Handla smartare med
Infront Web Trader

Upp

Allt samlat

Nordnets nya handelsverktyg Infront Web Trader är för dig som kräver lite mer. Du får börskurser, nyheter och handel på din skärm i strömmande realtid. Handelsverktyget är utvecklat för Nordnet tillsammans med Infront som är specialiserad på handelsverktyg och ledande i Norden. Här finns alla värdepapper noterade i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Kanada och USA samt ETFer och Bull & Bear-produkter på de flesta marknader.

Det finns finansnyheter från en lång rad av Nordens främsta nyhetsbyråer och avancerad teknisk analys. Tjänsten är helt webbaserad och fungerar på PC och Mac och även på tablets. Du får tillgång till färdiga arbetsytor men du kan även enkelt göra dina egna.

Det finns fullständig och historisk mäklarstatistik som gör det möjligt att se vem som är de största köpare och säljare i en aktie men också vad en bestämd börsmäklare har köpt och sålt under dagen.

Infront Web Trader

Webbaserad, ingen mjukvara behövs

Strömmande realtidskurser och nyheter

Teknisk och fundamental analys

Historisk mäklarstatistik

Snabb orderläggning

Du kan testa Infront Web Trader i 14 dagar.

Verktyget för den aktiva investeraren

Se filmen och upptäck fördelarna med Infront Web Trader

Så använder du Infront Web Trader

Del 1 - Så fungerar arbetsytor och sidebaren

Lär dig hur du använder standardvyn och sidebaren.

Del 2 - Hur du bygger egna arbetsytor

Lär dig att bygga egna arbetsytor.

Del 3 - Så skapar du övervakningslistor

Skapa dina egna listor för bevakning med notifikationsmöjlighet

Del 4 - Hur du hittar värdepapper

Lär dig att hitta instrument och handla

Frågor och svar

Om Infront Web Trader

Vad är Infront Web Trader?

Infront Web Trader är en webbaserad applikation som funkar på både PC och Mac. Infront, som är den ledande utvecklaren av handelsapplikationer i Norden, har utvecklat den nya applikationen i nära samarbete med Nordnet. Infront Web Trader är för den aktiva investeraren som kräver lite mer, och vill ha en användarvänlig och snabb handelsapplikation med strömmande uppdatering av bl.a. kursinformation och nyheter.

Hur beställer jag Infront Web Trader?

Du beställer Infront Web Trader genom att klicka på ”Min depå”. Under kategorin övrigt hittar du ”Mina avtal och abonnemang”, där du kan beställa tjänsten. Notera att ditt förvalda konto måste vara en aktie- och fonddepå eller ett investeringssparkonto. Det är också från det förvalda kontot som abonnemangskostnader och eventuella tilläggstjänster dras ifrån.

Vad innehåller baspaketet?

Med baspaketet av Infront Web Trader får du tillgång till strömmande realtidskurser från Nasdaq Stockholm, Nasdaq Helsinki och Nasdaq Copenhagen. Därutöver får du strömmande kurser med 15 min. fördröjning från Oslo Börs och Tyskland samt USA. Du får även tillgång till Nordiska index och globala valuta- och råvarupriser i realtid samt en rad globala index med fördröjning. Vi erbjuder även ett brett urval av realtidsnyheter från hela Norden bl.a. Direkt SE i baspaketet.

Hur beställer jag tilläggstjänster och vilka finns?

När du är inloggad i Infront Web Trader kan du under Hjälp och Min profil beställa tilläggstjänster. Av tilläggstjänster kan nämnas all kursinformation med orderdjup, realtidskurser från Oslo Börs, Tyskland, USA och Canada samt flash-nyheter från Direkt och de övriga nordiska marknaderna. Du kan även beställa det fundamentala analysprogrammet Infront Analytics Light.

På vilka marknader kan jag handla?

Du kan handla på alla marknader som finns tillgängliga via Nordnet, det vill säga Norden, USA, Tyskland och Kanada. Du kan alltid handla vanliga aktier och ETFer på de marknader vi erbjuder handel. Sedan kan där dock vara vissa begränsningar beroende av vilken depå du handlar ifrån. För vissa instrument som tex certifikater och derivater behöver du även genomföra en passandebedömning. Under Nordnet Markets har vi samlat alla Nordnets bull & bear certifikater samt mini futures som du kan handla helt courtagefritt.

Vilka tekniska krav behövs för klienten?

Klienten har specifika krav beroende på vilken webbläsare du använder:

Chrome: Senaste versionen
Firefox: Senaste versionen
Edge: 13,14
IE: 11+
Safari: 8+
Opera Mini: Stöds ej (Web sockets stöds intelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster)

Om kostnader för Infront Web Trader

Vad kostar det att använda Infront Web Trader?

Priset för baspaketet för Infront Web Trader är 99 kr. per månad. Vissa kundgrupper har rabatt på Infront Web Trader. Se hela prislistanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för Infront Web Trader.

För att abonnera på Infront Web Trader skall du ha valt en vanlig aktie- och fonddepå eller investeringssparkonto som förvald depå under Min depå – Övrigt – Inställningar. Det är även från den förvalda depån vi kommer dra avgifterna för Infront Web Trader och eventuella tilläggstjänster.

Vad kostar alla tilläggstjänster?

Om du tex önskar att se orderdjup i realtid samt kursinformation från Oslo Börs, Tyskland, USA och/eller Kanada är det förbundet med extrakostnader till börserna samt distributionsavgifter till Infront.

Du ser alla priser för tilläggstjänsterna härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är det möjligt att testa gratis?

Ja! Du får möjlighet att testa infront gratis i 14 dagar. När du startar provperioden så förbinder du dig inte till ett abonnemang utan vill du fortsätta med tjänsten måste du logga in själv efter att provperioden är slut. Vänligen observera att detta avser baspaketet och det går därför inte att beställa tilläggstjänster under provperioden.

Hur betalar jag för Infront Web Trader?

Infront Web Trader ägs av Infront och Nordnet agerar enbart som payment facilitator. Detta innebär att vi på Infronts vägnar drar avgifter för ditt abonnemang av Infront Web Trader på din förvalda depå hos Nordnet och vidareförmedlar din betalning till Infront. Detta gäller för betalningar av Infront Web Trader, Infront Mobile, Infront Analytics Light samt alla distributionsavgifter som är förbundna med diverse börsavgifter och avgifter för nyheter. Börsavgifter samt avgifter för nyheter dras även på din depå hos Nordnet och här betalar Nordnet direkt till de olika börserna och nyhetsbyråerna.

Varför skall jag betala distributionsavgifter?

Infront Web Trader ägs av Infront, och distributionsavgifterna är en del av Infronts intäkter för att kunna vidareutveckla och underhålla handelsapplikationen. Utöver distributionsavgifterna till Infront betalar du endast börsernas avgifter för kursinformtionen.

Hur avslutar jag mitt abonnemang?

Du avbeställer Infront Web Trader genom att klicka på ”Min depå”. Under kategorin övrigt hittar du ”Mina avtal och abonnemang”, där du kan avbeställa tjänsten. När du har avbeställd tjänsten kan du dock använda den månaden ut utan extra kostnader. Önskar du att använda tjänsten senare kan du när månaden är slut åter beställa tjänsten igen under ”Mina avtal och abonnemang”.

Övriga frågor

Varför stänger ni ner Wintrade?

Vi på Nordnet vill alltid ge dig de bästa förutsättningarna för att du ska kunna lyckas med ditt sparande. Därför har vi valt att ersätta vårt gamla handelsprogram Wintrade mot den erkända handelsapplikationen Infront Web Trader från Infront. I framtiden kommer du därför kunna välja mellan Nordnets egna hemsida, där vi även arbetar för fullt med en helt ny modern handelsapplikation och för den mer aktiva investeraren finns där två handelsapplikationer att välja mellan – Infront Web Trader och Infront Active Trader.

Kan jag flytta kurslistor m.m. från Wintrade?

Nej, det är tyvärr inte möjligt att flytta dina kurslistor och arbetsytor från WinTrade. Infront Web Trader är en helt ny handelsplattform utvecklad av Infront. Men det är enkelt att göra egna kurslistor under tex den fördefinerade arbetsytan Mina listor som du även alltid har tillgång till i ”Side-baren” och du kan även enkelt göra dina egna, nya arbetstytor i Infront Web Trader.

Kan jag använda fler skärmar?

Nej, det är tyvärr inte möjligt att ha Infront Web Trader på fler skärmar. Handelsplattformen är uppbyggd så att du snabbt kan byta arbetsytor på samma skärm, och du har alltid tillgång till ”Side-baren”, där du kan följa dina order och positioner samt globala index.

Kan jag välja olika färg på plattformen?

Ja, det finns möjlighet att välja mellan två bakgrundsfärger i Infront Web Trader – Svart och vit bakgrund. Under "Hjälp" uppe i höger hörnet väljer du inställningar. Under Inställningar kan du under "Tema" välja Standard (svart) eller Vit. Under inställningar kan du även välja språk, vilken valuta du vill se bl.a. dina portföljvärden i och det är även här du anger vilken mail-adress du önskar att få skickat nyhets- och kurslarmer till.

Kan jag göra mina egna arbetsytor?

Ja, du kan välja att göra dina helt egna personliga arbetsytor. Med personliga arbetsytor kan du även anpassa dina widgets så de fyller hela skärmbilden. Ett tips är att se vår e-learning video ”så gör du egna arbetsytor” då kommer du enkelt igång med att anpassa dina egna arbetsytor. Vi har även gjort ett antal standard-arbetsytor som alltid finns där så du snabbt kommer igång med Infront Web Trader.

Varför finns inte vissa funktioner och innehåll?

Infront Web Trader ägs av och är utvecklad av Infront. Även om utvecklingen har skett i samarbete med Nordnet har det inte varit möjligt att ha med alla funktioner från Wintrade till Infront Web Trader. Samtidigt är det många nya och förbättrade funktioner i Infront Web Trader, som vi hoppas att du blir riktigt nöjd med. Du är alltid välkommen till att ge Infront feedback till tjänsten, det gör du under Hjälp och Feedback.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.