kort tid har bolaget tagit fram en modern produkt och fått en fin kundlista. Är det värt börsvärdet på dryga 600 Mkr när aktien noteras? Sista teckningsdag: 210526

Ngenic

Det Uppsalabaserade energiteknikbolaget Ngenic ska noteras. Pengarna går främst till att skala upp säljorganisationen vars produkter syftar till att mäta, visualisera, och optimera kundernas el- och fjärrvärmekonsumtion.

Twiik

Twiik har utvecklat ett slags träningsverktyg kombinerat med marknadsplats för personliga tränare och gym. Aktien föll i debuten precis som breda börsindex.

Arla Plast

Familjeföretaget Arla Plast är på väg till börsen. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 210524

Odinwell

Noteringsaktuella Odinwell utvecklar en teknologi för produkter inom avancerad sårvård. Marknadspotentialen är stor. Men vägen till kommersiellt genombrott lång. Sista teckningsdag: 210603

Checkin Group

Inte helt oväntat gör IT-bolaget Checkin.com succé när handeln startade på Stockholmsbörsen. Aktien steg 145%.

Linc

Hälsovårdsinvesteraren Bengt Julanders investmentbolag Linc skall noteras. I höstas tillträdde Karl Tobieson som VD på bolaget. Kan Tobieson upprepa succén från MedCap så kommer Linc-aktien sannolikt bli en hälsosam investering. Sista teckningsdag: 210527

APAC

IPO-aktuella APAC blir börsens andra SPAC-bolag. Detta är ett betydligt mer amerikaniserat SPAC-upplägg än det Bure körde med i premiär-SPAC-en ACQ Bure. På gott och ont. Sista teckningsdag: 210525

Afv-portföljen

Portföljen är ned i linje med index sedan förra uppdateringen. Det blev stolpe ut både i Balco och Checkin.

Buy&Hold-portföljen

Det blir tillskott i portföljen både av medtech, spelbolag och ett norskt mini-Sinch den här månaden.

Råduppföljning

En stark omgång. Köpråden i både Electrolux Professional och poolföretaget Gullberg & Jansson utvecklades starkt. Electrolux Pro har varit en tydlig coronaförlorare medan Gullberg har gynnats av “hemestertrenden” och mer hemmasittande. Det var också rätt att köpa bilkedjan Bilia.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm