Hoppa till huvudinnehållet

Tillväxtbolag, utdelningsaktier och investmentbolag

Läs vad Affärsvärlden tycker om LeoVegas, Awardit, GHP Specialty Care, CombinedX, Medicover, Hubbster, Utdelningsaktier, Preferensaktier, Stabila bolag, Billiga aktier, Välfärdsbolag, Tillväxtbolag, Investmentbolag, Säkerhetsaktier och SPAC-bolag. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Just nu har vi ett extra bra erbjudande för Nordnetkunder. Signa upp dig här och få rabatt på tjänsten.

LeoVegas – Till analysen

Speloperatören LeoVegas har kompenserat intäktsbortfallet från Tyskland och Holland på ett bra vis. Starten på 2022 var god med 9% tillväxt i januari. Under året väntas reglering på den viktiga kanadensiska marknaden samt lansering i USA.

Awardit – Till analysen

Awardit stängde nyligen böckerna för ett urstarkt 2021. 2022 har börjat bra, men ny ledning, svåra jämförelsetal och en utmanande värdering grumlar framtidsutsikterna för bolaget.

GHP Specialty Care – Till bud-kommentaren

Vårdkoncernen Capio lägger ett bud på GHP Specialty Care uppgående till 35 kronor per aktie. Budpremien är hela 96%. Affärsvärlden har sedan tidigare ett köpråd på GHP. Hur skall man se på budet?

CombinedX – Till IPO-analysen

Noteringsaktuella IT-konsulten CombinedX har gjort en hel del förvärv senaste åren. Lönsamheten för koncernen är god. Når bolaget omsättningsmålet på 1 miljard år 2025 blir aktien troligen en bra investering. Sista teckningsdag: 220317

Medicover – Till analysen

Kriget i Ukraina har satt press på den östeuropeiska vårdkoncernen. Samtidigt kommer den höglönsamma affären inom covidtestning fasas ut kommande år. Det bådar inte gott för aktien.

Hubbster – Till kommentaren

Mjukvarubolaget Hubbster noterades på NGM. Erbjudandet fulltecknades inte och aktien föll med omkring 50%.

Utdelningsaktier – Till sammanställningen

Affärsvärldens analysavdelning om fem aktier med extra bra utdelning som kan klara krisen.

Preferensaktier – Till sammanställningen

För ovanlighetens skull har preferensaktier stått emot årets börsras väl. Det kan vara dags att byta preffarna mot vanliga börsaktier.

Stabila bolag – Till sammanställningen

Affärsvärldens analysavdelning om de stabila bolagen med förutsättningar att tuffa på även i kristider.

Billiga aktier – Till sammanställningen

Affärsvärldens analysavdelning listar fem aktier som är riktigt hårt slagna under börsraset men som kan bli bra investeringar på sikt.

Välfärdsbolag – Till sammanställningen

Börsens välfärdsaktier har pressats under en längre tid. Inte minst på grund av den politiska risken. Högst på dagordningen för valåret 2022 är försvarsfrågan. Kan det minskade fokuset på vinster i välfärden gynna välfärdsaktierna? Afv listar ett par favoriter.

Tillväxtbolag – Till sammanställningen

Årets börsras har gjort att en rad av börsens kvalitetsbolag har kommit ned till mer aptitliga nivåer rent värderingsmässigt. Afv listar ett par kvalitativa bolag som lockar till köp.

Investmentbolag – Till sammanställningen

På senare år har allt fler investmentbolag värderats till en premie mot substansvärdet. Hur värderas aktierna och deras portföljbolag efter kursfallet på börsen och vilka är Affärsvärldens favoriter?

Säkerhetsaktier – Till sammanställningen

Kriget i Ukraina leder till nya prioriteringar i många länder. Mer försvar, säkrare el och dyrare bränslen. Vilka bolag kan bli vinnare på det?

SPAC-bolag – Till sammanställningen

Spacarna har stått emot börsfallet hyfsat och borde fortsätta att fungera som krockkudde vid ytterligare nedgång. Samtidigt är läget nu också mer gynnsamt för dessa förvärvsletande pengapåsar.

Afv-portföljen – Till portföljen

En ny skakig vecka för börsen. Vi ersätter ett par cykliska namn med konjunkturstabila värdeaktier.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var rätt att köpa teknikbolaget Net Insight som utvecklats starkt. Även köprådet i Swedish Match blev bra. Bland omgångens övriga råd stack Aspire Global ut.

Nytt poddavsnitt – Till podden

Hur ska man tänka på börsen i dessa oroliga tider? Vi går igenom vi sju strategier för att hitta vinnande aktier, och listar bland annat tillväxtbolag, stabila bolag och fem totalt uträknade aktier. Bland annat tar vi upp bolagen Thule, Bahnhof, Evolution, Kindred och Swedish Match. I studion Peter Benson, Madeleine Lundberg och Daniel Svensson.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Klicka på länken för att ta del av rabatten.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm