Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Vilka risker finns det med de produkter som finns på Nordnet Markets?

Produkterna som beskrivs på den här sidan är inte lämpade för alla investerare. Samtliga produkter är komplicerade och kräver en god förståelse för den underliggande marknaden och produkternas specifika villkor och egenskaper. Alla investeringar i finansiella instrument är förenade med risk och kan både öka och minska i värde. Med en hävstångsprodukt är risken stor att du förlorar hela det investerade kapitalet.

Vid en investering i börshandlade produkter i Nordnet Markets tar du en kreditrisk på Nordea Bank Abp. Nordeas kreditbetyg är i skrivande stund AA- med stable outlook enligt Standard & Poor’s och Aa3 enligt Moody’s. Observera att ratingen kan ändras. Mer information finns på www.standardandpoors.com och www.moodys.com.

Vid en investering i dessa produkter, kan du förlora hela ditt investerade kapital. Det är viktigt att du vid investeringar i börshandlade produkter sätter dig in i hur finansiering av produkten fungerar. Observera att det från tid till annan kan vara svårt eller omöjligt att köpa eller sälja dessa värdepapper, vilket kallas likviditetsrisk. Det kan exempelvis vara när den underliggande tillgången kan vara svår att prissätta, vid kraftiga kursrörelser på marknaden eller avbrott som stör handeln. Var medveten om att valutarisk existerar i de produkter där underliggande tillgång handlas i en annan utländsk valuta.

Vid investering i dessa produkter har du även en marknadsrisk som innebär att om underliggande tillgång rör sig åt fel håll i förhållande till din marknadsexponering kan din investering snabbt tappa i värde och till och med bli värdelös. Ju högre hävstång desto högre är risken. Informationen på den här sidan upplyser inte dig som investerare om samtliga risker kopplade till Börshandlade produkter. Du som investerare är ansvarig för att granska samtliga riskfaktorer tillhöriga produkterna, vilka upplyses om i grundprospekt och slutliga villkor på Nordeas hemsida.

Varken Nordea Bank AB (publ), eller något av dess dotterbolag är ansvariga för innehållet på denna och/eller andra webbsidor tillhandahållna av Nordnet AB. Innehållet på denna sida riktar sig inte heller till personer bosatta i USA eller andra jurisdiktioner som inte är tillåtna enligt grundprospekt och slutliga villkor. Inget på denna sida ska uppfattas som finansiell rådgivning utifrån en enskild investerares individuella förutsättningar. Nordnet AB är inte ansvarig för den information som utfärdaren tillhandahåller.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm