Hoppa till huvudinnehållet

Energi, bredband och serieförvärvare

Läs vad Affärsvärlden tycker om Intrum, Dala Energi, Bahnhof, Polygiene, Acast, AAK, Nel, Inission, Storskogen samt Xvivo. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Börsgolvet, Lock-up-avtal, Insiderkollen, Aktierna under coronabotten och Råduppföljning.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Intrum – Till analysen (inget inlogg krävs)

Inkassokoncernen Intrum värderas lågt på börsen trots historiskt facit av bra konjunkturtålighet. Kanske är det balansräkningen som skrämmer?

Dala Energi – Till analysen (inget inlogg krävs)

Dala Energi äger ett lokalt elnät i Dalarna. Elnätsbranschen befinner sig i en stark konsolideringstrend. Vi ser flera tecken som tyder på att Dala Energi skulle kunna bli föremål för uppköp. Hur mycket skulle bolaget kunna vara värt vid en affär?

Bahnhof – Till analysen (inget inlogg krävs)

Bredbandsoperatören börjar sakta men säkert växa in i senaste årens något höga värdering. Kan den som letar stabila bolag som står pall för svårare tider hitta uppsida i Bahnhof?

Polygiene – Till analysen

Ingrediensbolaget Polygiene har vuxit fint både organiskt och genom förvärv senaste åren. I våras blossade debatten upp kring Polygienes silverteknologi. Branschorganisationen Svenskt Vatten är kritiska vilket har pressat aktien.

Acast – Till analysen

Podd-bolaget drar i nödbromsen efter skenande förluster och kapar 15% av personalstyrkan. Är det tillräckligt när recession hotar?

AAK – Till analysen

AAK är en global leverantör av växtbaserade oljor. Verksamheten har många defensiva kvaliteter. Frågan är i vilken utsträckning de stigande energipriserna kommer att pressa lönsamheten.

NEL – Till analysen

Norska Nel kan mycket väl visa sig bli en stor vinnare om utbyggnaden av miljövänlig vätgas blir så kraftig som vissa bedömare tror. Det gör att aktien kan locka – trots de höga förlusterna just nu.

Inission – Till analysen

Kontraktstillverkaren Inission gjorde ett mycket lyckat omstruktureringsarbete i finska branschkollegan Incap för ett antal år sedan. Sedan förra våren har Inission ett nytt liknande projekt i finska Enedo. Får Inission ordning på bolaget kan uppsidan i aktien vara stor. Men det är inte riskfritt.

Storskogen – Till kommentaren

Som Afv befarade gick det åt skogen med aktien.

Xvivo – Till analysen

Transplantationsbolaget Xvivo Perfusion har gjort en trio förvärv de senaste åren. Bolaget adresserar nu 98% av marknaden. Balansräkningen är stark och tillväxtmöjligheterna goda.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Ryssland trappar upp sitt krig i Ukraina och FED-chefen Powell höjer räntan utan nåd i USA.

Börsgolvet – Till golvet

Bolagsköp, vinstvarningssäsong och såklart ett efterlängtat valresultat. Det händer grejer i kvarteren kring Stureplan!

Lock-up-avtal – Till sammanställningen

Kommande veckor löper en rad lock-up-avtal ut för ägarna i Storskogen, Truecaller, CombinedX och Wästbygg. I vilka bolag är risken särskilt stor för att ägarna väljer att sälja sina aktier?

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i Collector, Medicover, Teqnion och Bergman & Beving.

Aktierna under coronabotten – Till sammanställningen

Börsen står efter nedgången hittills idag på minus 30% sedan årsskiftet. Men på många håll är rasen mycket värre. Var sjunde noterat miljardbolag handlas nu under bottenkursen i coronakrisen, mars 2020.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var helt rätt att köpa Bonesupport i kurssvackan i fjol. Teckna-råden i både CTEK och Cary Group föll också ut väl. Affärsvärlden har tagit hem vinsten i båda aktierna. Dessutom var det rätt att inte teckna Fsport som rasat sedan noteringen.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att skaffa en prenumeration

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm