Hoppa till huvudinnehållet

Nordnet AutoTrader.

Automatisk börshandel.

Vår samarbetspartner Autostock är den äldsta aktören i Norden inom automatisk börshandel. Handel sker på analysplattformen AutoTrader Bas och Pro och Autostock ansvarar för försäljning, utveckling och support av dessa.

Autostock utvecklar också tillhörande analysmetoder och automatiska handelsstrategier samt verktyg för trading med börshandlade instrument.

  • Automatisk eller manuell orderläggning.
  • Välintegrerat med Nordnet.
  • Skapa egna arbetsytor och egen handelsmiljö.
  • Kraftfull screening-funktion och flera typer av stoploss-bevakning.
  • Möjlighet till courtagefri handel inom Nordnet Markets.

Direktaccess till dina konton.

I Nordnet AutoTrader får du direkt tillgång till dina Nordnetkonton. Det är enkelt att lägga en manuell order direkt från programmiljön, eller konfigurera automatisk orderläggning enligt dina förutbestämda regler.

Du har också möjlighet att skapa fiktiva trading-konton där du kan övningshandla eller prova några av de automatiska funktionerna riskfritt innan du bestämmer dig för att handla med riktiga pengar. Fiktiva konton fungerar med alla instrument, både för manuell och automatisk handel.

Handelshistorik loggas lokalt för samtliga konton och det finns en effektiv sorteringsfunktion där du kan exportera ut din handelshistorik till Excel och spara för framtiden.

Se YouTube-klipplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anslut bevakning i förväg.

Nordnet AutoTrader har marknadens vassaste stöd för handel med börshandlade produkter som minifutures och certifikat. Det går att ansluta stoploss-bevakning som till exempel trendlinjer, flytande stoploss eller andra intelligenta villkorsstyrda bevakningsmodeller. Det går också att rigga upp en trading-miljö där du associerar en uppsättning minifutures till en underliggande tillgång, som därefter kan handlas manuellt eller automatiskt på fiktivt konto. Positionen replikeras till skarpt konto i form av minifutures, till exempel inom ramen för Nordnet Markets.

Att handla inom Nordnet Markets ger flera fördelar; det är courtagefritt (mer info under ner) under vissa förutsättningar och du kan exponera dig mot både uppgång och nedgång.

Replikeringsverktyget ingår i AutoTrader Bas.

Auto Trader

Filtrera fram aktiekandidater.

Skaffa dig ett statistiskt övertag - låt AutoTraders kraftfulla screeningfunktion söka igenom listor av aktier och index och sortera fram dem som är mest intressanta för dagen. Du kan till exempel få hjälp att hitta aktier som trendar starkt jämfört med index och söka fram aktier som befinner sig i upptrend på längre sikt.

Besluta dig för vad du vill hitta och låt Nordnet AutoTrader ranka kandidaterna efter dina individuella preferenser.

Se YouTube-klipplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

AutoTrader Mobil

Anpassa din tradingmiljö.

Du har nästintill obegränsade möjligheter att anpassa utseendet i AutoTrader. Skapa så många arbetsytor du vill och bestäm själv hur de ska se ut. Du har ett 20-tal olika färgteman att välja mellan.

En sparad arbetsyta laddas snabbt via en listmeny, och kan innehålla en färdigpreparerad orderläggningsdialog, associerade kursdiagram i olika upplösningar samt dina favoritindikatorer för teknisk analys. Screeningkalkyler körs automatiskt när du laddar en sparad arbetsyta så att du alltid har tillgång till färskt uppdaterade värden.

AutoTrader Trading

Användarcommunity och utbildningsmaterial.

Som AutoTrader-användare är du välkommen att delta i Autostocks användarcommunity och få svar på frågor, tips på analysmetoder och handelsstrategier. Det kostar inget extra och alla är välkomna.

Det finns också utbildningsmaterial på Autostocks webbplats, både gratis introduktionskurser och mer avancerade vidareutbildningar för dig som vill lära dig koda egna robotar.

AutoTrader Användarcommunity

Vanliga frågor och svar.

Kostnaden för Autotrader Bas är 995 kr/kvartal. Det finns också tre olika online-versioner av Autotrader (Cloud). Den enklaste kostar 1590 kr/kvartal, Plusversionen 1890 kr/kvartal samt Maxi-versionen 2790 kr/kvartal. Utöver det tillkommer kostnad hos Nordnet för realtidskurser, där standardutbudet på 99 kr/mån ger dig live-kurser för aktier på NasdaqOMX, börshandlade produkter samt ett urval av aktieindex, valutor och råvaror. Det går att beställa utökat utbud för att få realtidskurser för Nordamerikanska aktier, aktier noterade på Oslo Börs samt Xetra-börsen.

Du kan uppgradera till Autotrader Pro-licens för att få tillgång till backsimuleringsverktyg, programmerbara snabbknappar och utökade screeningmöjligheter. Pro-status kostar 2 995 kr i engångsavgift. Ordinarie kvartalsavgift bibehålls.

Autostock erbjuder ett standardpaket av automatiska handelsstrategier som ingår i Autotrader Bas-licensen. Utöver det kan man beställa ett större utbud av strategier inom ramen för Nordic Autotrading Society Access som finns tillgängligt i tre olika prisnivåer. AlgoPal är en extern partner till Autostock som också erbjuder automatiska handelsstrategier. För mer information, se Autostocks webbplats www.autostock.se.

Det är enkelt att komma igång med de grundläggande funktionerna i AutoTrader. Det finns en inbyggd användarmanual i programmet och Autostock erbjuder gratis introduktionskurser.

För att använda automatiska handelsstrategier är det viktigt att man läser på om riskerna samt gör nödvändiga kunskapstest för börshandlade produkter som minifutures och certifikat. För dig som vill gå ett steg längre och lära dig programmera egna handelsstrategier erbjuder Autostock mer avancerade utbildningar.

Produkter inom ramen för Nordnet Markets är courtagefria om du lägger en order via Nordnets webbsida eller via någon av handelsapplikationerna Infront, AutoTrader eller Next API där värdet på ordern är högre eller lika med 1 000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR. För telefonorder via mäklare och/eller order understigande 1 000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR utgår courtage enligt Nordnets vid var tid gällande prislista.

Vid handel med produkter i annan valuta än din kontovaluta tillkommer en automatisk växlingsavgift om du inte har ett aktivt valutakonto på din depå.

Lär dig mer om Nordnet Markets här.

Bra att veta om risker och avkastning.

Produkterna som beskrivs på den här sidan är inte lämpade för alla investerare. Samtliga produkter är komplicerade och kräver en god förståelse för den underliggande marknaden och produkternas specifika villkor och egenskaper.

Läs mer om risker med börshandlade produkterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla investeringar i finansiella instrument är förenade med risk och kan både öka och minska i värde. Med en hävstångsprodukt är risken stor att du förlorar hela det investerade kapitalet.