Hoppa till huvudinnehållet

En halv miljon mer i pension – så går det till

“Vi pratar ofta om att man kan få en halv miljon mer i pension, om man flyttar till oss. Det beror på att vi skippat alla onödiga avgifter när det kommer till pension. Du betalar bara för det du placerar i, courtage om du handlar med aktier och förvaltningsavgift för fonder. Så är det inte hos alla.” Det skriver Nordnets Sverigechef Martin Ringberg.

En vanlig prismodell på marknaden är 0,65 % i kapitalavgift och 360 kronor i fast årsavgift. Avgifter som kan låta låga, men som i själva verket slukar stora delar av din pension. År efter år.

En halv miljon mer i pension

Om vi tittar på en 35-åring som flyttar en tjänstepension till oss, från en aktör med ovan prismodell, blir skillnaden faktiskt mer än en halv miljon*. Bara genom att skippa avgifterna. För många är det skäl nog att flytta.

Med hela ditt sparande – pension, fonder och aktier – på samma ställe får du dessutom överblick och kontroll. Något många pensionssparare värdesätter extra mycket, efter att ha haft försäkringar utspridda hos olika pensionsbolag och banker.

Allt fler väljer att flytta sitt sparande till en bank som är specialiserad på just det”

Ett av marknadens bredaste placeringsutbud

Intresset för sparande, investeringar och börs växer så det knakar. Allt fler väljer att faktiskt börja spara hos en aktör som är specialiserad på just detta. Det är härligt för det betyder att man ger sina pengar de allra bästa förutsättningarna att växa, nämligen:

  • Låga eller inga avgifter
  • Enkel modern plattform, anpassad för just sparande
  • Ett enormt placeringsutbud

Lägre flyttavgift från 1 april

Den 1 april sänks avgiften för flytt av pension. Från att tidigare ha kunnat kosta tiotusentals kronor behöver du nu bara betala 600 kronor. Det är rimligt och helt i linje med det vi på Nordnet står för. Möjligheten för dig som sparare att fatta egna kloka beslut, för din egen ekonomi.

Heja dig och välkommen till Nordnet!

Så mycket kan du spara!
Vi hjälper dig att ta reda på vilka pensioner du har och att flytta – om du vill. För att beställa en gratis pensionssammanställning behöver du först bli kund. Det tar bara några minuter och kostar ingenting.

Kolla vad jag kan flytta


* Med en tjänstepension på 500 000 kr vid 35 års ålder och 6 procent i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 miljoner kr om du sparar hos oss, jämfört med cirka 2,4 miljoner kr om du sparar hos ett pensionsbolag som tar 0,65 procent i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift. Skillnaden på cirka 500 000 kr beror på att du hos det andra bolaget betalar cirka 230 000 kr i avgifter. I exemplet har vi räknat med en genomsnittlig årlig avkastning på 6 procent. Om vi istället räknar med det gemensamt framtagna avkastningsantagandet för prognosstandard på 2,10 procent blir skillnaden cirka 170 000 kronor.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Daniel Johnson
Daniel Johnson
2021-04-16 13:52

A colleague advised me this company http://www.confiduss.com/en/jurisdictions/sweden/business/bank-account-opening/ to open a bank account in Sweden. Maybe someone has experience with them?