Hoppa till huvudinnehållet

E-handel, IPO och logistik bland veckans köpvärda aktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om Björn Borg, Aker ASA, Konsultdrivna fastighetsbolag, Mofast, Jetpak, Kjell Group, Torslanda Property, Electrolux, Bosjö Fastigheter, Söder Sportfiske, Arlandastad Group och Tingsvalvet. Vi bjuder också på nyheter kring Insiderkollen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

Björn Borg

Varumärkesbolaget Björn Borg har flyttat fram positionerna på nätet och levererade häromveckan en rekordstark Q2-rapport. Flera faktorer talar för att den positiva utvecklingen kommer hålla i sig.

Aker ASA

I norska miljardären Kjell Inge Røkkes investmentbolag finns olja, programvaror och miljöteknik i en salig blandning. Till viss rabatt. Det kanske inte är så dumt?

SEKTORSPECIAL: Konsultdrivna fastighetsbolag

Detta är högutdelande fastighetsprodukter där direktavkastning på 5-7% är den stora lockelsen. Kommande veckor dyker vi djupare i denna småobskyra avdelning av fastighetssektorn.

Mofast

Bolagets nya ambition är att på sikt bli ett ”riktigt” fastighetsbolag med egen organisation och fastighetsbestånd om minst 5 miljarder kronor. Om Mofast lyckas är uppsidan stor jämfört andra samhällsfastighetsbolag.

Jetpak

Transportbolaget klarade stora utmaningar i flygtrafiken under viruskrisen och aktien har värderats upp. Mer kan det bli särskilt om tillväxten ökar.

Kjell Group

Noteringsaktuella tillbehörskedjan Kjell & Company har uppvisat god tillväxt och stabila marginaler senaste åren. I våras gjorde Kjell Group sitt första förvärv och expanderade till Danmark. Når bolaget målsättningen om att omsätta 4 miljarder 2025 kommer aktien sannolikt bli en bra placering. Sista teckningsdag: 210916

Torslanda Property

Det händer grejer i fastighetsbolaget Torslanda Property. Beståndet har breddats till Stockholm, en stor försäljning har gjorts och Volvo Cars har sagt upp ett större hyresavtal.

Electrolux

Det är svårt att avgöra i hur hög grad Electrolux fina lönsamhet är uppumpad av pandemieffekter. Så frågan är hur mycket man ska lockas av den låga värderingen.

Bosjö Fastigheter

Bosjö har sålt sin Ellos-fastighet och avnoteras därmed. Investerare fick se sina pengar dubbleras under börsresans gång.

Söder Sportfiske

Intresset för att teckna aktier i börsens nya e-handelsbolag för sportfiskeprylar – Söder Sportfiske var stort. Anmälningar för över 1 miljard kronor från 30 000 investerare inkom. Aktien stiger som väntat i börsdebuten.

Arlandastad Group

Fastighetsbolaget är en av de största markägarna kring Arlanda med ett bestånd värderat till knappt 6 miljarder kronor. Om staden kring flygplatsen ska bli något större framöver än vad det är idag kommer Arlandastad Group garanterat ha ett finger med i spelet. Det gör aktien intressant. Sista teckningsdag: 210913

Tingsvalvet

Det konsultdrivna fastighetsbolaget har sänkt utdelningen som följd av covid-19. Om bolaget gör comeback finns stor uppsida i aktien. Tyvärr är informationsgivningen bristfällig och varningssignalerna många.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. De senaste veckorna har säljtrycket bland insiders varit stort. Men i några bolag verkar man fortfarande se köplägen.

Råduppföljning

Afv prickade en av börsens bästa aktier för ett år sedan när vi valde att blunda för illröda förlustsiffror och istället se till den underliggande potentialen i Veoneer. Sämre gick det med Latour.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer