Hoppa till huvudinnehållet

Infront Web Trader.

Handla smartare med Infront Web Trader.

Nordnets handelsverktyg Infront Web Trader är för dig som kräver lite mer. Du får börskurser, nyheter och handel på din skärm i realtid. Här finns alla värdepapper noterade i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Kanada och USA samt ETF:er och Bull & Bear-produkter på de flesta marknader. Handelsverktyget är utvecklat för Nordnet tillsammans med Infront.

Verktyget innehåller finansnyheter från en rad av Nordens främsta nyhetsbyråer samt avancerad teknisk analys. Tjänsten är helt webbaserad och fungerar på PC, Mac och tablets. Du får tillgång till färdiga arbetsytor, men kan även enkelt göra dina egna.

I Infront Web Trader får du fullständig och historisk mäklarstatistik som gör det möjligt att se vem som är de största köparna och säljarna i en aktie, men också vad en bestämd börsmäklare har köpt och sålt under dagen.

Läs mer om kostnader i prislistan.

Infront Web Trader.

  • Webbaserad, ingen mjukvara behövs.
  • Strömmande realtidskurser och nyheter.
  • Teknisk och fundamental analys.
  • Historisk mäklarstatistik.
  • Snabb orderläggning.

Verktyget för den aktiva investeraren.

Se filmen och upptäck fördelarna med Infront Web Trader.

Så använder du Infront Web Trader.

Lär dig hur du använder standardvyn och sidebaren.

Lär dig att bygga egna arbetsytor.

Skapa dina egna listor för bevakning med notifikationsmöjlighet.

Lär dig att hitta instrument och handla.

Om Infront Web Trader.

Infront Web Trader är en webbaserad applikation som fungerar på både PC och Mac. Infront, som är den ledande utvecklaren av handelsapplikationer i Norden, har utvecklat den nya applikationen i nära samarbete med Nordnet. Infront Web Trader är för den aktiva investeraren som kräver lite mer, och vill ha en användarvänlig och snabb handelsapplikation med strömmande uppdatering av bland annat kursinformation och nyheter.

Du beställer Infront Web Trader genom att klicka på ”Min depå” och ”Mina avtal och abonnemang”. Notera att ditt förvalda konto måste vara en aktie- och fonddepå eller ett investeringssparkonto. Det är också från det förvalda kontot som abonnemangskostnader för eventuella tilläggstjänster dras.

Med baspaketet av Infront Web Trader får du tillgång till strömmande realtidskurser från Nasdaq Stockholm, Nasdaq Helsinki och Nasdaq Copenhagen. Därutöver får du strömmande kurser med 15 minuters fördröjning från Oslo Börs, Tyskland och USA. Du får även tillgång till Nordiska index och globala valuta- och råvarupriser i realtid samt en rad globala index med fördröjning. Vi erbjuder även ett brett urval av realtidsnyheter från hela Norden i baspaketet.

När du är inloggad i Infront Web Trader kan du addera tilläggstjänster under Hjälp och Min profil/Beställa tilläggstjänster. Exempel på tilläggstjänster är kursinformation med orderdjup, realtidskurser från Oslo Börs, Tyskland, USA och Canada samt flash-nyheter från Direkt och de övriga nordiska marknaderna. Du kan även beställa det fundamentala analysprogrammet Infront Analytics Light.

Du kan handla på alla marknader som finns tillgängliga via Nordnet, det vill säga Norden, USA, Tyskland och Kanada. Du kan alltid handla vanliga aktier och ETF:er på de marknader vi erbjuder handel inom (kan finnas vissa begränsningar beroende av vilken depå du handlar från).

För vissa instrument, exempelvis certifikat och derivat, behöver du genomföra en så kallad passandebedömning. Under namnet Nordnet Markets har vi samlat alla Nordnets bull & bear-certifikat och mini futures.

Klienten har specifika krav beroende på vilken webbläsare du använder:

Chrome: Senaste versionen
Firefox: Senaste versionen
Edge: 13,14
IE: 11+
Safari: 8+
Opera Mini: Stöds ej (Web sockets stöds inte)

Nej, det är tyvärr inte möjligt att ha Infront Web Trader på fler skärmar. Handelsplattformen är uppbyggd så att du snabbt kan byta arbetsytor på samma skärm och du har alltid tillgång till ”side-baren” där du kan följa dina order och positioner samt globala index.

Ja, det finns möjlighet att välja mellan två bakgrundsfärger i Infront Web Trader – svart och vit. Justera färg under "Hjälp", "Inställningar" och "Tema".

Under "Inställningar" kan du även välja språk, vilken valuta du vill se dina portföljvärden i samt till vilken mejladress du önskar få nyheter och kurslarm.

Ja, du kan välja att göra dina egna personliga arbetsytor. Med personliga arbetsytor kan du även anpassa dina widgets så de fyller hela skärmbilden. Ett tips är att se vår e-learning video ”så gör du egna arbetsytor”.

Vi har även skapat ett antal standardardiserade arbetsytor för dig som är sugen på att komma igång snabbt och enkelt.

Om kostnader för Infront Web Trader.

Priset för baspaketet för Infront Web Trader är 99 kr per månad. Vissa kundgrupper har rabatt på Infront Web Trader. Se hela prislistan för Infront Web Trader.

För att abonnera på Infront Web Trader behöver du en vanlig aktie- och fonddepå eller ett investeringssparkonto som förvald depå under "Min depå", "Övrigt" och "Inställningar". Det är även från den förvalda depån vi kommer att dra avgiften för Infront Web Trader och eventuella tilläggstjänster.

Ja! Du får möjlighet att testa Infront gratis i 14 dagar. När du startar provperioden förbinder du dig inte till ett abonnemang - för att fortsätta med tjänsten måste du logga in själv efter det att provperioden är slut. Vänligen observera att detta avser baspaketet. Det går därför inte att beställa tilläggstjänster under provperioden.

Infront Web Trader ägs av Infront och Nordnet agerar enbart payment facilitator. Det innebär att vi på Infronts vägnar drar avgifter för ditt abonnemang från din förvalda depå hos Nordnet och vidareförmedlar din betalning till Infront. Detta gäller för betalningar av Infront Web Trader, Infront Mobile, Infront Analytics Light samt alla distributionsavgifter som är förbundna med diverse börsavgifter och avgifter för nyheter. Börsavgifter samt avgifter för nyheter dras från din depå hos Nordnet, varpå Nordnet betalar direkt till de olika börserna och nyhetsbyråerna.

Infront Web Trader ägs av Infront, och distributionsavgifterna är en del av Infronts intäkter för att kunna vidareutveckla och underhålla handelsapplikationen. Utöver distributionsavgifterna till Infront betalar du endast börsernas avgifter för kursinformtionen.

Du avbeställer Infront Web Trader genom att klicka på ”Min depå”. Under kategorin "Övrigt" hittar du ”Mina avtal och abonnemang”, där du kan avbeställa tjänsten. När du har avbeställt tjänsten kan du dock använda den månaden ut utan extra kostnader. Önskar du att använda tjänsten senare kan du när månaden är slut åter beställa tjänsten under ”Mina avtal och abonnemang”.

Bra att veta om risker och avkastning.

Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.