Hoppa till huvudinnehållet

Bud, noteringar och köpvärda aktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om BHG Group, Lyko, Genetic Analysis, Academedia, BIMobject, Sound Dimension, Addtech, Doro, Sobi, Nolato och Aprendere. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Råduppföljning. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

BHG Group

Bygg- och heminredningsbolaget BHG Group har uppvisat stark tillväxt senaste åren. Fjolåret påverkades positivt av renoveringar och mer hemmasittande. På kort sikt är jämförelsetalen tuffa men de långsiktiga tillväxtutsikterna fortsatt goda.

Lyko

Investerarintresset för skönhet och hårvård på nätet fortsätter att växa och under sommaren har flera strukturaffärer gjorts i sektorn. Frågan är hur svenska Lyko står sig i konkurrensen?

Genetic Analysis

Norska diagnostikföretaget Genetic Analysis noteras på Spotlight. Bolaget har existerande produkter, ambitiös produktutveckling samt stora potentiella marknader. Ska man teckna aktien? Sista teckningsdag: 210913

Academedia

På kort sikt ser vi risk för något sämre marginaler samtidigt som frågan om vinster i välfärden återigen lär blossa upp inför nästa års valrörelse. På lång sikt är Academedia dock en billig aktie med hög tillväxt.

BIMobject

Tillväxttrenden för BIMobject har varit usel senaste året. Mycket har dock hänt i bolaget internt med förändringar i organisation och säljprocesser. Aktien värderas nu väsentligt lägre än andra mjukvarubolag.

Sound Dimension

Karlstadbolaget Sound Dimension använder AI för att skapa det perfekta ljudet i högtalare, hemmabiosystem med mera. Ambitionerna är höga men vägen till framgång lång. Sista teckningsdag: 210913

Addtech

Addtech är en av börsens älskade serieförvärvare. Efter ett ljummet pandemiår har tillväxten kommit igång igen. Värderingen står i zenit. Finns det någon uppsida kvar att hämta i aktien?

Doro

Seniorbolaget Doro expanderar genom förvärv av Innocom som tillhandahåller trygghetslarm och andra lösningar. Doro Care har nu cirka 400 000 slutanvändare. Om några månader knoppas Care-verksamheten av som eget börsbolag.

Sobi

Rykteskarusellen kring ett bud på Sobi tog fart redan förra veckan. Nu står det klart att riskkapitalbolagen Advent och GIC lägger ett bud på specialistläkemedelsbolaget.

Nolato

Nolato slog till med ett stort förvärv i fjol och fortsätter att gynnas av samarbetet inom e-cigaretter. Komponentbrist är ett orosmoln på kort sikt.

Aprendere

Aprendere blir den tredje mindre skolkoncernen att noteras på de svenska börserna under 2021. Bolaget siktar på att ta in 20 Mkr som huvudsakligen skall användas till förvärv på den fragmenterade marknaden. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 210913

Afv-portföljen

Trots smällen i Kambi steg portföljen något under augusti. Inför hösten har vi laddat med flera nya innehav.

IPO-guiden

Affärsvärldens IPO-guide granskar alla noteringar och 2021 har det varit fler än någonsin. Bara under andra kvartalet 2021 noterades fler bolag än hela 2020. Hösten har också öppnat starkt. Trots att nästan hälften av alla nya aktier handlas under teckningskurs.

Råduppföljning

Det var rätt att teckna aktier i IT-konsulten Exsitec som blev 2020 års bästa småbolagsnotering. Köprådet i New Wave utvecklades starkt och aktien har dubblerats. Allgon blev uppköpta efter en budstrid mellan Latour och Bure.

Nytt poddavsnitt

Det blir tillväxttema och investeringstips i dagens AFV Analysmed Madeleine Lundberg och Daniel Zetterberg.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm