Hoppa till huvudinnehållet

E-handel, noteringar och vinsthemtagning

Läs vad Affärsvärlden tycker om Volvo Cars, LMK Group, Wästbygg, Synsam, Movinn, Pagero, Desenio, Compodium, Norditek, Swedish Match, Elos Medtech, Candles Scandinavia, Addlife och Bricknode. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Insiderkollen, Råduppföljning och IPO-kommentarer. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Volvo Cars – Till krönikan

Volvo Cars klarade nätt och jämnt investerarnas besiktning inför noteringen. Nu börjar resan som börsbolag. Förväntningarna är lågt ställda men det är också motiverat av de många trafikfaror som lurar längs vägen. Affärsvärlden byter fot om aktien.

LMK Group – Till analysen

LMK Group, bolaget bakom bland annat Linas Matkasse, har utvecklats svagt på börsen sedan noteringen i våras. Kurspotentialen lockar men risknivån är hög.

Wästbygg – Till analysen

Byggbolaget verkar ha tömt ladorna inför börsnoteringen förra året. Omsättningen har dalat och den viktiga affären inom byggnation av logistikfastigheter står nära på helt utan egna utvecklingsprojekt inför 2022. Ett billigt förvärv räddar dock siffrorna.

Synsam – Till analysen

Optikkedjan Synsam skall göra IPO. Bolaget har en stark marknadsposition och god lönsamhet. Är aktien värd att syna? Sista teckningsdag: 281021

Movinn – Till analysen

Dansk IPO av ett litet företag inom korttidsuthyrning av bostäder. Men hög prislapp och kladdiga incitament gör att denna notering bör läggas åt sidan. Sista teckningsdag: 271021

Pagero – Till kommentaren

Afv ändrade syn på mjukvarubolaget efter en riktigt svag börsdebut för Pagero-aktien.

Desenio – Till analysen

E-handelsbolaget Desenio säljer posters och ramar via en direktförsäljningsmodell på nätet. Utvecklingen sedan noteringen i våras har varit en total katastrof. Bolaget slopar nu helårsprognoserna för 2021.

Compodium – Till analysen

Säkra videomöten är extra viktigt i offentlig sektor. Börsaktuella Compodium har utvecklat en lösning med sikte på det. Sista teckningsdag: 281021

Norditek – Till analysen

Norditek säljer utrustning för materialbearbetning och återvinning. Ett litet men kvalitativt bolag som kan bli något bra om tillväxtplanerna går i lås. Sista teckningsdag: 291021

Swedish Match – Till analysen

Den stora uppsidan finns fortsatt inom nikotinportioner som växer kraftigt i bland annat USA. Kanske innebär den kommande avknoppningen av cigarrverksamheten att även svenska institutioner snart får ta del av resan.

Elos Medtech – Till analysen

Medicinteknikbolaget Elos Medtech fick ett bud på 215 kronor per aktie i somras. Budgivarna i form av riskkapitalbolaget TA Associates kontrollerar nu cirka 80% av kapitalet. Minoritetsägarna sitter i baksätet.

Candles Scandinavia – Till analysen

Doftljusbolaget Candles Scandinavia ska till börsen. Bolaget har bra tillväxt och fin kundlista. Ska man teckna aktien? Sista teckningsdag: 291021

Addlife – Läs analysen

Addlife är med sina två jätteförvärv nu större i Europa än i Norden. Det utgör en bra språngbräda för fortsatta förvärv. Samtidigt kommer minskad Covid-försäljning att tynga marginalerna och den organiska tillväxten.

Bricknode – Läs kommentaren

Skövdebolaget Bricknode säljer mjukvara för vp-handel, utlåning med mera på SaaS-basis och verkar sikta på att bli ett Fortnox för finansbolag. Afv har snabbsynat IPO:n. Sista teckningsdag: 011121

Kameo-lån Till analysen

Bostäder till ett värde av 350 Mkr ska byggas i Nynäshamn. Lånebeloppet ska gå till att finansiera markförvärvet. Panten är bra. Den stora frågan är om försäljningspriserna är för höga.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Portföljen sjönk något i rapportfloden.

Råduppföljning – Till sammanställningen

TF Bank blev omgångens bästa aktie. Den som följde vårt köpråd fick en avkastning på över 150%. Även köpråden i Ework och Tele2 blev bra.

IPO-kommenarer – Till texterna

Veckan avslutades med stor IPO-final. Volvo fick en smakstart men det var mer blandat i övrigt. En okej debut, en riktigt svag och så ett fullständigt praktfiasko.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm